הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסה דלת פחמימה

serendipity

משתמש מתחיל
55
1
נק' מוניטין:
4
55
1
אז קודם כל באמת שקראתי פוסטים קודמים בנושא אבל לא הבנתי את מה שרציתי.
אני בסוף חיטוב דל פחמימה של 80 ג' פחמימה ביום. חיטוב ארוך ואיטי של חצי שנה ואני חי בסבבה עם זה. העמסה פעם בשבוע.
בא לי לחזור למסה. האם יש הבדל אם מגרעון 500 קלוריות לעודף 500 אני אשלים ב1000 קלוריות שכולן משומן (כלומר אשאר על ה80גרם פחמימה ביום? ) לבין 1000 קלוריות שרובן מפחמימה?
אני מעדיף עליה נקייה ככל האפשר ואיטית על פני מהירה ועלייה ב3-4% א.ש
אשמח להבין מה ההשלכות/הבדלים בין מסה עתירת פחמימות מול מסה דלת פחמימה

כמו שרשמו לך כנראה שאין הוכחה.
אבל מהניסיון האישי שלי אחרי 2 מסות רגילות ומסה אחת דלת פחמימה יחסית בדל פחמימה אכן העלייה בשומן הייתה איטית יותר.
השלכות והבדלים? לא הרגשתי משהו מיוחד. בשיא שלי הייתי כשהייתי במסה שהיא דלת פחמימה יחסית. (210X3 180X3 100X5 משקל גוף היה 82~)
אומנם לא הייתי על 80 פחמימה כל יום זה יותר נא בין 80 ל150 בגג. לא משהו קבוע, היו גם ימים של 0 פחמימה לדוגמה.
אז מהניסיון האישי שלי ובלי שום ביסוס מדעי או הוכחה.... לדעתי אתה תעלה פחות בשומן.
כשעשיתי את זה גם נמנעתי מגלוטן את האמת. אולי גם זה קשור. (לא באמת יודע.)
לא הייתה פגיעה בהתקדמות ואפילו להפך, העליה בשומן הייתה מתונה יותר באופן ברור לעומת המסות הקודמות והייתי מרוצה סך הכל.
גם המסה הבאה שלי תהיה כזאת. 😉

עוד לא ראיתי אף הוכחה שאם תעשה מסה דלת פחמימה אתה תעלה פחות באחוז השומן לאומת מסה רגילה
תשמע,לא יודע למה אתה מתכוון בתור "הוכחה".
אולי במידע הספרותי לא תמצא,לא תמצא במחקרים.
אבל איפה שהכי חשוב,כן תמצא.
הוכחות על אנשים שניסו,אני באמת לא יודע איך אפשר להתווכח עם עובדות,ניסיון של ניסיון במצב הרבה יותר גדול ממחקר שאומר אחרת או כל מידע אחר.
למה? כי פה,זה על הדף. ופה? זה בתאכלס. (ואני זוכר שהתווכחתי כבר עם חצי פורום על זה,ואני עדיין בשלי. עליתי פחות שומן,נקודה. זה שמחקרים לא תומכים בזה ונגד זה או שהמידע הספרותי אומר אחר לא משנה את העובדה שזה קרה,באמת שלא..)

אני באמת לא יודע איך אפשר להתווכח עם עובדות
איפה העובדות? זה שזה עבד עליך לא אומר שזה עובדה.
הוכחות על אנשים שניסו
זה לא נחשב הוכחות
ניסיון של ניסיון במצב הרבה יותר גדול ממחקר
ההבדל בין נסיון למחקר הוא שמחקר תקף לכולם ונסיון תקף רק אליך

דור, אני לא הולך להמליץ לאנשים לעשות מסה דלת פחמימה אם כל מה שאני יודע על ההצלחה שלה היא ש"יש כמה חברה בפורום שניסו אותה וטענו שלאומת מסה רגילה הם עלו יותר נקי". אנשים פה סומכים על המילה שלי ואני לא הולך להפקיר אותם על ידי נתינת המלצות שאני חד משמעית לא מאמין בהן.

דור, אני לא הולך להמליץ לאנשים לעשות מסה דלת פחמימה אם כל מה שאני יודע על ההצלחה שלה היא ש"יש כמה חברה בפורום שניסו אותה וטענו שלאומת מסה רגילה הם עלו יותר נקי". אנשים פה סומכים על המילה שלי ואני לא הולך להפקיר אותם על ידי נתינת המלצות שאני חד משמעית לא מאמין בהן.

סתם שאלה, אתה באמת חושב שאין הבדל בין מסה דלת פחמימות לרגילה? (מבחינת עליה באחוזי שומן.)
אתה מאמין בזה שאם הפלוס הקלורי בתפריט שלך ושלי הוא 1000 מעל הניטרלי, אנחנו אוכלים אותו דבר עד הניטרלי אבל את הפלוס אתה אוכל מעוגה ואני אוכל מחזה עוף. לא יהיה הבדל בעליה בא.ש? או איך החשיבה שלך הולכת?
דווקא זכור לי שבדיון עם matty אמרת שאתה לא חייב ביסוס מדעי וניסיון אישי גם תופס ולא חייב לפסול כל דבר בלי ביסוס מדעי.
או שאני מתבלבל בבחור? 😅

סתם שאלה, אתה באמת חושב שאין הבדל בין מסה דלת פחמימות לרגילה? (מבחינת עליה באחוזי שומן.)
אתה מאמין בזה שאם הפלוס הקלורי בתפריט שלך ושלי הוא 1000 מעל הניטרלי, אנחנו אוכלים אותו דבר עד הניטרלי אבל את הפלוס אתה אוכל מעוגה ואני אוכל מחזה עוף. לא יהיה הבדל בעליה בא.ש? או איך החשיבה שלך הולכת?
דווקא זכור לי שבדיון עם matty אמרת שאתה לא חייב ביסוס מדעי וניסיון אישי גם תופס ולא חייב לפסול כל דבר בלי ביסוס מדעי.
או שאני מתבלבל בבחור? 😅
אם אתה טוען משהו על סמך נסיון אבל אין שום מחקר/דרך להוכיח אחרת אין בעיה.
אבל להגיד משהו בלי ביסוס כשישנם מחקרים שאומרים אחרת,הדעה שלך לא שווה כלום.
ואם אתה תבסס את התפריט שלך על עוגה לא רק שלא תצליח להגיע לכמות החלבון הרצויה,אתה גם תעלה המון בשומן ותעלה את הסיכויים שלך לסכרת.

אני חושב שהחסרונות של מסה דלת פחמימה עולים על היתרונות. בין אם זה ההרגשה הקטוגנית, העובדה ששומן/חלבון משמעותית יותר יקרים מפחמימה ובמיוחד זה שההצלחה לא מובטחת. ברור שיש הבדל כלשהו, אבל אני חושב שחלק מהאנשים שניסו אותה חיים באשליה שהם עלו נקי יותר רק כי היה להם פחות נוזלים.
אני מאמין שאין לי מספיק נתונים כדי להגיד ש"כמות פחמימה X תגרום לX עליה בשומן וכמות פחמימה Y תגרום לY עליה בשומן. אני לא חושב שזה חשיבה נכונה להחליט שאם תאכל כמות קלוריות זהה של עוגה ושל חזה עוף אתה "תשמין יותר" מהעוגה. הגוף לא כל כך פשוט כמו שאנחנו חושבים. אני מאמין שיש השפעה לאבות המזון על כמות השומן שנעלה אבל זה משהו אינדיבידואלי ולא חד משמעי לכולם.
שים לב שלא פסלתי את הדיאטה הזאת. פשוט אני מוצא אצלה יותר חסרונות כשהיתרון היחיד הוא שכמה אנשים ניסו אותה וסבורים שהם עלו נקי יותר. אני לא פוסל אותה על זה שאין לה הסבר מדעי, אלה על זה שאין מספיק יתרונות לדעתי כדי להוציא המון כסף על חלבון ושומן ולהרגיש את ההרגשה הקטוגנית מדי יום בתקופת מסה.
אני גם סבור שמדובר במיתוס הפוך, הרי ידוע שירידה במשקל בדיאטה קטוגנית תשמר שריר יותר טוב, אבל אנשים מחליטים שאם זה נכון לדיאטה קטוגנית לחיטוב אז גם דיאטה דלת פחמימה במסה תעלה אותך פחות בשומן על פי אותו העיקרון, ואני לא מסכים עם זה.
או שאני מתבלבל בבחור? 😅
אתה לא, אני טנק, נעים להכיר 😃

אם אתה טוען משהו על סמך נסיון אבל אין שום מחקר/דרך להוכיח אחרת אין בעיה.
אבל להגיד משהו בלי ביסוס כשישנם מחקרים שאומרים אחרת,הדעה שלך לא שווה כלום.
ואם אתה תבסס את התפריט שלך על עוגה לא רק שלא תצליח להגיע לכמות החלבון הרצויה,אתה גם תעלה המון בשומן ותעלה את הסיכויים שלך לסכרת.

עד הניטרלי אוכלים רק חזה עוף וכוסמת/אורז/קינואה... ככה שחלבון יש בשפע אוקי? אמרתי שרק הפלוס של ה1000 יגיע מעוגת שוקולד קלאסית.
מה יקרה אז? מי ישמין יותר לדעתך? לפי ההיגיון שלך? עזוב את הסכרת בצד כרגע. 😋🍴
בהמשך לדיון הקודם שלנו, תראה את הסרטון פה. ☝️
צוחק. בוא לא נחזור לזה.🙃

אני חושב שהחסרונות של מסה דלת פחמימה עולים על היתרונות. בין אם זה ההרגשה הקטוגנית, העובדה ששומן/חלבון משמעותית יותר יקרים מפחמימה ובמיוחד זה שההצלחה לא מובטחת. ברור שיש הבדל כלשהו, אבל אני חושב שחלק מהאנשים שניסו אותה חיים באשליה שהם עלו נקי יותר רק כי היה להם פחות נוזלים.

אני לא הרגשתי שום דבר שונה, אולי מתרגלים? (בנושא ההרגשה הקטוגנית.)
יקר יותר אני מסכים איתך, אבל אם יודעים להתנהל אפשר לצאת מזה במחיר שפוי.
בקשר לאשליה בגלל הנוזלים, אני אישית יודע להבדיל וחושב שאפשר לשים לב להבדל. (כל אחד עושה העמסות מידי פעם ומתפרע באיזה סופש וקם נוזלי, כלומר יכול לראות איך הוא נראה שהוא נוזלי אחרי 3 חודש בדל פחמימה ולהשוות ל3 חודש במסה רגילה שבה אתה נוזלי כל הזמן.)

אני מאמין שאין לי מספיק נתונים כדי להגיד ש"כמות פחמימה X תגרום לX עליה בשומן וכמות פחמימה Y תגרום לY עליה בשומן. אני לא חושב שזה חשיבה נכונה להחליט שאם תאכל כמות קלוריות זהה של עוגה ושל חזה עוף אתה "תשמין יותר" מהעוגה. הגוף לא כל כך פשוט כמו שאנחנו חושבים. אני מאמין שיש השפעה לאבות המזון על כמות השומן שנעלה אבל זה משהו אינדיבידואלי ולא חד משמעי לכולם.

קשה לי להבין את החשיבה הזאת. 😅
אז יאללה, אם אתה מאמין בזה תאכל עוגה במקום האורז/פסטה/פתיתים שאתה אוכל. (לא אומר במקום החזה עוף כי צריך חלבון ככה או ככה.)
זה לא יהיה יותר טעים? למרות שאם אני חושב על זה.... גם פסטה ופתיתים זה קקה בעיני. 😆
אולי עוגה לא דוגמה הכי טובה בגלל סכרת, אז בוא נלך על ביסלי נניח. (הרבה יותר טעים מכל פחמימה מבושלת.)

שים לב שלא פסלתי את הדיאטה הזאת. פשוט אני מוצא אצלה יותר חסרונות כשהיתרון היחיד הוא שכמה אנשים ניסו אותה וסבורים שהם עלו נקי יותר. אני לא פוסל אותה על זה שאין לה הסבר מדעי, אלה על זה שאין מספיק יתרונות לדעתי כדי להוציא המון כסף על חלבון ושומן ולהרגיש את ההרגשה הקטוגנית מדי יום בתקופת מסה.
אני גם סבור שמדובר במיתוס הפוך, הרי ידוע שירידה במשקל בדיאטה קטוגנית תשמר שריר יותר טוב, אבל אנשים מחליטים שאם זה נכון לדיאטה קטוגנית לחיטוב אז גם דיאטה דלת פחמימה במסה תעלה אותך פחות בשומן על פי אותו העיקרון, ואני לא מסכים עם זה.

אני פחות חושב שזה קשור לזה. (למיתוס ההפוך.)
כמו הסרטון שהבחור פה שם, אני פשוט חושב שזה משנה מה הגוף עושה עם מה שהכנסת אליו.
לדעתי היתרון שציינת הוא עולה על כל החסרונות שאני לא מסכים איתם למעט נושא הכסף. (כסף, הרגשה קטוגנית, הצלחה לא מובטחת.)

אני את המסה השניה שלי שהייתה רגילה לחלוטין סיימתי על 83~ קילו עם משקלים כאלו: 165X3X5 165X5 80X3X5 משהו בסגנון הזה.
את המסה השלישית שלי שהייתה דלת פחמימה סיימתי 82~ קילו עם המשקלים שציינתי בתגובה הקודמת ועל א.ש יותר נמוך והמסה הייתה לאורך אותה תקופה ועל אותו פלוס קלורי. אני חושב שאם הייתי הולך על מסה רגילה המצב היה קצת שונה והייתי כמה קילו של שומן למעלה.
למה אני חושב ככה? על פי היכרות עם הגוף שלי וניסיון מהמסות הקודמות. לפי המסות הקודמות הייתי אמור לסיים כמה קילו מעבר ל83.
אגב, במסה השלישית התאמנתי גם פעמיים בשבוע בMMA דבר שפגע בהתאוששות ובכל זאת הייתה התקדמות טובה בסך הכל.
אז גם אם השלתי את עצמי שעליתי פחות בא.ש (ואני לא.) עדיין הייתה פה הצלחה. 😃

בסופו של דבר? שהבחור פה ינסה ולפי זה יראה מה נוח לו ומה עובד לו.
כי מסתבר שמחקרים יש לשני הצדדים. (כמו תמיד בערך.👎)

אתה לא, אני טנק, נעים להכיר

נעים להכיר!
מגיע לתחרויות? מתחרה? ליפטר? חזק? מאסיבי? סקרן.🍦

מי ישמין יותר לדעתך?
הזה שאוכל את העוגה,זאת פחמימה גרועה.
עזוב את הסכרת בצד כרגע.
כן,ממש. בוא נעזוב אותה,כולכך לא רלוונטי.
תראה את הסרטון פה.
הסרטון הזה מבוסס כולו על מחקרים והוכחות
אני מת לראות את כל המחקרים שבוצעו.
נעים להכיר!
מגיע לתחרויות? מתחרה? ליפטר? חזק? מאסיבי? סקרן.🍦
בעיקר פצוע.

כן,ממש. בוא נעזוב אותה,כולכך לא רלוונטי.

נכון, היא לא רלוונטית כשמדברים על עליה באחוזי שומן. במיוחד כשזה בתיאוריה.

בעיקר פצוע.

בטח כי הוא לא אוכל פליאו... 🤪 😆

אני מת לראות את כל המחקרים שבוצעו.

לא יודע למצוא לך אותם, וממש לא מתכוון לבזבז על זה את הזמן שלי. וגם לא יודע בוודאות שקיימים. רשמתי שאני צוחק.😉

נכון, היא לא רלוונטית כשמדברים על עליה באחוזי שומן. במיוחד כשזה בתיאוריה.
רק שחבל שבמציאות אתה כן יכול לקבל סכרת ככה.
בטח כי הוא לא אוכל פליאו... 🤪 😆
🤣 הוא ינסה גם דיאטת אבטיחים אם זה יעביר לו את הפציעות.
לא יודע למצוא לך אותם, וממש לא מתכוון לבזבז על זה את הזמן שלי. וגם לא יודע בוודאות שקיימים. רשמתי שאני צוחק.😉
טוב אני אעזוב אותך לנפשך. 😃

אני לא הרגשתי שום דבר שונה, אולי מתרגלים? (בנושא ההרגשה הקטוגנית.)
לא יכול להתווכח איתך בנושא הזה כי לא עשיתי דיאטה אנבולית. אולי כשאתה בגרעון קלורי מרגישים הרבה יותר את ההרגשה הקטוגנית מהאשר בAD.
קשה לי להבין את החשיבה הזאת. 😅
אז יאללה, אם אתה מאמין בזה תאכל עוגה במקום האורז/פסטה/פתיתים שאתה אוכל. (לא אומר במקום החזה עוף כי צריך חלבון ככה או ככה.)
הבעיה בעוגה היא קודם כל כמות הגלוקוז. יווצרו הרבה בעיות אם תצרוך גלוקוז בכמויות גדולות. בסופו של דבר זה משחק תפקיד חשוב בערכים הסופיים. חוץ מזה אם אני רוצה להחליף 200 גרם אורז בעוגה אני צריך לאכול 50 גרם עוגה שזה נראה לי חצי פרוסה. נראה לך שזה ישביע אותי? אני יאכל את כל העוגה 🤯.
בקיצור, מה שחשוב זה הערכים הסופיים. אפשרי לבנות תפריט שבו תגיע למטרות שלך ותאכל עוגה כל יום. פשוט זה יהיה נורא קשה.
בסופו של דבר? שהבחור פה ינסה ולפי זה יראה מה נוח לו ומה עובד לו.
בדיוק.
המטרה שלי בפוסט הזה היא לנפץ מיתוסים.
הרבה אנשים רוצים לעלות מסה נקיה (לא מאשים אותם, גם אני מת לעלות נקי) והם חסרי הבנה וידע לגמרי בתחום. הם קראו איפשהו שמסה דלת פחמימה תעלה אותם נקי ואז הם הולכים על זה ישר, וחשוב לי להציג שזאת לא תמיד תהיה אופציה אידיאלית ולא לכולם.
שים לב, עדיין זה לא חד משמעי ואין שום פיסת נתון שתבטיח לכל אחד עליה נקיה יותר בדיאטה אנאבולית, או בכלל. אני חושב שדיאטה אנאבולית אמורה להיות מוצא אחרון לבנאדם שלא מצליח לעלות בשום דרך במסה נקיה, בתור נסיון כלשהו לשפר את זה.
מגיע לתחרויות?
אגיע ב4 לדצמבר לתחרות של ולארי לצפות.
הולך לתת פייט רציני במרץ עוד לא יודע באיזה איגוד. בינתיים אני פצוע בכתף ועוד אין לי מספרים שיפילו לאנשים את הלסת.
אני נראה כמו אחד שמרים 🏋️😅
הכי חזק בבית!
בייספס 37 ס"מ
כרס שלא תבייש אף אבא
תחת שלא יחזיק אף ג'ינס

תראה מ-17:35 עד 19:40
הסרטון הזה מבוסס כולו על מחקרים והוכחות

מבחינתי הסרטון הזה רק מחזק את הטענה שלי שהמכניזם עובד בצורה שונה אצל כל אדם, שזה אומר שחלק מהאנשים יראו הבדל משמעותי בתזונה קטוגנית וחלק ההפך.

הרבה אנשים רוצים לעלות מסה נקיה (לא מאשים אותם, גם אני מת לעלות נקי) והם חסרי הבנה וידע לגמרי בתחום.

לא יכול להתווכח איתך בנושא הזה כי לא עשיתי דיאטה אנבולית.

יאללה, תן ניסיון קטן במסה הבאה. אולי תופתע לטובה ותבין למה אני מזיין את השכל על זה כל כך הרבה. 😉
נכון שאתה חושב שהחסרונות עולים על היתרונות, אבל תמיד שווה לנסות גם אם לחודשיים. אולי אתה מאלה שזה משפיע עליהם טוב.
ואז....? מצאת פתרון לציטוט הראשון. 👏

יאללה, מחר בבוקר קם לעשות פרוטוקול פציעות וללמד את אחותי סקוואט ודדליפט. 😵
לילה טוב! 😃

יאללה, תן ניסיון קטן במסה הבאה. אולי תופתע לטובה ותבין למה אני מזיין את השכל על זה כל כך הרבה. 😉
יש לי נסיון מכובד בדיאטה קטוגנית לחיטוב והגעתי למסקנה שפחמימה נמוכה לא עושה לי טוב. תודה רבה על העצה אבל אני אוותר 😃
יאללה, מחר בבוקר קם לעשות פרוטוקול פציעות וללמד את אחותי סקוואט ודדליפט. 😵
לאכול דל פחמימה בזמן פציעה זה רעיון ממש גרוע לדעתי. הגוף זקוק לאנרגיה כדי לשקם את עצמו, והאנרגיה שהוא מקבל מקטונים וFFA כנראה לא תספיק.

לילה טוב 😃

לאכול דל פחמימה בזמן פציעה זה רעיון ממש גרוע לדעתי. הגוף זקוק לאנרגיה כדי לשקם את עצמו, והאנרגיה שהוא מקבל מקטונים וFFA כנראה לא תספיק.

ואני אענה לך על זה שהפציעה עברה כמעט לגמרי בסבב הראשון של הפרוטוקול למרות הדל פחמימה. (מרמה של סקוואט משקל גוף כואב איימים ל160 עם כאב ממש קטן.)
אני עושה עוד סבב של הפרוטוקול בשביל ללכת על בטוח.
אז תודה רבה על עצה אבל אני אוותר. 😛

באופן תיאורתי, מסה עם כמות פחמימה נמוכה יכולה להיות נקייה יותר בגלל חוסר יעילות מטאבולית לייצר טריגליצרידים, אמנם אני ניסיתי את זה, ועליתי בשומן אותו דבר כמו בתקופות אחרות כשהייתי על כמות פחמימות גבוהה יותר, אז אני לא יודע כמה הדבר הזה נכון, בתיאוריה זה אחלה, אבל בפועל לא רואים הבדלים, לא רק אצלי, גם אצל מתאמנים אחרים שהכרתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית