הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מדריך פשוט לתכנית ss

arikelll

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
אחרי כמה חודשים שלא התאמנתי(וגם אז לא הגעתי להשגים) אני רוצה לחזור להתאמן. שמעתי על התכנית הזאת של ss. הבעיה שקשה לי ממש להבין כי יש יותר מדי מידע והוא לא ברור. בעיקר בנושא של החימום.
למישהו יש איזה מדריך ברור ונורמאלי? או סרטון יוטיוב שמסביר הכל מא' עד ת' וגם מראה הכל. תודה.

בנוסף, במידה ואתה מתעניין - אמליץ לרכוש ולקרוא את הספר עליו מבוססת התוכנית, Starting Strength: Basic Barbell Training, 3rd edition.

• פותח/ת השרשור
מה שהבאתי לי לא כל כך ברור. אתה יכול אולי לכתוב לי בקצרה, אני הולך עוד מעט לחדר כושר, מה אני צריך לעשות? שלוש תרגילים? אני יסיים את האימון תוך חמש דקות. ואיזה חימום אני צריך לעשות בדיוק לכל תרגיל? אני ממש מיאוש כבר בבקשה, קשה לי עם כל המידע הזה באינטרנט והמושגים האלה שאני בכלל לא מבין.

מה שהבאתי לי לא כל כך ברור. אתה יכול אולי לכתוב לי בקצרה
אם אתה לא מוכן להקדיש מזמנך רבע שעה כדי לקרוא את המאמר, למה שאני אקדיש?
אין שם מה להבין, הכל כתוב בעברית ובצורה ברורה.
מה לא הבנת?

אם לא הבנת דברים ספציפיים, אני יותר מאשמח לעזור.
אתה ממש לא תסיים את התוכנית בחמש דקות.

• פותח/ת השרשור
קראתי את זה ועוד הרבה. הקטע שאני רוצה להתחיל אבל אני יסיים תוך 5 דקות בהתחלה. שלוש סטים סקווט ועוד שלוש בנץ פרס עם 75% אחוז ממה שאני יכול בפעם הראשונה. ועוד פעם אחת דדליפט, ברצינות זה כל האימון? באימונים הראשוניים אני ממש לא ירגיש שאני ממצא את עצמי.
הבנתי שיש חימום אבל לא הבנתי איזה מין חימום זה שאתה שם 90% מהמשקל שאתה יכול. והאם על כל תרגיל עושים חימום פעם אחת?
וזהו בעיקר על החימום לא הבנתי.

קראתי את זה ועוד הרבה. הקטע שאני רוצה להתחיל אבל אני יסיים תוך 5 דקות בהתחלה. שלוש סטים סקווט ועוד שלוש בנץ פרס עם 75% אחוז ממה שאני יכול בפעם הראשונה. ועוד פעם אחת דדליפט, ברצינות זה כל האימון? באימונים הראשוניים אני ממש לא ירגיש שאני ממצא את עצמי.
הבנתי שיש חימום אבל לא הבנתי איזה מין חימום זה שאתה שם 90% מהמשקל שאתה יכול. והאם על כל תרגיל עושים חימום פעם אחת?
וזהו בעיקר על החימום לא הבנתי.
בהתחלה.... אחרי חודש כל אימון יכול לקחת גם שעה וחצי.

הנה מחשבון לחימום באדיבות מארק ריפטו 😃

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=pllSQp6ZHNaAOP3ER4XCPIw&hl=en

• פותח/ת השרשור
תקשיב אני ממש מודה לך על העזרה, אבל זה מסוג הדברים שממש מעצבנים אותי בכל הנושא של פיתוח הגוף בפורומים. איך אני אמור להבין משהו מהטבלה הזאת?

שעה וחצי 2 ורבע תרגילים?
אולי אחרי חצי שנה וגם אז אולי 40-50 דקות
5 דקות זה לא מספיק לנוח בשביל סקוואט כבד?
15 דק' מנוחה + 3 דק עבודה + 10 דק חימום = תרגיל.
סה"כ כמעט חצי שעה לתרגיל, וזה כשאתה מגיע למשקלים שמאתגרים אותך ומצריכים את המנוחה.
קח בחשבון מנוחה בין התרגילים עצמם.
אפשר להגיע לשעה וחצי, אבל זה לא הסיפור כאן.. הסיפור הוא ש SS זאת לא תוכנית קלילה של 5 דק' וגמרנו.

שעה וחצי 2 ורבע תרגילים?
אני מת להבין, עשית SS שאתה שואל שאלה כזאת?
איך יכול להיות שכל מי שעשה מספר איזו תוכנית רוצחת זאת, ואנשים עדיין שואלים שאלות כאלה?

שעה וחצי 2 ורבע תרגילים?
אם אתה לא יודע שאימון ss בשלב מתקדם יכול לקחת שעה וחצי, אתה מוכיח את הטענה שלא באמת עשית ss כמו שצריך.

עשיתי, אבל לא נעצרתי מוקדם , בגלל תזונה לקויה וחוסר התמדה.
אבל בחודש הראשון לא הגעתי ל10 דקות חימום ו15 דקות מנוחה בין הסטים בסקוואט. במיוחד לא בלחיצת חזה/פרס ששם החימום והמנוחה הרבה יותר קצרים.
אם כבר הוא מדבר אחרי 3-4 חודשים בתוכנית וגם זה במידה שפועלים לפי כל הכללים

אבל בחודש הראשון לא הגעתי ל10 דקות חימום ו15 דקות מנוחה בין הסטים בסקוואט. במיוחד לא בלחיצת חזה/פרס ששם החימום והמנוחה הרבה יותר קצרים.
אחרי 3-4 חודשים של SS לוקח לך חצי שעה רק לשחרר את הרגליים התפוסות בתחילת האימון.

אחרי חודש ב SS בהנחה ומתחילים ב 60 קג סקוואט ודדליפט, אפשר להגיע בקלות ל 100 סקוואט ו 120 דדליפט.

אחרי חודש ב SS בהנחה ומתחילים ב 60 קג סקוואט ודדליפט, אפשר להגיע בקלות ל 100 סקוואט ו 120 דדליפט.
אני רוצה לתקן את מה שאמרתי. אחרי 3-4 חודשים בחצי שעה הראשונה אתה לא משחרר רגליים תפוסות, אלא יושב וחושב למה זה מגיע לך ואולי עדיף לנטוש את האימונים ולעבור למקרמה וגובלנים.

אני רוצה לתקן את מה שאמרתי. אחרי 3-4 חודשים בחצי שעה הראשונה אתה לא משחרר רגליים תפוסות, אלא יושב וחושב למה זה מגיע לך ואולי עדיף לנטוש את האימונים ולעבור למקרמה וגובלנים.
🤣

באימון הראשון התחלתי סקוואט 50 ק"ג. שני 55 שלישי 60 רביעי 65 חמישי 67.5 שישי 70 שביעי 72.5 שמיני 75 תשיעי 77.5 ומפה התחלתי להתקע פחות או יותר, בשיא הגעתי ל35 כל צד (אחרי 10-12 חודשי אימון)
בכל מקרה מנוחה בסקוואט היה 3-4 דקות וחימום 5 דקות ככה שלא הגעתי לשעה וחצי אימון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית