הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עם איזה תוכנית מומלץ להתחיל מסה?

WATTBA

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
היי
אני הולך להתחיל בקרוב מסה..ואני רוצה תוכנית איכותית..שאני יראה בה התקדמות ותוצאות. יש לי כבר תפריט תזונה למסה, אז אני רק רוצה להיות נעול על תוכנית.
גששתי קצת באינטרנט ומצאתי שתי תוכנית:

1.
תוכנית שלקחתי מאתר ישראלי באינטרנט, שממה שהבנתי מתמקדת בצבירת כוח (מעט חזרות יחסית).
A
סקוואט 4X6
דדליפט רומני 3X8
תאומים 2X10
בנץ' פרס 4X6
פרפר 2X10
כפיפות בטן 3X15

B
דדליפט 1X5
פרונט סקוואט 3X8
מתח 3X6
חתירה 2X10
פרס 3X6

2. ותוכנית למתחילים שראיתי ב BB שנקראת 12Week beginner BodyBuilding plan

Bench Press: 3 sets of 10-12 reps 2-3 minutes rest
Bent-Over Barbell Row: 3 sets of 10-12 reps 2-3 minutes rest
Squat: 3 sets of 10-12 reps 2-3 minutes rest
Barbell Shoulder Press: 3 sets of 10-12 reps 2-3 minutes rest
Triceps Pressdown: 3 sets of 10-12 reps 2-3 minutes rest
Barbell Curl: 3 sets of 10-12 reps 2-3 minutes rest
Standing Calf Raise: 3 sets of 12-15 reps 1-2 minutes rest
Crunches: 3 sets to failure 1-2 minutes rest
*זה לשלושה השבועות הראשונים, ואז זה משתנה.

מהמאמר שצורף לכל אחת מהתוכניות היה נשמע שמי שכתב אותם מבין עניין ועם הרבה נסיון בתחום. אבל ממה שאני רואה, התוכנית הראשונה שמה דגש על נפח נמוך יחסית..ודגש על כוח ופחות על היפרטרופיה. והתוכנית השנייה היא עם נפח שמתאים לעלייה במסה.
חשוב לציין שהמטרה שלי זה לפתח גוף, מסה נקייה, ולא פאוור ליפטינג או משו כזה. השניה הייתה נראת לי יותר מספקת ומגרה את השרירים בפרטנות יותר..אבל אני לא יודע אם זה בוודאות יותר טוב.

קיצור
איזה סוג של תוכנית עדיף להתחלה?

תודה רבה לעוזרים!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בתור מתחיל הדרך הכי טובה שלך לצבור מסה זה התקדמות במשקלי עבודה. זה גם יעלה אותך במסה וגם יבנה לך בסיס טוב להמשך האימונים שלך כשתעבוד בתכניות "היפרטרופיה". אם תתחיל את התכנית השניה אני מעריך שתתקדם במשך כמה זמן בגלל היותך מתחיל אבל תיתקע די מהר.
מתוך שתי התכניות ששמת, הראשונה עדיפה לך חד משמעית. אבל בגדול הייתי ממליץ לך או על SS (לא, זאת לא תכנית לפאוורליפטרים, זו תכנית למתחילים שרוצים לבנות בסיס. כן, גם לפיתוח גוף), או על FBW של @Tank

FBW למתאמן החדש ל3 אימונים בשבוע (3-4 שבועות ראשונות, תקופת תחילת אימונים לפני כניסה לתקופת SS או FBW מפוצלת)
סקוואט 3X5
בנץ' פרס 3X5
דד ליפט 3X5
אוברהד פרס 3X5
פנדליי רואו/מתח/צ'ין אפס 3X5-8
פשיטות גו/כפיפות בטן 3X15

אחרי כמה שבועות את זאת:
FBW מפוצלת למתאמן מתחיל/בינוני ל3 אימונים בשבוע
A1:
סקוואט 3X5
בנץ' פרס 3X5
מתח 3XMax
הנפות לצדדים 3X10
כפיפות מרפקים במוט 2X10
פשיטת מרפקים בכבל 2X10
כפיפות בטן 3X15
A2:
דד ליפט 1X5
אוברהד פרס 3X5
לג פרס/פרונט סקוואט 3X8
מקבילים 3X8
פנדליי רואו 3X8
כפיפות מרפקים במוט 2X10
לחיצה צרפתית 2X10
פשיטות גו 3X12
עוד משהו, ערכתי לך את ההודעה ומחקתי את הקישור, אל תשים כאן בפורום קישורים לאותו אתר יותר.

Back
למעלה תחתית