הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית FBW או AB?

Eliya_B

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום, יש לי שאלה, אומרים בכמה החודשים הראשונים של האימונים לעשות תוכנית FBW כדי לבנות בסיס טוב ואז לעבור לAB.
וידיוע שAB זאת תוכנית מתקדמת יותר מFBW כי היא מאפשרת לעשות יותר תרגילים, וסטים לאותו שריר.
עכשיו השאלה שלי היא ככה, נגיד ועושים תוכנית ABXABXX אז זה יותר יעיל מתוכנית FBW שמסודרת (A מייצג FBW) ככה: AXAXAXX?
הרי בתכלס בתוכנית AB יש הפרש של יומיים(ושל שלושה בסופש) שאני עובד על אותו שריר, ובFBW יש הפרש של יום אחד(ושל יומיים בסופש), זה עדיין יותר יעיל?

זה תלוי ברמת המתאמן.
מתאמן מתחיל מתאושש מהר יותר ממתאמן בינוני/מתקדם כך שיוצא מצב שלמתאמן מתחיל יהיה עדיף תדירות גבוהה יותר עם פחות נפח, כי הוא מתאושש תוך 48 שעות ואפשר לגשת לאימון הבא לעומת מתאמן בינוני/מתקדם שההתאוששות שלו יותר איטית והוא ישתמש בנפח גבוה יותר עם תדירות נמוכה יותר על מנת להתאושש טוב מאימון לאימון

דבר ראשון אל תגיע למצב שאתה עושה 2 אימונים יום אחרי יום.
גם אם פיצלת את האימון לגב יד קידמית ורגליים בA וחזה כתפיים ויד אחורית ב-B השרירים האלה תמיד עובדים במידה מסוימת.
למשל באימון של החזה גם הכתפיים עבדו חזק וגם הגב עבד במידה מה ככה שאתה צריך לפחות 48 שעות מנוחה עד האימון הבא.
אני תמיד ממליץ לאנשים שמגיעים 3 פעמים ומעלה בשבוע לעבוד AB וכאלה שמגיעים פעמיים לעבוד FBW.

גם אם פיצלת את האימון לגב יד קידמית ורגליים בA וחזה כתפיים ויד אחורית ב-B השרירים האלה תמיד עובדים במידה מסוימת.
למשל באימון של החזה גם הכתפיים עבדו חזק וגם הגב עבד במידה מה ככה שאתה צריך לפחות 48 שעות מנוחה עד האימון הבא.
אני תמיד ממליץ לאנשים שמגיעים 3 פעמים ומעלה בשבוע לעבוד AB וכאלה שמגיעים פעמיים לעבוד FBW.

חבר אין קומבינציה אפשרית בAb שלא כוללת אימונים רצופים

מתאמן מתחיל מתאושש מהר יותר ממתאמן בינוני/מתקדם
הטענה הזאת לא נכונה, כן נכון להגיד שמתאמן מתחיל לא צריך הרבה נפח אימון כדי לשפר כוח ולהעלות במסת שריר, לכן כדי לו לעבוד בתדירות גבוהה
חבר אין קומבינציה אפשרית בAb שלא כוללת אימונים רצופים
על סמך מה קבעת את זה?

AXBXAXX
BXAXBXX

גאון מתמטי אתה.

בדרך כלל בAB מדובר על 4 ימים בשבוע כי להתאמן על סקוואט בהפרשים של 4 ימים נשמע לי אישית תמוה בכל אופן, בעיקר בשביל הבחור פה ששאל וציין כי הוא מתאמן כמה חודשים בלבד, אבל כנראה שלא הבנתי את כוונתך.
אם AB עובד לך על 3 ימים בשבוע, אשריך. פשוט אני לא מבין איזה יתרון יש לו על הfbw במתכונת הזו.

בדרך כלל בAB מדובר על 4 ימים בשבוע כי להתאמן על סקוואט בהפרשים של 4 ימים נשמע לי אישית תמוה בכל אופן, בעיקר בשביל הבחור פה ששאל וציין כי הוא מתאמן כמה חודשים בלבד, אבל כנראה שלא הבנתי את כוונתך.
אם AB עובד לך על 3 ימים בשבוע, אשריך. פשוט אני לא מבין איזה יתרון יש לו על הfbw במתכונת הזו.
יש הרבה סוגים לתכנן אימונים, בתכנון מהסוג הזה נהוג להכניס את המשיכות(דדליפט) כתרגילי גב, ככה יש רוטציה בין דדליפט לסקוואט כל אימון, ונהוג להכניס את הכתפיים עם הגב באותו אימון, ככה שיש רוטציה בין החזה לכתפיים.

יש הרבה סוגים לתכנן אימונים, בתכנון מהסוג הזה נהוג להכניס את המשיכות(דדליפט) כתרגילי גב, ככה יש רוטציה בין דדליפט לסקוואט כל אימון, ונהוג להכניס את הכתפיים עם הגב באותו אימון, ככה שיש רוטציה בין החזה לכתפיים.

עדיין לא רואה פה יתרון על הfbw אבל שוב, מה שעובד לך..
קודם אני התכוונתי ש4 אימוני AB לא ייכנסו בנפרד, אני נוטה להתעלם מהשיטה שהזכרת לעיל כי לדעתי היא לא מאוד שימושית (לפחות לי אישית)

עדיין לא רואה פה יתרון על הfbw אבל שוב, מה שעובד לך..
קודם אני התכוונתי ש4 אימוני AB לא ייכנסו בנפרד, אני נוטה להתעלם מהשיטה שהזכרת לעיל כי לדעתי היא לא מאוד שימושית (לפחות לי אישית)
אין קשר למה שעובד לי, אני אישית לא עושה בכלל תכנית מהסוג הזה עכשיו, אני מדבר באופן כללי זה תכנון אימונים שקיים, והוא מאוד שימושי לפעמים.

וידיוע שAB זאת תוכנית מתקדמת יותר מFBW כי היא מאפשרת לעשות יותר תרגילים, וסטים לאותו שריר.

FBW ו AB הן סה"כ תבניות אימון שונות.
AB ממש אבל ממש לא "מתקדמת" יותר מ FBW.
טקסס מת'וד למשל היא FBW, ועוד הרבה תוכניות אחרות.. שבכל אימון עובדים על כל הגוף.
נהוג לחשוב ש AB יותר "יעילה" עבור מתאמנים ששואפים לעבוד בנפח גבוה יותר למטרות עלייה מירבית במסה ביחס לתוכניות כוח. (למרות שאני אישית יכול להצביע על תוכניות FBW שטובות פי כמה מ AB רגילה ושגרתית)

עכשיו השאלה שלי היא ככה, נגיד ועושים תוכנית ABXABXX אז זה יותר יעיל מתוכנית FBW שמסודרת (A מייצג FBW) ככה: AXAXAXX?
התשובה לשאלה הזאת זהה כמו התשובה לשאלה הראשונה.
אין כאן יעיל יותר\פחות.
לכל תוכנית המטרות שלה, וצורת העבודה שלה.
כמו גם התכנון הייעודי לה שנועד לגרום למתאמן להמשיך להתקדם ולא להגיע לכשלים. אם מסדרים את התוכנית כמו שצריך..

אין שום דבר רע ב 2 אימונים יום אחרי יום.
אם אתה מדבר על FBW אז סביר יותר שכן, יהיה עדיף שלא.
ב AB זה בסדר גמור.

AXBXAXX
BXAXBXX

גאון מתמטי אתה.
הוא התכוון ל AB רגילה של 4 פעמים בשבוע, wise guy 😉
תאורטית אפשר, אבל שבוע אחרי ייצא לך אימון של 3 ימים.

אין שום דבר רע ב 2 אימונים יום אחרי יום.
אם אתה מדבר על FBW אז סביר יותר שכן, יהיה עדיף שלא.
ב AB זה בסדר גמור.

הוא התכוון ל AB רגילה של 4 פעמים בשבוע, wise guy 😉
תאורטית אפשר, אבל שבוע אחרי ייצא לך אימון של 3 ימים.
האמת שזה אפשרי שבוע אחד כן שבוע אחד לא אם מחשיבים את שבת, אבל זה קצת הופך את זה ללא גמיש. כי אם למשל היה אירוע שלא היה אפשר להתאמן אז הכל נדפק ונאלצים להתאמן 3 פעמים. בכל מקרה אתה צודק שאפשר להתאמן יום אחרי יום השאלה אם זה אפקטיבי? לדעתי פחות וגם בAB, ואני אתן דוגמא, לעשות לחיצת חזה כבדה ואז יום אחר כך לבצע מתח זה לא משהו קל מהסיבה הפשוטה שבלחיצת חזה גם הגב עובד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית