הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיפור כמות החזרות

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
אם עבודה במתכונת של 3X5 משפרת גם את כמות חזרות בכמות גבוהה? נגיד לעשות לחיצת חזה 30 חזרות של 70 קילו אפשרי להגייע בדרך הזאת או שזה כבר עבודה אחרת של אימונים יותר סבולת שלא אוכל להשיג אותה במתכונת של הss?

• פותח/ת השרשור
לא בהכרח.
אין לי תשובה מוחלטת בנושא..
זו המטרה שלך כרגע? להגיע ל 30 חזרות עם 70 קג?
בכלל לא מטרה עיקרית אבל בהחלט מטרה. זה קצת מכעיס אותי שאני לא מצליח לבצע בצורה רצופה 21-15-9 לחיצת חזה 70 קילו ומתח למרות שעל שניהם אני עובד בתוכנית אבל זה לא אמור להיות כלכך קשה ומאוד מעניין אותי לדעת מה אני צריך כדי לסיים את זה. אני ח
אמיתי לגמרי. אחרי החזרה ה10 התחיל ממש להיות כבד וכאב לי הטרייספס וחזרה 12-13 בקושי עלתה
אני מרים הרבה פחות ממך ומצליח לעשות 12 חזרות אבל אולי באמת לא רק כוח מעורב פה

בכלל לא מטרה עיקרית אבל בהחלט מטרה. זה קצת מכעיס אותי שאני לא מצליח לבצע בצורה רצופה 21-15-9 לחיצת חזה 70 קילו ומתח למרות שעל שניהם אני עובד בתוכנית אבל זה לא אמור להיות כלכך קשה ומאוד מעניין אותי לדעת מה אני צריך כדי לסיים את זה. אני ח
תמשיך באימונים הרגילים ובמטרות העיקריות..
בהמשך תבדוק ואולי תגיע לזה.

ואם נצא מנקודת הנחה שהמתאמן כבר לא יכול להתקדם בבנץ' באופן שבועי לחמישיות? מובן שאם מדובר במתאמן מתחיל שיכול להתקדם בטווח חזרות נמוך מאימון לאימון אז לא עדיף להתקדם משם לטווח חזרות גבוה יותר?
אני זוכר שכשנתתי רביעיה עם 120 ניסיתי טווח מקסימלי עם 60 קילו והצלחתי רק 12-13 חזרות...
אם נתת 120 קילו ל-rm4 ורק 60 קילו ל-rm13 אז זה לא כל כך תקין, תהיה בטוח שאצל רוב האנשים זה לא המצב

@Ori.S לחץ 60 ל 20 חזרות, נכון? כשהיה לך סינגל של 120 ?
לעומתי שהיה לי סינגל של 105 ולחצתי 60 ל 21 (והפסקתי בגלל פציעה בכתף)

כך שזה לא תמיד משפיע.
24 חזרות ולא זוכר כמה היה סינגל באותו זמן, יש מצב 120. אבל זה לא ממש שייך, אני בקושי עובר את ה15 חזרות מתח ואני יכול לעשות חמישיה עם 35 ק"ג עלי. בתקופות שבהן הייתי עובד בנפח גבוה הייתי עולה ל15 מתח בלי להרגיש בכלל.
לדעתי צריך שילוב בין השניים, וגם עבודה בסטים של מקס' חזרות.

• פותח/ת השרשור
אין קשר חד-חד ערכי בין השניים. שאלה פשטנית.
איזה המלצה כדי להגייע למטקה היית ממליץ למתאמן שלך
24 חזרות ולא זוכר כמה היה סינגל באותו זמן, יש מצב 120. אבל זה לא ממש שייך, אני בקושי עובר את ה15 חזרות מתח ואני יכול לעשות חמישיה עם 35 ק"ג עלי. בתקופות שבהן הייתי עובד בנפח גבוה הייתי עולה ל15 מתח בלי להרגיש בכלל.
לדעתי צריך שילוב בין השניים, וגם עבודה בסטים של מקס' חזרות.
נפח גבוה אתה מתכוון ללינארית/טקסס?

נפח גבוה אתה מתכוון ללינארית/טקסס?
לא, לתכניות בילדינג קלאסיות עם מיליון סטים ומיליון חזרות. בשורה התחתונה, תעבוד בטווח חזרות גבוה, כי זה מה שישפר אותך בטווח חזרות גבוה. עבודה על כוח משפרת את היכולת שלך להרים משקל מקסימלי כבד יותר, אבל לא בהכרח שתרים משקל נמוך ליותר פעמים ביחס דומה.

• פותח/ת השרשור
לא, לתכניות בילדינג קלאסיות עם מיליון סטים ומיליון חזרות. בשורה התחתונה, תעבוד בטווח חזרות גבוה, כי זה מה שישפר אותך בטווח חזרות גבוה. עבודה על כוח משפרת את היכולת שלך להרים משקל מקסימלי כבד יותר, אבל לא בהכרח שתרים משקל נמוך ליותר פעמים ביחס דומה.
תן דוגמה לשבוע אימון שאמור להראות?
מסכים.

ללא ספק בכלל אני אומר - בטוח.
אולי אתה יודע בשביל מה הקרוספיטים עושים לחיצת חזה במתכונת של כוח אם כל האימונים שלהם בחזה הם מספר רב של חזרות? ולפי מה שהבנתי אין צורך בעבודה על כוח ואם כן זה מזערי לטובת קידום המטרה.

אולי אתה יודע בשביל מה הקרוספיטים עושים לחיצת חזה במתכונת של כוח אם כל האימונים שלהם בחזה הם מספר רב של חזרות? ולפי מה שהבנתי אין צורך בעבודה על כוח ואם כן זה מזערי לטובת קידום המטרה.
אני לא מבין גדול בתכנון אימונים של קרוספיט או בתחרויות שלהם, אז אין לי תשובות לתת לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית