הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם זה יותר מדי?

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
חיטוב.
3 פעמים בשבוע חד"כ FBW
בנוסף יש לי פעמיים בשבוע אימון אומנויות לחימה שזה בגדול אירובי אבל המון כוח מתפרץ ותרגילי משקל גוף.
יוצא שהיום לדוגמה, אני הולך עוד שעה לחד"כ..ובערב יש לי אימון. האם זה מביא יותר נזק מתועלת?
אני הולך לחד"כ בשביל הגוף, בשביל להרים משקלים ולסבול ולפתח את הגוף. לאמנויות לחימה אני הולך בשביל הנפש, זה כיף, זה מלמד..
בהנחה שאני אוכל נכון - אין נזק בדבר כזה (פעם בשבוע בסה"כ זה יוצא) ?

חיטוב.
3 פעמים בשבוע חד"כ FBW
מצויין, אין צורך ביותר בחיטוב.
אני הולך לחד"כ בשביל הגוף, בשביל להרים משקלים ולסבול ולפתח את הגוף.
אחלה, אבל אתה בחיטוב ובחיטוב אתה לא מפתח את הגוף ולא בונה כוח, אלא עובד על מנת לשמר את הקיים.
אם תראה שהאימונים משפיעים על ההתאוששות, הייתי בודק אפשרות לרדת ל 2 אימוני כוח עצימים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
מצויין, אין צורך ביותר בחיטוב.

אחלה, אבל אתה בחיטוב ובחיטוב אתה לא מפתח את הגוף ולא בונה כוח, אלא עובד על מנת לשמר את הקיים.
אם תראה שהאימונים משפיעים על ההתאוששות, הייתי בודק אפשרות לרדת ל 2 אימוני כוח עצימים בשבוע.
למען האמת, זאת סוגייה שחקרתי עלייה רבות מכיוון ששמתי לב לדברים אחרים.
זה תלוי בעיקר בגנטיקה וגורמים משתנים שנראים מינוריים. אבל בדרך כלל בן אדם שמתחיל להתאמן בחדר כושר גם אם הוא בחיטוב קיים סיכוי שהשריר יגדל. זה נכון שבגרעון קלורי הסיכוי שהשריר יגדל הוא קלוש, אבל אצל מתאמן חדש באחוז שומן גבוה כמוני זה אפשרי.
אצלי זה קרה. התחלתי עם משקל גוף ואז חדר כושר, שמרתי על תפריט מאוזן עם גרעון שלילי של 400.. ותוך חודש ירדתי בסה"כ חצי קילו מסכנים.
אבל מצד שני יש שינוי שאפשר לשים לב אליו במראה..בייחוד ביד הקדמית, לא ברור לי למה דווקא יד קדמית אבל ספציפית רואים שהיא גדלה.

בקיצור, אתה צודק, אני עדיין רק משמר את הקיים. אבל כן לפעמים בהתחלה זה מפתח מעט את השריר.

יאללה זזתי לאימון בתקווה שזה לא ישפיע לי על האימון בערב.

אבל בדרך כלל בן אדם שמתחיל להתאמן בחדר כושר גם אם הוא בחיטוב קיים סיכוי שהשריר יגדל.
אתה מתחיל לראשונה בחייך להתאמן בחדר כושר?
אחרת אני לא מבין את הטיעון.. כי אם אתה בעל אחוזי שומן גבוהים אבל לא מתאמן מתחיל, אתה יכול לבצע התקדמות לינארית במשקלי העבודה אולי (תלוי בכמה הם היום+סוג התוכנית)

• פותח/ת השרשור
אתה מתחיל לראשונה בחייך להתאמן בחדר כושר?
אחרת אני לא מבין את הטיעון.. כי אם אתה בעל אחוזי שומן גבוהים אבל לא מתאמן מתחיל, אתה יכול לבצע התקדמות לינארית במשקלי העבודה אולי (תלוי בכמה הם היום+סוג התוכנית)
היום היה אימון 4 שלי בחדר כושר. זה די חדש לי הכל כי רק בשתי אימונים האחרונים אני עובד במשקלים אמיתיים.
שאלה לא קשורה לנושא...

אני יכול לעשות 90 ק"ג בלג פרס, יכול להיות שאפילו סט בודד של 100 ביום טוב.
אבל בסקוואט (ועוד בסמית', כי אני לא יציב) אני יכול לעשות עד 40 (כולל מוט)
זה פער קצת משמעותי לא? יכול להיות שהמייצבים שלי חלשים ולכן בסקוואט אני לא מצליח?

וגם בבנץ' יש בעיות..יד אחת שלי כנראה חלשה מהשנייה ולכן יש חוסר איזון במוט, הוא כזה מתנדנד מצד לצד.
אני עושה עם סה"כ 30 כולל מוט, זה לא קשה לי במיוחד פשוט המוט זז מצד לצד אז אני פשוט מעדיף לוותר על זה בינתיים ולעבוד על החזה במקבילים\שכיבות סמיכה\בנץ' בסמית'

זה פער קצת משמעותי לא? יכול להיות שהמייצבים שלי חלשים ולכן בסקוואט אני לא מצליח?
התרגיל אינו בר השוואה מול סקוואט.
אני פעם לחצתי 160 קג בלג פרס ובקושי 60 קג סקוואט, אין קשר.
בסקוואט גם פלג הגוף העליון עובד, המייצבים וכמובן שרירי הליבה.
עולם אחר, ושרירים נוספים שנכנסים לעבודה משותפת..שלא נדבר על טכניקה.

וגם בבנץ' יש בעיות..יד אחת שלי כנראה חלשה מהשנייה ולכן יש חוסר איזון במוט, הוא כזה מתנדנד מצד לצד.
זה יעבור, כל עוד תשמור על טכניקה נכונה אז הגוף יתאזן לבד 😃
תמיד בהתחלה כשלראשונה עושים לחיצת חזה יש הרגשה של חוסר איזון.
לי בכל אופן זה זכור מימיי הראשונים בחדר כושר, או אחרי הפסקה בת שנתיים.

אם תוכל לסנכרן את אימוני הכוח כך שלא יהיו באותו היום של אימוני הלחימה, זה יהיה עדיף.
היתר תקין.

• פותח/ת השרשור
אם תוכל לסנכרן את אימוני הכוח כך שלא יהיו באותו היום של אימוני הלחימה, זה יהיה עדיף.
היתר תקין.
לצערי זה בלתי אפשרי ולכן פתחתי את האשכול.
האם הנזק מזה באמת משמעותי? אני דואג במיוחד ביום הזה לאכול נכון. לפי התפריט שלי אני אוכל היום 180 גרם חלבון (שוקל 85), ומגיע ל-1900 קלוריות, שזה 200 בערך מתחת ל-BMR

לצערי זה בלתי אפשרי ולכן פתחתי את האשכול.
האם הנזק מזה באמת משמעותי? אני דואג במיוחד ביום הזה לאכול נכון. לפי התפריט שלי אני אוכל היום 180 גרם חלבון (שוקל 85), ומגיע ל-1900 קלוריות, שזה 200 בערך מתחת ל-BMR
מעבר לצריכה קלורית מותאמת ואידיאלית, עניין העומס יבוא לידי ביטוי ככל שהזמן יעבור. הוסף לכך את החיטוב בו אתה נמצא, ואתה עשוי למצוא את עצמך באובר-טריינינג. אני לא אומר שזה בהכרח מה שיקרה, אבל "על הנייר" זה בהחלט עלול. במידה ואכן תרגיש שחיקה, תצטרך לשקול מאיזה אימון לקצץ יותר (או לוותר), כמובן ובהתאם להעדפותייך.
בינתיים המשך במתכונת הנוכחית, וחזור לעדכן בשינויים שיהיו.

• פותח/ת השרשור
מעבר לצריכה קלורית מותאמת ואידיאלית, עניין העומס יבוא לידי ביטוי ככל שהזמן יעבור. הוסף לכך את החיטוב בו אתה נמצא, ואתה עשוי למצוא את עצמך באובר-טריינינג. אני לא אומר שזה בהכרח מה שיקרה, אבל "על הנייר" זה בהחלט עלול. במידה ואכן תרגיש שחיקה, תצטרך לשקול מאיזה אימון לקצץ יותר (או לוותר), כמובן ובהתאם להעדפותייך.
בינתיים המשך במתכונת הנוכחית, וחזור לעדכן בשינויים שיהיו.
הכל עבר בשלום.. לא היה אובר טריינינג...כנראה הגוף שלי עמד בעומס.
אני לא אשכח שפעם כשהתחלתי עם אומנויות לחימה נכנסתי לאובר טריינינג רצחני על האימון הראשון, חזרתי עם עודף מוטיביציה קשה לא אכלתי כלום וכל הלילה לא ישנתי כי הזעתי. זה כל כך לא כיף חחחח

למען האמת, יש לי הרגשה שאני לא מתאמן בחדר כושר מספיק חזק..השרירים שלי לא תפוסים (והם תמיד תפוסים 24 שעות אחרי אימון)
למרות שאני יודע שעבדתי מאוד קשה אני חושב שזה לא מספיק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית