הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתלבט מה לעשות, מסה או חיטוב?

• פותח/ת השרשור bionic
  • פורסם בתאריך

bionic

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום.

אני מתאמן בחדר כושר מ16/7, זה אומר שאני מתאמן כמעט שלושה חודשים. הייתי שוקל 90+ והייתי מטר 78-79. היום אני מטר 81 ושוקל 83-85. ככה זה תמיד בין לבין. יש לי גוף משולש, נכון יש ת'ילדים האלה שיש להם סתם גוף רגיל או שיש להם גוף גיטרה? אז אני לא אחד מהם בוא נגיד ככה, יש לי כתפיים רחבות, גב רחב ומותניים צרות (יש עליהם שומן שאני צריך להוריד אבל זה עדיין נראה צר.) 5-5-5. (ליתר ביטחון)

הקיצר כל החברים שלי אומרים שאני השתנתי משו פחד, ת'אמת אני מאוד השקעתי באימונים (באוכל לא ממש, אני לא יכול ליבנות לעצמי תפריט כי אני לא יודע) הידיים שלי גדלו, ההיקף של הידיים שלי הוא 37 ונהיו הרבה יותר מעוצבות, הרגליים שלי הם רגליים של שחקן כדורגל... גדולות ומחוטבות (תוצאה של הרבה כדורגל ואוכל) יש פרופורציות ברגל. הקיצר אני התאמנתי רגיל, כי עד היום (סוכות) לא כ''כ ידעתי מאסה או חיטוב... אני פשוט התאמנתי רגיל, והעליתי משקליים מתי שידעתי שאוכל להרים אותם. הקיצר אני קראתי קצת מאמרים וזה, אני רוצה להתחיל לעשות חיטוב. אבל אני לא יודע עם אני בטוח בזה, כי אם אני עושה חיטוב אז ההיקף של היד שלי יירד בצורה רצינית לא? החזה שלי יש עליו שומן, אבל הוא נהיה חזה מעוצב ממש, החזה גם יוצא כזה ואני מאוד מרוצה. הקיצר אני לא יודע עם להמשיך להתאמן כמו שאני מתאמן עכשיו, או ללכת למאסה (אני לא יודע עם אני צריך, כי אני גורילה... לא שמן, אבל יש עליי המון מאסה לפי דעתי ולפי דעת חברים חח) או שלעשות חיטוב (לא בטוח, כי אני פוחד שהחזה והידיים שלי יירדו). עם אני מתחיל לעשות חיטוב, כמה זמן אני צריך לעשות אותו (חודשים-שנה)? אני עושה אימון FBW, ואני דוגמא רוצה לעשות חיטוב, כמה סטים וחזרות אני צריך לעשות לשריר הגדול ולשריר הקטן?

תודה לעוזרים וסליחה על החפירה.

אנחנו לא יכולים לבחור לך מטרה, רק אתה יכול לעשות זאת.
בקשר לחיטוב קרא את המאמר הבא:
http://www.kilogram.co.il/70/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%92%D7%95%D7%A3/

בקשר להעלאה במסת שריר את זה:

http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

להבא תקפיד על כותרת עניינית.

• פותח/ת השרשור
אוקיי. קראתי הכול על החיטוב. בקשר ל"איך להתאמן במכון בזמן חיטוב"

כתוב שאני צריך לעלות ת'משקלים, להוריד ת'סט ל3-5 לשריר הגדול (אני עושה 4 שריר גדול), ו1-2 לשריר הקטן. ובכל זה, אני כיאילו צריך להתחיל להתאמן על משקלים כבדים, כלומר משקלים שאני יכול לקחת על עצמי ולעשות ת'תרגיל כמו שצריך כן? כי אם כן, זה מה שעשיתי עד היום, אבל עשיתי 3 סטים לשריר הקטן. חיטוב לא אמור להיות איזה 6-9 סטים לשריר גדול, פחות משקל כבד ויותר חזרות? (כנ''ל שריר קטן)

• פותח/ת השרשור
בחיטוב SS? לא ממש, לדעתי ביזבוז זמן.
אחי רציתי לישאול אותך שאלה. אני עושה חיטוב החלטתי. אני עושה אימון FBW. כתוב שעושים לשריר הקטן בין 1-2 סטים, אז כמה לעשות סט אחד? או שתיים? ותגיד, לא כדאי לעשות 3 סטים לשריר הקטן? כי נראה לי ש1-2 זה קצת לא?

עוד משו, כתוב 3-5 לשריר הגדול, כמה סטים אתה אומר לעשות לשריר הגדול? כמה אתה ממליץ? (סליחה על החפירה)

אחי רציתי לישאול אותך שאלה. אני עושה חיטוב החלטתי. אני עושה אימון FBW. כתוב שעושים לשריר הקטן בין 1-2 סטים, אז כמה לעשות סט אחד? או שתיים? ותגיד, לא כדאי לעשות 3 סטים לשריר הקטן? כי נראה לי ש1-2 זה קצת לא?

עוד משו, כתוב 3-5 לשריר הגדול, כמה סטים אתה אומר לעשות לשריר הגדול? כמה אתה ממליץ? (סליחה על החפירה)

מספר הסטים תלוי באיזה תרגיל אתה עושה, באיזו עצימות ואיך נראים שאר ימי האימון.
ממליץ לך לקחת תוכנית אימון מוכנה\ לבנות תוכנית שמתבססת על תרגילים מורכבים בטווח נמוך (5-8) כמו סקוואט, בנצ', דדליפט, פרס ומתח
http://www.kilogram.co.il/609/תוכניות-אימונים-לתקופת-החיטוב/

נערך לאחרונה:
למה לא? הכוונה שאפשר לעשות SS אבל בלי להתקדם במשקלי העבודה. ואל תגידו לי שזה כבר לא SS.
זה כבר לא SS.
זה סתם להתעלל בעצמך כשאתה עוובד כל הזמן כבד ואין לך שום יום להתאוששות, תהנה עם 3 פעמים בשבוע 3x5 סקוואט כשאתה לא אוכל:suicide:

נערך לאחרונה:
זה כבר לא SS.
זה סתם להתעלל בעצמך כשאתה עוובד כל הזמן כבד ואין לך שום יום להתאוששות, תהנה עם 3 פעמים בשבוע 3x5 סקוואט כשאתה לא אוכל:suicide:
כשאני במאזן שלילי של 500-700 ועושה העמסה פעם ב-10 יום אני לא רואה בעיה בלעשות SS בחיטוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית