הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הוספת קלוריות לתפריט

theprozyzz

משתמש מתחיל
37
0
נק' מוניטין:
0
37
0
אהלן אנשים. רציתי לדעת איך אני אמור לחשב כמה קלוריות אני שורף נגיד בעבודה פיזית?
אני עובד בהובלות,אז יוצא שאני יכול לעבוד בדירה בקומה 3-4 בלי מעלית,אז אני יורד עם 20-40 קילו על הגב אם זה קרטונים,ואם זה משהו אחר אז לוקח בידיים,או שזה יכול להיות בכלל מקרר שאני לוקח אותו עם חגורה עם עוד מישהו ויש כאלה שהם 200 קילו.. אז ככה יוצא שאני יכול לרדת עם משקל עליי 30 פעמים בערך שזה 60-120 קומות,ולעלות חזרה (כדי להגיע לדירה) גם סביבות ה100 קומות..
העבודה כמובן משתנה בין אם זה דירה עם מעלית,או שזה וילה שזה קרקע.. זה משתנה מיום ליום
אני מתאמן הרבה זמן,ואני כן מצליח להתאושש אחרי עבודה כזו וללכת לאימון במידה והייתה רק דירה אחת שזה מ7 בבוקר עד 2-3 בצהריים בערך. שזה בדרך כלל איך שאני עובד,עד הצהריים
עכשיו,אני במסה נקייה,אבל זה בעיה כמות הקלוריות שאני שורף פה.. כמה אתם חושבים שזה בערך? עובר את ה1000? אני מדבר על העבודה עצמה. לא כמות הקלוריות הכללית שאני שורף ביום אלא רק העבודה
אני תמיד לוקח איתי ארוחות של אורז וחזה עוף,או אורז וביצים,אבל לא ממש השלמתי את הכמות קלוריות ששרפתי כי לא ידעתי בדיוק אם להשלים את זה משומן או מפחמימה
עצות כלשהן?

אתה יכול להיעזר בשעון דופק עם מד קלוריות.
לגבי מאיפה להשלים, אם אתה במסה ויש לך כמות מאוזנת של פחמימות/שומן, אתה יכול להשלים ממה שיותר נוח לך.

שתי אופציות:
1. לך לתזונאי
2. תעבוד לפי ניסוי וטעייה. אמרת שהמטרה שלך לעלות מסה כן? אז כל פעם שאתה רואה שיש תקיעה בעלייה במשקל, תוסיף עוד קלוריות. עדיף שיבואו גם מפחמימה וגם משומן, לגבי היחס ביניהם, אין לי מושג.

שתי אופציות:
1. לך לתזונאי
2. תעבוד לפי ניסוי וטעייה. אמרת שהמטרה שלך לעלות מסה כן? אז כל פעם שאתה רואה שיש תקיעה בעלייה במשקל, תוסיף עוד קלוריות. עדיף שיבואו גם מפחמימה וגם משומן, לגבי היחס ביניהם, אין לי מושג.

שתי טעויות:
1.אופציה מספר 1
2. אופציה מספר 1

מסכים עם העצה הזאת.
תעשה הערכה גסה לכמה אתה שורף וכמה אתה צריך לאכול ותראה לפי קצב העליה במשקל, עלית יותר מדי - תוריד קצת, עלית מעט מדי - תעלה קצת. תן לזה אבל יותר משקילה אחת, כי אם תעלה את הפחמימות בשבוע הראשון אתה יכול לראות עליה בנוזלים שעלולה להטעות.

שתי טעויות:
1.אופציה מספר 1
2. אופציה מספר 1

-אם הייתי יודע כמה קלוריות הוא שורף ביום עבודה של סבלות, הייתי אומר לו תעשה תפריט ותגיע לפלוס קלורי מסוים. אבל אני לא יודע,
אז זה מה שעולה לי בראש. למה זו טעות?
-ללכת לתזונאי זו לא טעות. לא כדאי שתתייעץ עם מישהו שמבין יותר ממך בנושא?
שלוש שנים של לימודים, בכל זאת...

-אם הייתי יודע כמה קלוריות הוא שורף ביום עבודה של סבלות, הייתי אומר לו תעשה תפריט ותגיע לפלוס קלורי מסוים. אבל אני לא יודע,
אז זה מה שעולה לי בראש. למה זו טעות?
-ללכת לתזונאי זו לא טעות. לא כדאי שתתייעץ עם מישהו שמבין יותר ממך בנושא?
שלוש שנים של לימודים, בכל זאת...

תזונאי יבנה לו תפריט של 100 קלוריות ביממה עם ארוחת ביניים של תפוח וקצת שוקולד כי מותר להתפנק.

תזונאי יבנה לו תפריט של 100 קלוריות ביממה עם ארוחת ביניים של תפוח וקצת שוקולד כי מותר להתפנק.
לא כולם.

בכל אופן, @theprozyzz צריך להבין כי שריפה יומית של קלוריות היא אינדיבידואלית ותלויה בגורמים רבים, כך שגם אם פרטת מה הפעילות, גוף אחר יגיב לכך שונה. הרבה מכך נובע מרמת המטבוליזם שלך, שכן פקטור זה הוא גם גנטי ברובו אך גם ניתן להשפעה ע"י התזונה והאימונים שאתה מבצע. (יש שיוסיפו גם מצב הרוח).
הצורה הטובה ביותר הינה בהחלט לעבוד עם שעון דופק, אבל מאמינה שלא תשים על עצמך רצועה למדידה בזמן הסבלות, מה שכן, כדאי לפי מה שהציעו כאן פשוט לנסות להעלות את כמות המזון ביותר. (אם אתה מביא X גר' אורז, תביא פי 2ׂ)
האם אתה מעוניין לדעת כמה קל' אתה שורף עקב ירידה במסה (או קושי בעלייה)? כי אם לא, לא רואה סיבה לדאגה מהבחינה הזאת.

במצבך לדעתי ההיתי קצת "מלכלך" את המסה מכניס אפילו +800 מהנטרליי
לדעתי כמות הקלוריות שאתה שורף שונה בכל יום עקב כך ההיתי ממליץ לעקוב אחרי המישקל וליראות אם יש תקיעה כלשהי במישקל להוסיף עוד קלוריות

Back
למעלה תחתית