הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר Overhead press זה לא תרגיל מסוכן למפרקים?

StarBreaker

משתמש פעיל
764
28
נק' מוניטין:
18
764
28
בגלל שהאחיזה שלו כאילו לוקחת תכף יד אחורה לעומת בנץ' שהמפרק סוג של ישר..וזה אותו עיקרון

אין שום בעיה...

עריכה:
לאור התגובות כאן - כמובן שהכוונה הייתה במידה והאחיזה מתבצעת כמו שצריך

נערך לאחרונה:
בגלל שהאחיזה שלו כאילו לוקחת תכף יד אחורה לעומת בנץ' שהמפרק סוג של ישר..וזה אותו עיקרון
בהחזקה לקויה הוא יהיה מסוכן למפרק, עדיין לא ברמה שבנצ' בהחזקה לקויה יכול להכאיב 😃

• פותח/ת השרשור
בהחזקה לקויה הוא יהיה מסוכן למפרק, עדיין לא ברמה שבנצ' בהחזקה לקויה יכול להכאיב 😃
אבל ראיתי נגיד את alan thrall עושה את זה והוא מחזיק טוב ועדיין יש קצת כיפוף כזה של הכף יד

אבל ראיתי נגיד את alan thrall עושה את זה והוא מחזיק טוב ועדיין יש קצת כיפוף כזה של הכף יד
לא ראיתי את הסרטון המדובר אבל בעיקרון לא אמורה להיווצר בעיה גם אם זה לא ישר-פלס

יש טכניקה ודרך להחזיק את המוט שבה הסיכוי לפציעה קטן עד אפסי, וריפטו מלמד אותה בצורה הטובה ביותר בסרטון הבא

זה בדיוק מה שקרה לי בבנץ, ועוד כואב לי במפרק בלי קשר עוד מתקופת הצבא וזה רק החמיר השבוע, יש מה לעשות חוץ ממנוחה לאזור הזה? אני מסתובב עם התחבושת המצחיקה הזו..

זה בדיוק מה שקרה לי בבנץ, ועוד כואב לי במפרק בלי קשר עוד מתקופת הצבא וזה רק החמיר השבוע, יש מה לעשות חוץ ממנוחה לאזור הזה? אני מסתובב עם התחבושת המצחיקה הזו..
יש תרגילי שיקום וחיזוק, לא משהו שאפשר להסביר פה לצערי. זה יעזור מעצמו בתנאי שלא מציקים לזה יותר מידי.

אתה צודק לגמרי שיש בעיתיות מסוימת בזה. פרק כף היד "שבור". לכן צריך להחזיק חזק ואם יש כאבים - להשתדל ליישר את פרק כף היד עם העליה של הידיים, כלומר להתחיל במצב שבור למטה, ולסיים במצב ישר יחסית, כך שהמשקל יישב על עצמות האמה.

פרק כף היד "שבור".
just for the record
מאז שאני עובד בשיטה שריפטו הסביר בנוגע לאחיזה, פרק היד לעולם לא שבור אצלי.
הוא לא מתחיל במצב שבור למטה.. אלא נשאר כמו שהוא לאורך כל התנועה.

אם לא הכרת אגב, אני ממליץ בחום להשתמש בשיטה שלו. המשקל יושב על עצמות האמה לאורך כל התנועה מתחילתה ועד סופה.

just for the record
מאז שאני עובד בשיטה שריפטו הסביר בנוגע לאחיזה, פרק היד לעולם לא שבור אצלי.
הוא לא מתחיל במצב שבור למטה.. אלא נשאר כמו שהוא לאורך כל התנועה.

אם לא הכרת אגב, אני ממליץ בחום להשתמש בשיטה שלו. המשקל יושב על עצמות האמה לאורך כל התנועה מתחילתה ועד סופה.
אף פעם לא הצלחתי להבין איך לאחוז את זה גם אחרי שראיתי פעמיים תסרטון הזה.
כל פעם יש לי קצת לחץ על פרק כף היד.

עם החלק הכי תחתון של כף היד, שים לב שככה גם אם תקפל את היד אחורה כמה שאתה יכול המוט עדיין יהיה בקו של האמה

המוט צריך לשבת כמה שיותר קרוב לפרק כף היד וככה הוא יוצר פחות כוח סיבובי לאחור, זה הכל. הטעות הנפוצה היא להניח אותו במרכז כף היד וככה נוצרת ה"שבירה".

אם אוחזים לא נכון, בוודאי שזה לא טוב.
באחיזה נכונה אין בעייה, והאחיזה הנכונה היא כפי שמתואר בסרטון שהועלה לפניי. מסובבים מעט את כף היד לפני שמוציאים את המוט, ולא נותנים למשקל לשבור לך את פרק כף היד - תלחם על זה.

כל תרגיל שתעשה באחיזה לקויה יגרור ללחץ שלא אמור להיות על המפרקים, באותה מידה אתה יכול לבצע סקוואט עם אחיזה לא נכונה וההשפעה של זה תהיה שלילית מן הסתם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית