הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צילמתי סרטונים חדשים של סקוואט ודדליפט, איך הטכניקה?

arikarik

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
היי,

התחלתי SS לפני שבוע וקצת. בדדליפט עשיתי רק 3 חזרות כי היום זה האימון בלי דדליפט, ועשיתי רק כדי לצלם ולהעלות..

אשמח לעצות שלכם. אגב, שאלה- בסקוואט, האם הקרסוליים צריכים להיות כמה שיותר מאונכים, ולא "לעבור" את קו כף הרגל במהלך הירידה? כי מישהו פה אמר לי שזה לא נכון, אבל המדריך בחדר כושר כל הזמן אומר את זה (אבל תכף תראו שלפי הסרטון השני צריך לקחת בעירבון מוגבל כל מה שהוא אומר..)

אני מפחד להתרגל לטכניקה לא נכונה ולהיפצע במשקלים הגבוהים. חשבתי לקחת אימון אישי או שניים אבל יש סיכוי טוב שאני אפול על מישהו שאין לו מושג מהחיים שלו, וזה יותר יבלבל אותי מאשר יעזור.

בקיצור אשמח לעזרה.

סקוואט:

דדליפט:

סקוואט טיפה יותר עמוק תרד(כמו בסט האחרון) בשביל מצב מקביל.
לגבי הברך שעוברת את האצבעות זה לא קריטי שיעבור , אבל לא בצורה מוגזמת
דדליפט טוב

• פותח/ת השרשור
אני אשמח לעוד הערות..

אז לרדת יותר למטה בסקוואט.. זהו? חוץ מזה הכול טוב?

ולגבי הברך שעוברת את הכף רגל, זה לא נורא כל עוד זה לא בצורה קיצונית? זה לא פוגע בברכיים? כי המדריך בחדר כושר ממש חופר לי על זה...

רוב מה שאתה עושה לא טוב, זה לא ברמה של לתקן, אלא של ללמוד מאפס. מה שהמאמן אומר לך בוידאו של הדדליפט בהחלט מראה שכל קשר בינו ובין התרגיל מקרי בהחלט. תראה ביוטיוב סרטונים של מארק ריפטו על התרגילים, ממליץ על סדרת הסרטונים החדשים שבערוץ The art of manliness.

בסקוואט אתה צריך להתיישב יותר אחורה ולרדת יותר עמוק, יש עוד דברים אבל תתחיל מזה
בדדליפט הפלטות קטנות מדי, המוט צריך להיות מעל אמצע כף הרגל ולא מעל האצבעות, הכפות רגליים צריכות להיות פתוחות עד 10 מעלות החוצה (לא 30 מעלות כמו בסקוואט), והמשקל קל מדי , מה שלא נותן לישבן להתרומם

אני אשמח לעוד הערות..

אז לרדת יותר למטה בסקוואט.. זהו? חוץ מזה הכול טוב?

ולגבי הברך שעוברת את הכף רגל, זה לא נורא כל עוד זה לא בצורה קיצונית? זה לא פוגע בברכיים? כי המדריך בחדר כושר ממש חופר לי על זה...
כמו שאתה עושה, זה כן יכול לפגוע בברכיים.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה על ההערות. אני אראה סרטונים של ריפטו ואנסה להשתפר ובהמשך אעלה עוד סרטונים.

כמו שאתה עושה, זה כן יכול לפגוע בברכיים.
למה?
אני כן רואה שהוא מתיישב אחורה ופותח את הברכיים החוצא בכיוון האצבעות. איפה הבעיה פה לדעתך?
הסיבה שאני שואל את זה היא כי אני עושה ככה כבר שנים בחדר כושר וסובל מדלקות לעיתים קרובות.

למה?
אני כן רואה שהוא מתיישב אחורה ופותח את הברכיים החוצא בכיוון האצבעות. איפה הבעיה פה לדעתך?
הסיבה שאני שואל את זה היא כי אני עושה ככה כבר שנים בחדר כושר וסובל מדלקות לעיתים קרובות.
סקוואט שלא שובר מקביל מסוכן לברכיים, כי הטיביה נמשכת כמעט רק קדימה (ע"י הארבע ראשי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית