הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרס/מקבילים/לחיצה בישיבה

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
שלום, אני מתלבט לגבי תכנון האימון שלי, אשמח לעזרה.

פרטים:
כרגע עובד בfbw. גיל 17 שוקל בערך 72.
עדיין בשלב המתאמן המתחיל, עובד סקווט קצת חלש, בנץ 82.5 לסינגל, פרס במכונה בישיבה 45 קילו ל8.
מטרה: פרוגרסיב אוברלאוד, אבל גם בילדינג.

FBW
סקווט - 6-8*3
בנץ',
קצת מסובך,זה שני סטים עם 70 kg ל8 חזרות בכל סט (rpe 8)
עוד 2 סטים 75 ל6 (rpe 9.5)
ועוד סט אחיזה צרה עם 60 ל10 חזרות.

פה יש התלבטות פרס/פרס במכונה בישיבה/מקבילים

מפה שלושה סטים מתח, 4 Tbar.

הסיבה להתלבטות: אני בערך 182 סמ, ואני אוחז עם האצבע המורה על הטבעת של המוט.

היד אחורית שלי מאוד קטנה ביחס לשאר הגוף, ולכן הוספתי גם בנץ באחיזה צרה.

פרס בעמידה עם מוט אני מאוד חלש, בלחץ 30 kg ל5.

פרס בישיבה עם מכונה 45 kg ל8.

ומקבילים עושה בערך 12 חזרות..

מה אתם הייתם שמים?

כי אין כאלה
יש מלא. הסוד הוא לחפש 😉

לפותח הנושא: אפילו בלי לראות תמונה שלך אני משער שהיד האחורית שלך לא באמת קטנה יחסית לשאר הגוף אלא שכל הגוף לא מפותח.
פרוגרסיב אוברלואוד מוביל לעלייה במסת השריר, זה די ברור.
לא רואה סיבה לעבור את RPE8 ברוב האימונים שלך, בטח שלא להגיע ל-9.5.

• פותח/ת השרשור
יש מלא. הסוד הוא לחפש 😉

לפותח הנושא: אפילו בלי לראות תמונה שלך אני משער שהיד האחורית שלך לא באמת קטנה יחסית לשאר הגוף אלא שכל הגוף לא מפותח.
פרוגרסיב אוברלואוד מוביל לעלייה במסת השריר, זה די ברור.
לא רואה סיבה לעבור את RPE8 ברוב האימונים שלך, בטח שלא להגיע ל-9.5.

אין דבר כזה לעשות בנץ בRpe 8 די כבר עם השטות הזאת. בחיים שלי לא ראיתי מישהו עובד כבד מנסה לדחוף להתקדמות ומשאיר בכל סט 2 חזרות, לא חושב שאפשרי גם מבחינה מנטלית להשאיר 2 חזרות, איפה הכיף בזה?
פותח הנושא: אפילו בלי לראות תמונה שלך אני משער שהיד האחורית שלך לא באמת קטנה

יכול להיות שתופתע, אבל החזה שלי מפותח מאוד ביחס ליד אחורית, גם הגב במצב יפה, אבל היד אחורית באמת מאחור, שוב לא בכוח אלא מבחינה חיצונית.

בעז"ה אעלה תמונה בקרוב
זה לא מטרה, זה הדרך

זו הדרך להשיג כמעט כל מטרה בשלב של מתאמן מתחיל.

אין דבר כזה לעשות בנץ בRpe 8 די כבר עם השטות הזאת. בחיים שלי לא ראיתי מישהו עובד כבד מנסה לדחוף להתקדמות ומשאיר בכל סט 2 חזרות, לא חושב שאפשרי גם מבחינה מנטלית להשאיר 2 חזרות, איפה הכיף בזה?
תאמין לי שזה כיף מאוד כשאתה מצליח להרים יותר כבד עם הזמן ולא להיכשל כל אימון כי "להשאיר 2 חזרות זה לא כיף".
גם מבחינה מנטלית לא להילחם כל אימון עם קביעת שיא חדש ולהגיע לכשל תורם מאוד לביטחון שלך ולהתמודדות שלך עם הפעמים שבהם כן תצטרך לשבור שיאים.
מתאמן מתחיל כמובן יעלה במשקלים במהירות מבלי להגיע ל-RPE גבוה בכלל.

בפרס חופשי השרירים המייצבים הם אלו שתוקעים אותי, אני עובד בפרס חופשי עם 60 אחוז מהפרס של בישיבה עם מכונה
במכונות המשקלים שאתה מרים הם משוערים בלבד ואי אפשר באמת להשוות ביניהם לבין משקלים חופשיים.

מה הקשר בין פרס למקבילים?
למה אתה בא לקבל עצות ואז מתווכח עם החברה פה?
8 rpe לא בהכרח אומר להשאיר 2 חזרות, ובכללי לא להשאיר חזרות ובייחוד להגיע לכשל אלו דרכים רעות להתקדמות
קח תכנית מוכנה פשוט

• פותח/ת השרשור
אוקיי, ו?
למה לא לקחת תוכנית קיימת ולרוץ איתה? למה לנסות להמציא את הגלגל כשאין את הידע והניסיון?
במכונות המשקלים שאתה מרים הם משוערים בלבד ואי אפשר באמת להשוות ביניהם לבין משקלים חופשיים

זה לא בדיוק מכונה, זה יותר מתקן שאתה שם עליו פלטות. בלי חוטים בלי כלום.

זה לא בדיוק מכונה, זה יותר מתקן שאתה שם עליו פלטות. בלי חוטים בלי כלום.
עדיין אתה בעצם מרים פחות ממה שרשום בגלל המנוף.

נ"ב: זה פחות משנה מה המשקל שאתה מרים מאשר כמה אתה מתקדם. אני תמיד אעדיף פרס חופשי בגלל טווח התנועה הגדול יותר (בהרבה) מכל תנועת לחיצה אחרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית