הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסה

סלביק

משתמש פעיל
342
65
נק' מוניטין:
191
342
65
עוד משהו כמו חודש וחצי חודשיים אני מגיע ל 9,10 אחוז שומן ועובר למסה,אני רוצה מסה נקיה ,עכשיו אם לדוגמא הפלוס הקלורי שלי יהיה 150 עד 300 קלוריות ,ונגיד אני יעלה 800 גרם בחודש,אז חשבתי אולי מפני שהגבלתי תעלייה ל 800 גרם בחודש ומבחינה פוטנציאלית יכולתי לעלות מסה רזה קילו באותו חודש (נגיד) אז הפסדתי 200 גרם שריר בגלל ההגבלה הקלורית?

שמע אחי. קודם כל, אין פה מדע מדויק ואי אפשר לדעת אף פעם מה תהיה הפרופורציית שריר:שומן שתעלה בה. דבר שני, אתה מתעסק בעניינים לא רלוונטיים למטרה שלך. אל תחשוב עכשיו כמה אתה מקבל וכמה אתה מפסיד, לא רק שזה לא יהיה מדויק זה גם לא יהיה נכון. תחשוב על המטרה שלך, המטרה היא לעלות במסה נקיה, והדרך לעשות זאת היא לאכול בפלוס קלורי ולדאוג שאתה לא עולה במשקל מהר מדי, כי עליה מהירה מדי עלולה לגרום לעליה שהיא יותר לכיוון השומן. דבר שלישי, אתה באמת רוצה לעלות 800 גרם בחודש? לעלות 4-5 קילו בחצי שנה נקי לא נשמע לי כמו משהו ראוי למתאמן מתחיל. מתאמן עם 4-5 שנות וותק שהתקדם כבר הרבה יכול להרשות לעצמו התקדמות כזאת, אבל אני בטוח שאין לך עדיין אפילו שנה במכון, חבל שתגביל את עצמך כשאתה יכול יותר

• פותח/ת השרשור
אני מכוון לעליה של קילו קילו וחצי גג בחודש,זה בסדר למתחיל או שכדאי לכוון לעליה גדולה יותר?

אני מכוון לעליה של קילו קילו וחצי גג בחודש,זה בסדר למתחיל או שכדאי לכוון לעליה גדולה יותר?
יש דעות לכל מיני כיוונים בעניין. מה שאני אגיד לך זה הדעה שלי. הדעה שלי היא שכדאי לך לנצל כמה שיותר את אפקט המתאמן המתחיל, שזה אומר, להתקדם כמה שיותר במשקלי העבודה, ובשביל זה צריך לעלות במשקל, והרבה, במיוחד כשאתה על 9 אחוז שומן אתה יכול להרשות לעצמך את זה. יש לי הסבר מפורט לעניין הזה אבל אני עייף מאוד היום אז אם תרצה לשמוע אותו תקבל אותו מחר.

• פותח/ת השרשור
אני אשמח,העניין הוא שהתחלתי תחיטוב מ 26 27 אחוז שומן,יש לי מסת שריר מכובדת שהיא לא ממשקולות,הייתי מתאמן הרבה שנים איגרוף קלאסי ואהבקות,ואני נוטה לצבור שומן בקלות,השאלה אם לעלות יותר במשקל בגלל האפקט של המתחיל לא יגרום לי שוב להגיע לאחוז שומן גבוה ואז שוב חיטוב מפרך כמו עכשיו

אני אשמח,העניין הוא שהתחלתי תחיטוב מ 26 27 אחוז שומן,יש לי מסת שריר מכובדת שהיא לא ממשקולות,הייתי מתאמן הרבה שנים איגרוף קלאסי ואהבקות,ואני נוטה לצבור שומן בקלות,השאלה אם לעלות יותר במשקל בגלל האפקט של המתחיל לא יגרום לי שוב להגיע לאחוז שומן גבוה ואז שוב חיטוב מפרך כמו עכשיו
אין לי מושג. אני לא מכיר אותך ואת הגוף שלך וקשה לי נורא לקבוע מה כדאי לך לעשות עכשיו. לי יש סיפור דומה עם גוף שנוטה להשמין בקלות למרות שלאומתך לא הצלחתי להביא את עצמי ל9% שומן או אפילו קרוב לזה. לדעתי במצב שלך מה שאתה צריך זה עליה של 2 קילו בחודש. זאת לדעתי תהיה עליה טובה שלא תלווה ביותר מדי שומן. תקופת מסה של חצי שנה תוביל אותך לעליה של כ12 קילו וזה יהיה ממש טוב במצב שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית