הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט דל פחמימה

aviram5

משתמש פעיל
532
282
נק' מוניטין:
753
532
282
GO ACTIVE
בן 18 155 קילו 191 ס''מ
BMR 2685 RMR 2858
ארוחת בוקר
2 ביצים L
1 מלפפון בינוני
2 פרוסות גבנ''צ 28%
גביע קוטג 1 5%
כוס חלב 1%(אני יודע שזה דל פחמימה אבל 1% התאים לי עם הערכים)

ארוחת צהריים

200 גרם בשר בקר טחון
200 גרם חזה עוף
30 גרם טחינה גולמית
1 כף שמן זית
*לפני אימון 30 גרם אגוזי מלך
*אחרי אימון אבקת חלבון

ארוחת ערב
טונה בשמן
1 מלפפון בינוני
2 פרוסות גבנ''צ 28%
סה''כ:2640 קק''ל 267 גרם חלבון 160 גרם שומן 33 פחמימה
איך התפריט? אשמח לביקורת

לפי דעתי הגרעון קטן מידי, מה גם שיותר נוח לפצל את הקלוריות האלה ליותר ארוחות, אלא אם כן נוח לך ככה אז זה משהו אחר.
סה"כ התפריט בסדר גמור, כמה אחוז שומן אתה?

המחשבון של LBS נותן דווקא RMR של 3200~ אך אינני רואה בעיה בכך.
לדעתי אתה בגירעון הגיוני ,והערכים תקינים.

התפריט נראה תקין, הן על ערכיו והן על המאכלים הקיימים בו.
עם זאת, אני הייתי מוריד בכמות השומן ומעלה את כמות החלבון. אתה צריך לשאוף להגיע לפי 2 חלבון לכל קילו מ"ג, כמובן בהנחה ואתה עוסק בספורט אינטנסיבי (חדר כושר).
כמו שהמליצו לך, כדאי לנסות ולחלק את התפריט ליותר ארוחות. זה לא חובה, אך מניסיון של תפריטים דלי פחמימה, ריבוי ארוחות עוזר לשמור על מידת שובע הגיונית ונסבלת.

עם זאת, אני הייתי מוריד בכמות השומן ומעלה את כמות החלבון. אתה צריך לשאוף להגיע לפי 2 חלבון לכל קילו מ"ג, כמובן בהנחה ואתה עוסק בספורט אינטנסיבי (חדר כושר).
כמו שהמליצו לך, כדאי לנסות ולחלק את התפריט ליותר ארוחות. זה לא חובה, אך מניסיון של תפריטים דלי פחמימה, ריבוי ארוחות עוזר לשמור על מידת שובע הגיונית ונסבלת.
האידאלי של ה-2 גרם חלבון מדבר על פר מסת שריר רזה לא?
אזי הוא לא באמת צריך פי-2 חלבון אני בטוח שהוא לא בילדר ענק.

האידאלי של ה-2 גרם חלבון מדבר על פר מסת שריר רזה לא?
אזי הוא לא באמת צריך פי-2 חלבון אני בטוח שהוא לא בילדר ענק.
יש שהולכים לפי מאסה רזה ויש שלא.
אני ממליץ, בעיקר בחיטוב דל פחמימה, דווקא כן להיצמד ל2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף. החיטוב מועד להיות קשה, אין הרבה מקורות אנרגיה ישירים, והיחס בין השומן לחלבון צריך להיות כזה שיעניק שמירה על שריר לצד מקור אנרגיה משני.

יש שהולכים לפי מאסה רזה ויש שלא.
אני ממליץ, בעיקר בחיטוב דל פחמימה, דווקא כן להיצמד ל2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף. החיטוב מועד להיות קשה, אין הרבה מקורות אנרגיה ישירים, והיחס בין השומן לחלבון צריך להיות כזה שיעניק שמירה על שריר לצד מקור אנרגיה משני.
אני אישית גם לא הולך לפי מסת שריר רזה,אך אני חושב שעקב המשקל העודף הגדול יחסית זה מקרה יוצא מן הכלל ואין צורך בכולכך הרבה חלבון.

• פותח/ת השרשור
אני מעדיף לאכול כמות כזאת של ארוחת אני גם לא כל כך הרבה זמן בבית כדי לאכול יותר ארוחות
ולגבי החלבון לא מצאתי הרבה מאכלים עם חלבון וקצת שומן או פחמימה אז יוצא שאני מגיע ל פי 2 חלבון אבל השומן עולה על הכמות שאני צריך אז זה בעיה
המחשבון של LBS נותן דווקא RMR של 3200~ אך אינני רואה בעיה בכך.
לדעתי אתה בגירעון הגיוני ,והערכים תקינים.
השתמשתי בנוסחא (10 x בק"ג משקל) + (6.25 x בס"מ גובה) – (5 x גיל) + 5 זה לא נכון?

אני מעדיף לאכול כמות כזאת של ארוחת אני גם לא כל כך הרבה זמן בבית כדי לאכול יותר ארוחות
ולגבי החלבון לא מצאתי הרבה מאכלים עם חלבון וקצת שומן או פחמימה אז יוצא שאני מגיע ל פי 2 חלבון אבל השומן עולה על הכמות שאני צריך אז זה בעיה

השתמשתי בנוסחא (10 x בק"ג משקל) + (6.25 x בס"מ גובה) – (5 x גיל) + 5 זה לא נכון?
לא יודע, דחפתי לxl וזה מה שיצא.

חזה עוף, בשר בקר רזה (עד 5% שומן - בד"כ מס' 4 או 8) וטובה הם מקור מעולה לחלבון ומעט שומן.
תשלב בתפריט, ותפחית, למשל, גבנ"ץ 28%, לא רק בשל אחוז השומן,אלא בגלל החומרים המייצבים, המשמרים והנתרן הרב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית