הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תמונה האם המותן שלי צר מדי?

• פותח/ת השרשור yos321
  • פורסם בתאריך

yos321

משתמש מתחיל
33
2
נק' מוניטין:
2
33
2
20151104_214602.jpg
20151104_214614.jpg
מה קורה חבר'ה?
אני מתאמן כבר 5 חודשים בן 23.
התחלתי די שחיף 61 קילו גובה 173, מאז עליתי ל 67. אני אוכל תסביך רציני על המבנה גוף שלי שהוא צר מדי, כאילו יש אנשים יותר רזים ממני אבל רחבים יותר בכתפיים ובמותן מבחינת מבנה גוף וזה יותר יפה. אני די מרגיש שהמותן שלי צרה מדי וזה נראה לא גברי. עכשיו השאלה היא אם עוד 7-8 קילו מסהזה יקבל פרופורציה יותר יפה וזה יהפוך ליתרון? כי ככה אני לא אוהב תמבנה שלי ..

מותן צרה זה מה שאתה רוצה אחי חחח סמוך עליי שאתה לא רוצה רחבה ..
וכן יותר מסת שריר תרחיב אותך ותיהיה יותר פרופורצינלי .

• פותח/ת השרשור
וואלה כן אחי זה עדיף ממותן רחבה אבל כשאני עומד ליד אחרים רואים שאני ממש צר יחסית ואלה שיש להם היקף טיפה יותר רחב נראים הרבה יותר טוב... אני לא אומר מותן רחבה פשוט עוד כמה ס"מ להיקף כבר מקנה מראה גברי יותר.. אני בתמונה לבד אז קשה לקבל פרופורציה מול אחרים

עוד משהו.. כמה חוזי שומן אני נראה כרגע? הפסקתי עם הגיינר לפני חודש ומשהו ומאז ירדתי קילו ודי התחטבתי, אבל זאת לא המטרה אני מנסה עדיין להעלות מסה וזה לא יוצא... כדאי לחזור לגיינר או שזאת תופעה מוכרת אחרי שמפסיקים גיינר ואני אמור לחזור לעליית במשקל לבד?

וואלה כן אחי זה עדיף ממותן רחבה אבל כשאני עומד ליד אחרים רואים שאני ממש צר יחסית ואלה שיש להם היקף טיפה יותר רחב נראים הרבה יותר טוב... אני לא אומר מותן רחבה פשוט עוד כמה ס"מ להיקף כבר מקנה מראה גברי יותר.. אני בתמונה לבד אז קשה לקבל פרופורציה מול אחרים

עוד משהו.. כמה חוזי שומן אני נראה כרגע? הפסקתי עם הגיינר לפני חודש ומשהו ומאז ירדתי קילו ודי התחטבתי, אבל זאת לא המטרה אני מנסה עדיין להעלות מסה וזה לא יוצא... כדאי לחזור לגיינר או שזאת תופעה מוכרת אחרי שמפסיקים גיינר ואני אמור לחזור לעליית במשקל לבד?

מותן רחבה ממש לא מקנה מראה גברי, אלא מראה גיטרי.
הוא נראה פחות גברי בגלל המותן שלו ?
http://cms.bbcomcdn.com/fun/images/2005/wotw8a.jpg

וזה ?
http://www.athletic-aesthetic.com/wp-content/uploads/2014/09/sadik-526x300.jpg

וזה ?
http://blog.primalmuscle.com/wp-content/uploads/2015/06/v-taper-02.png

• פותח/ת השרשור
אולי אני מרגיש ככה כי הגוף שלי בכללי צר רגליים דקות וכל זה... לאדע

אתה פשוט קטן בגלל זה . אתה צריך להוסיף מסת שריר לפלג גוף עליון .

תמשיך לסבב של מסה, ואז תיתן חיטוב...
הכל יראה יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
סבבה... מה לגביי אחוזי שומן וזה שמאז שהפסקתי גיינר לפני חודש אני רק מתחטב במקום להעלות מסה? מישהו הסביר לי שזה תהליך טבעי אחרי גיינר כי הגוף ספג נוזלים ולא משנה מה אני אעשה אני אתקע חודשיים באותו משקל

סבבה... מה לגביי אחוזי שומן וזה שמאז שהפסקתי גיינר לפני חודש אני רק מתחטב במקום להעלות מסה? מישהו הסביר לי שזה תהליך טבעי אחרי גיינר כי הגוף ספג נוזלים ולא משנה מה אני אעשה אני אתקע חודשיים באותו משקל

שום תהליך טבעי, אתה לא אוכל מספיק.
אני לא חזק בהערכות, אשאיר את זה לאחרים.

אתה בערך 15 אחוז שומן . לגבי הגיינר פחמימה סופכת נוזלים אז כן .
מה שכן לפי השאלה לא קראת מדריך תזונה למאסה או משהו דומה אז מציע לך לחפש אחד ולקרוא טוב טוב .

• פותח/ת השרשור
שכחתי לציין הייתי עם סיריוס מאס שיש בו גם קריאטין וקראתי מקודם שקריאטחן אוגר כחצי קילו מים שמשתחררים כשמפסיקים לקחת אותו אז כנראה שזה זה ומכאן התקיעה במשקל.. אני אתן לעצמי עוד שבועיים נראה מה יקרה לי

אם אותו אדם 160 והוא שוקל 67 על 8% שומן, אז כן הוא כנראה רחב מהממוצע באופן מורגש.
אבל הוא מדבר פה על בן אדם אמיתי בגובה 173 לא על כל אדם ולא על אדם תאורטי, לא צריך לחפש על כל שטות

אם אותו אדם 160 והוא שוקל 67 על 8% שומן, אז כן הוא כנראה רחב מהממוצע באופן מורגש.

גם אם הוא 160 שוקל 67 קילו על 8 אחוז שומן הוא לא יהיה רחב במיוחד.
אי אפשר להשוות את זה לאדם שהוא 173 שוקל 85 על 13-4 אש.

יתכן שיש לך מבנה גוף צר יחסית ובאופן כללי קושי יחסי להוסיף משקל. הגוף הצר בולט במקרה כזה רק משום שלא צברת מסת שריר משמעותית.
גם אני מחזיק במבנה גוף צר יחסית ומתקשה מאוד להוסיף משקל. זה מקשה במידה מסויימת על צבירת מסת השריר אבל מצד שני אני צריך הרבה פחות לחטב ולדאוג להישאר חטוב. גם מבחינה ויזואלית, מותן צרה היא ברכה ומעניקה מראה של גב משולש ושרירי חזה בולטים.
בשורה התחתונה, לא הייתי מוטרד במקומך אלא מקפיד על תזונה בפלוס קלורי ניכר, אימונים מבוססי תרגילי בסיס ברובם ובעיקר התמדה.

גם אם הוא 160 שוקל 67 קילו על 8 אחוז שומן הוא לא יהיה רחב במיוחד.
אי אפשר להשוות את זה לאדם שהוא 173 שוקל 85 על 13-4 אש.
נכון כי אין אותו יחס, ו13-14 אומר שהוא יחזיק יותר נוזלים ושומן שיתרמו ...

• פותח/ת השרשור
יתכן שיש לך מבנה גוף צר יחסית ובאופן כללי קושי יחסי להוסיף משקל. הגוף הצר בולט במקרה כזה רק משום שלא צברת מסת שריר משמעותית.
גם אני מחזיק במבנה גוף צר יחסית ומתקשה מאוד להוסיף משקל. זה מקשה במידה מסויימת על צבירת מסת השריר אבל מצד שני אני צריך הרבה פחות לחטב ולדאוג להישאר חטוב. גם מבחינה ויזואלית, מותן צרה היא ברכה ומעניקה מראה של גב משולש ושרירי חזה בולטים.
בשורה התחתונה, לא הייתי מוטרד במקומך אלא מקפיד על תזונה בפלוס קלורי ניכר, אימונים מבוססי תרגילי בסיס ברובם ובעיקר התמדה.
למה תרגילי בסיס? אני לא עובד על תרגילים כמו סקוואט ודד ליפט כי אני מעדיף לא לסכן את הגב, ואני בינתיים רואה תוצאות יפות גם בלי זה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית