הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון להתחיל עם תוכנית כוח או בילדינג

סלביק

משתמש פעיל
342
65
נק' מוניטין:
191
342
65
כל הזמן אומרים פה בפורום שמי שמתחיל להתאמן חייב לעשות תוכנית כוח לפני שיעשה תוכנית עם מספר חזרות גבוה להיפטורופיה,על מנת לעלות במשקלים ולהפיק את המירב מהתוכנית בילדינג בהמשך,ושאם המתאמן יתחיל ישר מתוכנית בילדינג בלי שיעלה תחילה משקלי עבודה בכוח אז הוא יצבור פחות מסת שריר מאשר ויתחיל עם כוח תחילה,אז אשמח לרפרנסים או מחקרים כלשהם שהוכיחו שמתאמן שהתחיל עם תוכנית כמו ssואז עבר לבילדינג צבר יותר מסת שריר מאחד שהתחיל ישר מתוכנית בילדינג ולא עשה כוח מעולם.

הגישה של וינגייט זה 8-12 חזרות ונפח גבוהה כמתחיל אם אתה לכיוון הבודיבילדינג
הגישה של קילוגרם/lbs זה חצי שנה-שנה SS עד למשקלים נורמלים, ואחר כך אתה מחליט לאיזה כיוון אתה הולך. או פוורליפטינג ל3-5 חזרות
או בודיבילדינג ל8-12 חזרות.
לי באופן אישי עבד יותר FBW עם נפח גדול יותר על ההתחלה. אולי לך יעבוד SS לא יודע.
הפכת אותנו לבית ספר לפאוורליפטינג.
מה זה כל השטויות האלה?
לא נמאס לכם כל שנייה לדבר על בודיבילדינג\פאוורליפטינג כאילו אתם עוד רגע מתכוונים לעלות על במה או מצד שני ללכת לתחרות משקולות כלשהי?
LBS מעודדת מתאמנים מתחילים להיות חזקים. לא רק SS אלא גם בתוכניות אחרות אפשר לצבור כוח.
תוכנית ה SS של ריפטו היא פשוט התוכנית האידיאלית למתאמן המתחיל, כזו שתממש את מלוא הפוטנציאל.
מתאמן מתחיל צריך לצבור כוח, זה לא כדי שיבחר "נתיב" כלשהו אחכ...אלא כדי שיהיה לו בסיס.

אבל בפועל בFBW גם התקדמתי יותר מהר וגם עליתי יותר במסת שריר בפלג גוף העליון ופחות צברתי שומן.
אתה מבין שגם SS זה FBW לכל דבר, נכון?
צבירת שומן אינה קשורה לתוכנית, אלא למאזן הקלורי נטו.

וכל הקשקושים על עלייה נקייה או מלוכלכת פשוט לא יעזרו למתאמן מתחיל אם הוא לא ייקח את עצמו בידיים ויעלה לפחות 10-15 קג במסה הראשונה.
כל ניסיון אחר לצבור מסה יוביל למחזורי מסה\חיטוב בלתי נגמרים שלא יובילו לשום מקום.

אני מרשה לעצמי לחלוק עליך,זה לא מדוייק מה שאתה אומר,מתאמן מתחיל שלא עשה מעולם חדר כושר(אני)יכול לצבור 8 עד 12 קילו שריר נקי בשנה,ויש גם מקרים שיותר,כמובן שרק בשנה הראישונה לאחר שנה תחתוך תתוצאות בחצי.

אתה מדבר מלא מלא שטויות לדעתי כדאי שתתחיל להתאמן כבר.

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר מלא מלא שטויות לדעתי כדאי שתתחיל להתאמן כבר.
מי שמדבר שטויות זה אתה בלבד,אני מתאמן חודשיים וחצי רק שאני בחיטוב,ובקשר לעליה במסת שריר רק עשיתי העתק הדבק מהאתר קילוגרם,אז אם זה שטויות אז תפנה אליהם.

מי שמדבר שטויות זה אתה בלבד,אני מתאמן חודשיים וחצי רק שאני בחיטוב,ובקשר לעליה במסת שריר רק עשיתי העתק הדבק מהאתר קילוגרם,אז אם זה שטויות אז תפנה אליהם.

אם אתה "מתחרה" באומנות לחימה, סביר להניח שאתה "מתאמן" יותר מחודשיים וחצי. מה אתה חושב שהאימונים שאתה עושה לא משפיעים על הגוף ? לא מגדילים מסת שריר?

• פותח/ת השרשור
אם אתה "מתחרה" באומנות לחימה, סביר להניח שאתה "מתאמן" יותר מחודשיים וחצי. מה אתה חושב שהאימונים שאתה עושה לא משפיעים על הגוף ? לא מגדילים מסת שריר?
אתה פשוט מוציא דברים מהקשרם ומעוות חצאי דברים שקראת ולא הצלחת לחבר אותם בצורה נכונה,התאמנתי באיגרוף קלאסי ואהבקות מגיל 15 עד גיל 23,היום בן 26,עדיין בהקשר של צבירת מסת שריר בחדר כושר אני ייחשב מתאמן מתחיל,מה הנקודה שלך??!

אתה פשוט מוציא דברים מהקשרם ומעוות חצאי דברים שקראת ולא הצלחת לחבר אותם בצורה נכונה,התאמנתי באיגרוף קלאסי ואהבקות מגיל 15 עד גיל 23,היום בן 26,עדיין בהקשר של צבירת מסת שריר בחדר כושר אני ייחשב מתאמן מתחיל,מה הנקודה שלך??!

מבחינת כוח אתה מתאמן מתחיל , מבחינת היפרטרופיה בשרירים כנראה שאתה כבר לא גם מבחינת הורמונים וגיל כנראה שאתה תעלה את המינימום שאפשר בחודש...

• פותח/ת השרשור
מבחינת כוח אתה מתאמן מתחיל , מבחינת היפרטרופיה בשרירים כנראה שאתה כבר לא גם מבחינת הורמונים וגיל כנראה שאתה תעלה את המינימום שאפשר בחודש...
תראה לי מחקר שתומך בזה שבגל 26 העלייה במסת שריר למתאמן מתחיל תיהיה מינימאלית לעומת מתאמן מתחיל בן 18,נשמע לי כמו אוסף של שטויות,תביא הוכחה
ממתי גיל 26 הפך להיות 50?כשאז אולי מה שאמרת יכול להיות תקף,בגיל 50 ולא 26.בולשיט

מה יעזור לך המחקר, תתאמן בעצמך ותראה..
הרבה תלוי גנטיקה אגב, ומקרה אני מתאמן במכון של לוחמים. הם לא נוטים לעלות מהר מאסת שריר גם כאשר הם עושים תוכניות כוח וכביכול הם "מתאמנים מתחילים"

• פותח/ת השרשור
מה יעזור לך המחקר, תתאמן בעצמך ותראה..
הרבה תלוי גנטיקה אגב, ומקרה אני מתאמן במכון של לוחמים. הם לא נוטים לעלות מהר מאסת שריר גם כאשר הם עושים תוכניות כוח וכביכול הם "מתאמנים מתחילים"
אתה עושה להם מעקב חודשי לבדוק כמה עלו במסה רזה?או לפי העין המיומנת שלך?אתה בודק איזה תוכנית הם עושים?אם הם בגרעון קלורי או בפלוס?אני עף מהדיון המטופש הזה.

אתה עושה להם מעקב חודשי לבדוק כמה עלו במסה רזה?או לפי העין המיומנת שלך?אתה בודק איזה תוכנית הם עושים?אם הם בגרעון קלורי או בפלוס?אני עף מהדיון המטופש הזה.

90% מהם באים אליי כדי שאייעץ להם , אז כן הרוב מספרים לי בדיוק איפה הם ומה הם עושים ומה עשו לפני.

• פותח/ת השרשור
המחקרים של עליה במסת שריר של 800 גרם עד קילו בחודש בדקו חלקם גם מתאמנים גדולים ממני ב10 20 שנה,והאפקט של עלייה במסה הנקובה תקף גם עליהם.

המחקרים של עליה במסת שריר של 800 גרם עד קילו בחודש בדקו חלקם גם מתאמנים גדולים ממני ב10 20 שנה,והאפקט של עלייה במסה הנקובה תקף גם עליהם.
אשמח לראות את המחקרים האלה.

• פותח/ת השרשור
טוב חיפשתי ומצאתי רק אתרים כמו בודיבילדינג.קום ועוד כל מיני כתבות של גדילת שריר שנתית בקרב מתחילים,כולם מדברים על אותם תוצאות של 8 עד 12 קילו בשנה ראישונה לאימונים,אבל לא מצאתי את מה שקראתי לפני כחודש שהתייחס גם לגילאים,במידה ואני מוצא אני אעלה את זה בכיף.

• פותח/ת השרשור
תודה מראש. אתרים שמוקדשים לפיתוח גוף לא תמיד ידועים בביסוס מחקרי מוצק לטענות שלהם.
אתה באופן אישי בשנה הראישונה יודע פלוס מינוס כמה עלית במסה הרזה ובאיזה גיל זה היה?

ניזכרתי עכשיו שחצי שנה עשיתי קצת חיטוב אז בפועל עבדתי שנה.
עליתי 8-8.5 קילו בשנה בתאכלס ,לקחתי גיינר ועדיין לא הצלחתי להגיע לכמויות מזון שאני אמור לאכול אז נתקעתי במשקלים מוקדם. וגם לא תמיד הצלחתי להתמיד ולהגיע 3 פעמים, היו שבועות שהצלחתי להגיע רק פעמיים בשבוע.
בשיא כבר הגעתי ל45 פרס, לחיצת חזה הגעתי ל70, דדליפט 110( עם גב כואב אחרי כל אימון) סקוואט 85 . מתח אני חושב 6 עם קצת משקל(במקום הבנאט אובר) וזהו פה כבר נכנסתי לחיטוב כי הרגשתי שהשמנתי.
בתאכלס אולי אתה צודק לא עבדתי בצורה האופטימלית בשביל להוות דוגמא. עשיתי אולי 65% ממה שמבקשים אבל בפועל בFBW גם התקדמתי יותר מהר וגם עליתי יותר במסת שריר בפלג גוף העליון ופחות צברתי שומן.
גם בשנה לפי מה שאתה מתאר לא עשית SS ולא חצי SS. אני לא אומר שכל אחד חייב לעשות SS (אם כי כן הייתי ממליץ כמעט לכל מתחיל) אבל אם אלה התוצאות שקיבלת בשנה של SS תחפש קודם את הבעיה אצלך ולא בתכנית.
וכמו שאמרו לך, SS זה גם סוג של FBW. אם התקדמת ב FBW אחרת יותר טוב זה לא אומר שהתכנית ההיא יותר טובה אלא שאתה עשית משהו טוב יותר (מבחינץ תזונה, טכניקה, או כל דבר אחר שקשור)

גם בשנה לפי מה שאתה מתאר לא עשית SS ולא חצי SS. אני לא אומר שכל אחד חייב לעשות SS (אם כי כן הייתי ממליץ כמעט לכל מתחיל) אבל אם אלה התוצאות שקיבלת בשנה של SS תחפש קודם את הבעיה אצלך ולא בתכנית.
וכמו שאמרו לך, SS זה גם סוג של FBW. אם התקדמת ב FBW אחרת יותר טוב זה לא אומר שהתכנית ההיא יותר טובה אלא שאתה עשית משהו טוב יותר (מבחינץ תזונה, טכניקה, או כל דבר אחר שקשור)
הבעיה בSS זה האימון המוגזם של הרגליים (דדליפט , וסקוואט) וזה אחת הסיבות שהייתי תמיד נגדו. מילא הייתי כדורגלן והיה חשוב לי לשפר את שרירי הרגליים , אבל מדוע לעבוד על זה 3 פעמים בשבוע אם המטרה זה פלג גוף עליון?
וזו גם אחת הסיבות שניסיתי AB עם דדליפט,פרס,מתח,סקוואט,ובנץ'.

איזה תוכנית יש שהיא דומה לSS למתחילים שעובדים בה 3 פעמים בשבוע ואין עבודה כל כך מסיבית על הרגליים אתה מכיר?
שמעתי על הHST היא טובה?

הבעיה בSS זה האימון המוגזם של הרגליים (דדליפט , וסקוואט) וזה אחת הסיבות שהייתי תמיד נגדו. מילא הייתי כדורגלן והיה חשוב לי לשפר את שרירי הרגליים , אבל מדוע לעבוד על זה 3 פעמים בשבוע אם המטרה זה פלג גוף עליון?
וזו גם אחת הסיבות שניסיתי AB עם דדליפט,פרס,מתח,סקוואט,ובנץ'.
סקוואט יש 9 סטים בשבוע, דדליפט בין סט לשניים, סה"כ 10 סטים עבודה על רגליים (לאלה שלא עושים פאוורקלין) לעומת זאת לפלג גוף עליון יש 9 סטים שבועיים של לחיצות, בין 3 ל 6 סטים שבועיים של חתרה/מתח (שוב, בהנחה שאתה לא עושה פאוורקלין, והרוב לא עושים ממה שראיתי כאן) וכשאתה מתחיל לעשות עזר אז יש 6 סטים שבועיים של מקבילים וצ'ין אפס (2 סטים של אחד, 4 סטים של השני, שבוע אחרי זה מתחלף).
לא הייתי אומר שיש נפח מוגזם לרגליים.

איזה תוכנית יש שהיא דומה לSS למתחילים שעובדים בה 3 פעמים בשבוע ואין עבודה כל כך מסיבית על הרגליים אתה מכיר?
שמעתי על הHST היא טובה?
לא מכיר את HST יותר מדי, ממה שראיתי היא סתם מסיבכת מדי ולמתחיל לא נראה לי כדאי.
אתה יכול לראות בחתימה של @Tank את ה FBW המפוצלת, אחלה תכנית לדעתי.

• פותח/ת השרשור
In one Baylor University study, a group of beginners gained 12 pounds of muscle in 10 weeks using a 4-day split routine.

A 12-week trial, this time using untrained beginners on a 5-day split routine, shows that guys using milk as a post-exercise supplement gained almost nine pounds of muscle with no additional fat.

So in the best-case scenario (i.e. you’re an untrained guy in your late teens or early twenties), you can expect to gain, on average, somewhere between 6-7 pounds of muscle in your first few months of training.

On a related note, if you’re loading with creatine (20 grams a day for 5 days), or you eat a lot more carbohydrate than normal, you can gain lean tissue more quickly than the numbers of I’ve just given.
בינתיים מחיפוש של כשעה באינטרנט מצאתי את זה אני אמשיך לחפש מפעם לפעם ולעלות לפה,מה דעתך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית