הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בטטה בתפריט חיטוב

SAAR91

משתמש מתחיל
36
1
נק' מוניטין:
1
36
1
היי , אני מעוניין להכניס בטטה לתפריט כתוספת לחזה עוף , אני נתקלתי בעיקר בבטטה בתפריטי מסה , לא ראיתי הבדל משמעותי בערך הקלורי בין תפוח אדמה במיקרוגל לצורך העניין לבטטה מבושלת , יש סיבה למה היא לא מופיעה בתפריטי חיטוב? יכול להיות שאני לא מעריך נכון את הכמות במנה מבטטה ולכן אשמח לקבל עזרה מה הכמות הקלורית והערכים הנכונים במנה יומית מבטטה כתוספת.

תודה מראש.

קצת קשה להעריך בטטה בלי לשקול, אבל אם אני לא טועה 100 גרם שווה פרוסת לחם.
ואין בעיה עם זה בחיטוב

• פותח/ת השרשור
אין שום בעיה עם בטטה בתפריט.
הכל עניין של ערכים, אם זה עומד בגדר הרצוי מה הבעיה?

כי אני לא יודע להעריך את המשקל שלה כנראה , בfooddictionary יש חלוקה של בטטה ומנה ואין לי מושג מה הגודל של מנת בטטה

בטטה היא מקור נפלא לפחמימה
ב100 גרם בטטה מבושלת ללא קליפה יש רק 18ג' פחמימה! 5ג' סיבים, הרבה מינרלים ו-ויטמינים. היא נעלה כמעט מכל הבחינות על תפוח אדמה, ואני מעדיף את הטעם המתקתק שלה.

בטטה היא מקור נפלא לפחמימה
ב100 גרם בטטה מבושלת ללא קליפה יש רק 18ג' פחמימה! 5ג' סיבים, הרבה מינרלים ו-ויטמינים. היא נעלה כמעט מכל הבחינות על תפוח אדמה, ואני מעדיף את הטעם המתקתק שלה.
מדוע הבטטה בקנדה יותר טעימה מהבטטה בארץ?
שגרתי בקנדה אכלתי בטטה ללא הפסקה , ופתאום שהגעתי לארץ אני לא מסוגל לגעת בבטטה!!
יכול להיות שיש סוגים שונים בטעמים בין הבטטות בארץ?
אגב הסיבה שלא ממליצים על תפוח אדמה בחיטוב זה בגלל האינדקס הגליקמי הגבוהה שלה

מדוע הבטטה בקנדה יותר טעימה מהבטטה בארץ?
שגרתי בקנדה אכלתי בטטה ללא הפסקה , ופתאום שהגעתי לארץ אני לא מסוגל לגעת בבטטה!!
יכול להיות שיש סוגים שונים בטעמים בין הבטטות בארץ?
אגב הסיבה שלא ממליצים על תפוח אדמה בחיטוב זה בגלל האינדקס הגליקמי הגבוהה שלה
על פניו אינדקס גליקמי חשוב, אבל לא רק.
לא כדאי לשבור את הראש ולרדוף אחר מאכלים בעלי אינדקס נמוך, רק מתוך מחשבה שאכן יש כאן ערך מוסף עילאי. בכללי, פחמימות מורכבות למיניהן יש ערך גליקמי יחסית אידיאלי (מאכלים לכאן ולכאן), וכמובן יש לקחת בחשבון שמה שחשוב מעבר זה ארוחה מאוזנת, המכילה חלבון, שומן וסיבים. האחרונים הוכחו כפקטורים המשמעותיים יותר, באיזון העומס הגליקמי. בפשוטות, כל עוד הארוחה תכיל מנת חלבון ממקור מוצק, מנת שומן וירק, יש פחות ופחות חשיבות לאינדקס הגליקמי ה-בודד- של הפחמימה. על בטטטת אני ממליץ כמכלול של יתרונות, ואם תשים לב כלל לא העלתי את נושט האינדקס הגליקמי שלה (שאגב, די נמוך)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית