הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תהליך שעבר עליי

RoiPow

משתמש פעיל
314
5
נק' מוניטין:
6
314
5
התגלה אצלי לפני 5 שנים קרוהן - מחלת מעיים דלקתית.. עכשיו כל חיי עד לפני שנתיים (גיל17) הייתי טוחן שטויות לא אוכל מסודר, מה שבאלי כמה שבאלי ומתי שבאלי והייתי שחיף ורזה מאוד!

לפני שנתיים התחלתי לקחת את עצמי ביידיים.. ואני לא נוגע בשתייה מתוקה אלא רק בממתקים וגם זה במינון פעם בשבוע.. ומתאמן לא באופן סדיר במשך השנתיים ואוכל מסודר 3 ארוחות ביום.

בשנתיים האלה אמנם עליתי בשריר אבל גם אחוזי השומן עלו ואני מרגיש גם כבד יותר, איך זה הגיוני שלא שמרתי על מה שאכלתי הייתי שחיף ורז מאוד ושהיום אני אוכל מסודר ומתאמן אני מרגיש כבד ושמנמן חח..

סתם מעניין אותי איך התהליך הזה קורה והגיוני בכלל...

יכול להיות שלפני השינוי, אכלת לא מסודר ואכלת פחות ממה שאתה אוכל היום?
אפילו שקודם אכלת שטויות, אולי השטויות מבחינה קלורית זה פחות מהמסודר.
לאכול מסודר זה לא תמיד מפתח ללאכול פחות.

אתה לוקח כדורים בעקבות הקרון לא?
אני זוכר שכשבן דוד שלי (חולה קרון) היה מטופל בכדורים הם גרמו לו לנפיחות משוגעת,לא ירדתי אף פעם לעומק הנושא

התגלה אצלי לפני 5 שנים קרוהן - מחלת מעיים דלקתית.. עכשיו כל חיי עד לפני שנתיים (גיל17) הייתי טוחן שטויות לא אוכל מסודר, מה שבאלי כמה שבאלי ומתי שבאלי והייתי שחיף ורזה מאוד!

לפני שנתיים התחלתי לקחת את עצמי ביידיים.. ואני לא נוגע בשתייה מתוקה אלא רק בממתקים וגם זה במינון פעם בשבוע.. ומתאמן לא באופן סדיר במשך השנתיים ואוכל מסודר 3 ארוחות ביום.

בשנתיים האלה אמנם עליתי בשריר אבל גם אחוזי השומן עלו ואני מרגיש גם כבד יותר, איך זה הגיוני שלא שמרתי על מה שאכלתי הייתי שחיף ורז מאוד ושהיום אני אוכל מסודר ומתאמן אני מרגיש כבד ושמנמן חח..

סתם מעניין אותי איך התהליך הזה קורה והגיוני בכלל...

הגיוני.. אתה כביכול אוכל מסודר, השאלה אם אתה אוכל לפי תפריט.

ככל הנראה גם הקרוהן משחק תפקיד כאן, עשית בדיקות דם לאחרונה?
אולי ל @Moshe יהיה להוסיף בעניין המחלה

אני זוכר שכשבן דוד שלי (חולה קרון) היה מטופל בכדורים הם גרמו לו לנפיחות משוגעת,לא ירדתי אף פעם לעומק הנושא
נקודה נכונה.
נאמר בכמה אתרי רפואה בהקשרי הקרוהן כי לקיחת קורטיקוסטרואידים (זה הורמון שמיוצר סינטטי במעבדות אבל גם באופן טבעי בגוף ) למשל אחת בשם prednisone יכולה להוביל לעלייה בהתחלה.

@RoiPow יש עוד הרבה מידע באתר Crohn’s Disease: Staying at a Healthy Weight

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

הגיוני.. אתה כביכול אוכל מסודר, השאלה אם אתה אוכל לפי תפריט.

ככל הנראה גם הקרוהן משחק תפקיד כאן, עשית בדיקות דם לאחרונה?
אולי ל @Moshe יהיה להוסיף בעניין המחלה

נקודה נכונה.
נאמר בכמה אתרי רפואה בהקשרי הקרוהן כי לקיחת קורטיקוסטרואידים (זה הורמון שמיוצר סינטטי במעבדות אבל גם באופן טבעי בגוף ) למשל אחת בשם prednisone יכולה להוביל לעלייה בהתחלה.

@RoiPow יש עוד הרבה מידע באתר Crohn’s Disease: Staying at a Healthy Weight

ראשית תודה על המענה.

שנית, אני לא לוקח פרידנזון וזה סטרואיד GH.. שלקחתי לאחר גילוי מחלה למשך חודשים בודדים עברו 5 שנים מאז.
אני מטופל בכדור שמרדים כביכול את המחלה וגם לפני שנתיים שהייתי לוקח הייתי רזה מטבעי למרות שטחנתי כל היום מה שבאלי.

אני מאמין שטחנתי בטוח הקלוריות והפחמימות היו גבוהות בהרבה יותר אבל נשארתי רזה וזה מה שמוזר...

היום אני מקפיד על איזון לפי המטרה - מסה.. ייכול להיות שאני רגיש לאינסולין ויותר מדי שומן ופחות פחמימות משחק תפקיד, או שבגלל שיש עלייה בשריר ואף פעם לא עשיתי חיטוב..?

אני במעקב כל הזמן המצב הקליני והבדיקות דם והכל מצויין!

ראשית תודה על המענה.

שנית, אני לא לוקח פרידנזון וזה סטרואיד GH.. שלקחתי לאחר גילוי מחלה למשך חודשים בודדים עברו 5 שנים מאז.
אני מטופל בכדור שמרדים כביכול את המחלה וגם לפני שנתיים שהייתי לוקח הייתי רזה מטבעי למרות שטחנתי כל היום מה שבאלי.

אני מאמין שטחנתי בטוח הקלוריות והפחמימות היו גבוהות בהרבה יותר אבל נשארתי רזה וזה מה שמוזר...

היום אני מקפיד על איזון לפי המטרה - מסה.. ייכול להיות שאני רגיש לאינסולין ויותר מדי שומן ופחות פחמימות משחק תפקיד, או שבגלל שיש עלייה בשריר ואף פעם לא עשיתי חיטוב..?

אני במעקב כל הזמן המצב הקליני והבדיקות דם והכל מצויין!

אז אם בדיקות הדם, המצב היומיומי שלך תקין, אתה עומד בתפריטים, מגיע לערכים הרצויים, במעקב - מה הבעיה?
אתה אומר שהיית רזה מאוד, העלייה במסתך אמורה להיות מבורכת.
עצתי, הגוף שלנו דינמי ומשתנה כל הזמן, העלייה יכולה לנבוע מהרבה סיבות, ושוב לא מדובר במשהו חריג מאוד, אם זה ימשיך להפריע לך במעלה הדרך - גש לרופא.

• פותח/ת השרשור
אז אם בדיקות הדם, המצב היומיומי שלך תקין, אתה עומד בתפריטים, מגיע לערכים הרצויים, במעקב - מה הבעיה?
אתה אומר שהיית רזה מאוד, העלייה במסתך אמורה להיות מבורכת.
עצתי, הגוף שלנו דינמי ומשתנה כל הזמן, העלייה יכולה לנבוע מהרבה סיבות, ושוב לא מדובר במשהו חריג מאוד, אם זה ימשיך להפריע לך במעלה הדרך - גש לרופא.

אני מרגיש טוב, עליתי במסה מאוד מכובדת! הבעיה שלי היא שאחוזי השומן עלו פלאים ובכלל שכבות השומן וזה מפריע לי!.
ברמה שאני מתכופף ואני מרגיש את הבטן מתכווצת חח

אני מרגיש טוב, עליתי במסה מאוד מכובדת! הבעיה שלי היא שאחוזי השומן עלו פלאים ובכלל שכבות השומן וזה מפריע לי!.
ברמה שאני מתכופף ואני מרגיש את הבטן מתכווצת חח
חח כל עוד במצב עמידה יש "ריבועים" (ABDOMINAL בולט) אתה בסדר גמור. ;)

למה באנגלית?...😳

השתמשתי בלפטופ שלי ואין בו אפשרות לכתוב בעברית, אפילו המקלדת רק באנגלית.
בכל אופן, @RoiPow מאמינה כי אם התזונה שלך טובה (לצורך העניין, תכולת שומן נמוכה ביחס לחלבון ופחמימות) אין סיבה שזאת לא תהא תקופה ולאחריה תחזור לעצמך. בהנחה כי מאז ומתמיד היית בעל מטבוליזם גבוה.

• פותח/ת השרשור
השתמשתי בלפטופ שלי ואין בו אפשרות לכתוב בעברית, אפילו המקלדת רק באנגלית.
בכל אופן, @RoiPow מאמינה כי אם התזונה שלך טובה (לצורך העניין, תכולת שומן נמוכה ביחס לחלבון ופחמימות) אין סיבה שזאת לא תהא תקופה ולאחריה תחזור לעצמך. בהנחה כי מאז ומתמיד היית בעל מטבוליזם גבוה.

מזאת אומרת יחזור לעצמי?

למה שזה יחזור? מה קורה בגוף?
אני כמובן לא האדם לשאול אותו, בטח כשאני לא מכירה אותך בכלל, ולכן הבחירה הנכונה תהא לבדוק עם רופא (גסטרו).
מאחר ועשית שינוי באורח החיים - הדבר הוביל לשינוי פיסי.
ממליצה לך לבנות תפריט ייחודי המיעוד לבעלי קרוהן תוך שמירה על מסת השריר. (ולשמור כמובן על המצב שבו אתה מתמיד במספר ארוחות וערכים התואמים לאימונים שאתה מבצע)

• פותח/ת השרשור
אני כמובן לא האדם לשאול אותו, בטח כשאני לא מכירה אותך בכלל, ולכן הבחירה הנכונה תהא לבדוק עם רופא (גסטרו).
מאחר ועשית שינוי באורח החיים - הדבר הוביל לשינוי פיסי.
ממליצה לך לבנות תפריט ייחודי המיעוד לבעלי קרוהן תוך שמירה על מסת השריר. (ולשמור כמובן על המצב שבו אתה מתמיד במספר ארוחות וערכים התואמים לאימונים שאתה מבצע)

האם באתר פה יש ייעוץ מקצועי תוך כדי שמירה על אלמנטים של המחלה? @Moshe

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית