הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פציעה קשה בגב התחתון

Saiyaman3

משתמש קבוע
1,444
629
נק' מוניטין:
1,920
1,444
629
שלום,
לפני חודשיים בערך נפצעתי בגב התחתון באימון סקוואט. הרגשתי איזה משהו בגב/אגן תוך כדי סט חימום.
יכולתי להמשיך את האימון, הכאב לא מגביל אותי בסקוואט או דדליפט (בשום תרגיל).
כשאני מסובב אגן לאחור(מכופף את הגב התחתון,ההפך מלהוציא תחת כמו פרחה) אני מרגיש את הכאב.
הכאב הוא לכל אורך הגב תחתון תחתון, ובמיוחד בצד שמאל.
אני חושב שהסקוואט העקום שלי הוא הגורם לפציעה:

112.5 ל 5X5
לא יודע אם הרצפה עקומה, הטרפזים לא סימטריים, או הרגליים.
פרט חשוב ! הפציעה קרתה באימון שבו עשיתי סקוואט הפוך עם הפנים לקיר.
מאז הפציעה המשכתי קצת לעשות אימונים כבדים, לא הייתי מוגבל באימון אבל לעיתים אחרי אימון מסויים הייתי מרגיש את הכאבים המתוארים. שמתי קרח.
אחרי זה נרגעתי קצת עשיתי אימונים קלים כמה זמן, ואז לפני חודש בערך הרגשתי שאני מוכן לדדליפט כבד, עשיתי, ודקה אחרי הסט היה כאבים גדולים.
יום-יומיים אחרי זה זה חזר לכאבים הרגילים.. פשוט כשאני מסובב אגן לאחור בשלב מסויים אני מרגיש כאבים.
מאז הדדליפט הכבד לא עשיתי סקוואט, דדליפט או חתירה כבדים (דדליפט כמעט ולא עשיתי, סקוואט עברתי ל LB עם משקלים זנותיים, חתירה לפעמים בהתאוששות עם משקלים קלים).
כבר 3 שבועות שלא התאמנתי בכלל בכלל בכלל, פשוט בטירונות רק הולך עומד ולפעמים רץ, ועדיין יש את אותם כאבים מתוארים באותה חומרה שום דבר לא השתנה.
היום עשיתי אימון קל, פרס אולי טיפה כבד. במהלך האימון כשאני מתחמם אני מרגיש שזה קצת יותר טוב והטווח תנועה קצת יותר גדול(קצת, לא הרבה).
בנוסף, לפעמים כשאני רץ אני מרגיש טיפה כאבים בצד השמאלי של הגב התחתון, למרות שבימים האחרונים רצתי קצת ולא זכור לי שהרגשתי בכלל כאבים.
האם פרצתי דיסק?
תודה ושבת שלום.

@yonizarkh
בנוסף, פרוטוקול פציעות יהיה יעיל?

סליחה על ההתנחלות, אבל אני חושב שאני יכול לעזור קצת לך ולעצמי...
כמעט בול אותו דבר קורה לי, אני ב SS, עשיתי היום 105 לחמש חזרות ובחזרה הרביעית או חמישית הרגשתי כאב, הורדתי ל95 ועשיתי עוד שני סטים, בדיעבד כנראה הייתה טעות, עכשיו כואב לי בכל דבר חוץ מלשבת או לשכב, לסובב אגן אחורה וקדימה כואב, לקפוץ, להתכופף, וכו' כשעשיתי פרס אחרי הסקוואטים, כשהמוט נמצא למעלה זה הכאיב לי בגב התחתון, החלטתי על הפסקה מיידית מהסקוואטים והדדליפט וגם פרס, כל דבר שקשור לגב התחתון, עד לירידה בכאב, וזה : Bill Starr: rehabbing the lower back

שלום,
לפני חודשיים בערך נפצעתי בגב התחתון באימון סקוואט. הרגשתי איזה משהו בגב/אגן תוך כדי סט חימום.
יכולתי להמשיך את האימון, הכאב לא מגביל אותי בסקוואט או דדליפט (בשום תרגיל).
כשאני מסובב אגן לאחור(מכופף את הגב התחתון,ההפך מלהוציא תחת כמו פרחה) אני מרגיש את הכאב.
הכאב הוא לכל אורך הגב תחתון תחתון, ובמיוחד בצד שמאל.
אני חושב שהסקוואט העקום שלי הוא הגורם לפציעה:

112.5 ל 5X5
לא יודע אם הרצפה עקומה, הטרפזים לא סימטריים, או הרגליים.
פרט חשוב ! הפציעה קרתה באימון שבו עשיתי סקוואט הפוך עם הפנים לקיר.
מאז הפציעה המשכתי קצת לעשות אימונים כבדים, לא הייתי מוגבל באימון אבל לעיתים אחרי אימון מסויים הייתי מרגיש את הכאבים המתוארים. שמתי קרח.
אחרי זה נרגעתי קצת עשיתי אימונים קלים כמה זמן, ואז לפני חודש בערך הרגשתי שאני מוכן לדדליפט כבד, עשיתי, ודקה אחרי הסט היה כאבים גדולים.
יום-יומיים אחרי זה זה חזר לכאבים הרגילים.. פשוט כשאני מסובב אגן לאחור בשלב מסויים אני מרגיש כאבים.
מאז הדדליפט הכבד לא עשיתי סקוואט, דדליפט או חתירה כבדים (דדליפט כמעט ולא עשיתי, סקוואט עברתי ל LB עם משקלים זנותיים, חתירה לפעמים בהתאוששות עם משקלים קלים).
כבר 3 שבועות שלא התאמנתי בכלל בכלל בכלל, פשוט בטירונות רק הולך עומד ולפעמים רץ, ועדיין יש את אותם כאבים מתוארים באותה חומרה שום דבר לא השתנה.
היום עשיתי אימון קל, פרס אולי טיפה כבד. במהלך האימון כשאני מתחמם אני מרגיש שזה קצת יותר טוב והטווח תנועה קצת יותר גדול(קצת, לא הרבה).
בנוסף, לפעמים כשאני רץ אני מרגיש טיפה כאבים בצד השמאלי של הגב התחתון, למרות שבימים האחרונים רצתי קצת ולא זכור לי שהרגשתי בכלל כאבים.
האם פרצתי דיסק?
תודה ושבת שלום.

@yonizarkh
בנוסף, פרוטוקול פציעות יהיה יעיל?

א. להבא אל תכתוב "פציעה קשה" על דברים כאלו. לא מדובר כאן על משהו שמתקרב לכך.
ב. זה לא משנה אם פרצת / לא פרצת דיסק . כלומר אין לזה כל כך השפעה על הטיפול. ובאופן כללי אתה יכול להירגע , לא גרמת לעצמך נזק לכל החיים או משהו דומה.
ג. אני לא מכיר , ואף איש מקצוע לא משתמש ב"פרוטוקל פציעות" כזה או אחר. פרוטוקולים פסו מן העולם לפני 10-15 שנה אולי.
ד. אם זה מאוד מפריע לך , אני ממליץ לגשת לפיזיותרפיסט שיבדוק אותך. עד אז תשתדל לא להעמיס על הגב התחתון (סקוואט/דדליפט כבד , תרגילים ספציפיים לזוקפי גו וכו' ) . כל פעילות אחרת שלא גורמת לכאב היא בסדר.

• פותח/ת השרשור
א. להבא אל תכתוב "פציעה קשה" על דברים כאלו. לא מדובר כאן על משהו שמתקרב לכך.
סליחה 😅
ב. זה לא משנה אם פרצת / לא פרצת דיסק . כלומר אין לזה כל כך השפעה על הטיפול. ובאופן כללי אתה יכול להירגע , לא גרמת לעצמך נזק לכל החיים או משהו דומה.
תודה. אז גם אם פרצת דיסק זה לא פציעה קשה וזה לא נזק לכל החיים??
ג. אני לא מכיר , ואף איש מקצוע לא משתמש ב"פרוטוקל פציעות" כזה או אחר. פרוטוקולים פסו מן העולם לפני 10-15 שנה אולי
אוקי. פשוט כשהייתה לי מתיחה בהמסטרינג הפרוטוקול של ביל סטאר מאוד עזר לי.
ד. אם זה מאוד מפריע לך , אני ממליץ לגשת לפיזיותרפיסט שיבדוק אותך. עד אז תשתדל לא להעמיס על הגב התחתון (סקוואט/דדליפט כבד , תרגילים ספציפיים לזוקפי גו וכו' ) . כל פעילות אחרת שלא גורמת לכאב היא בסדר.
אז בעצם אתה אומר שזה אמור לעבור לבד מתישהו? אתה יודע פחות או יותר מתי זה יקרה?
האם אוכל לעשות סקוואט ודדליפט כבדים אי פעם? אני מעוניין להיות פאוורליפטר.
אז מה בעצם הטיפול? רק זמן?
תודה רבה !

סליחה 😅

תודה. אז גם אם פרצת דיסק זה לא פציעה קשה וזה לא נזק לכל החיים??

אוקי. פשוט כשהייתה לי מתיחה בהמסטרינג הפרוטוקול של ביל סטאר מאוד עזר לי.

אז בעצם אתה אומר שזה אמור לעבור לבד מתישהו? אתה יודע פחות או יותר מתי זה יקרה?
האם אוכל לעשות סקוואט ודדליפט כבדים אי פעם? אני מעוניין להיות פאוורליפטר.
אז מה בעצם הטיפול? רק זמן?
תודה רבה !

בוודאי שברוב המקרים זה עובר מתישהו לבד. כמובן שהשאיפה היא לזרז את ההחלמה.
איש לא יודע מתי בדיוק זה יקרה , וכל פציעה שונה כי כל בן אדם הוא שונה.
תוכל לעשות הכל.

• פותח/ת השרשור
בוודאי שברוב המקרים זה עובר מתישהו לבד. כמובן שהשאיפה היא לזרז את ההחלמה.
איש לא יודע מתי בדיוק זה יקרה , וכל פציעה שונה כי כל בן אדם הוא שונה.
תוכל לעשות הכל.
תודה רבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית