הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה נשאר לי לחטב?

Roei93

משתמש מתחיל
59
6
נק' מוניטין:
6
59
6
שבוע טוב לכולם,
אני כבר עושה חיטוב שלושה שבועות, הורדתי קילו וחצי, מקפיד מאוד על תפריט ועל כמויות חלבון שומן ופחמימות..
אבל למרות שאני מקפיד ומוריד במשקל אני לא ממש רואה שינוי במבנה גוף, אני מעלה תמונה כדי לקבל איזה חוות דעת כי קשה לי לקבל פרספקטיבה על עצמי, רואים איזה שינוי מינורי? כמה אתם חושבים שעוד יש לי להמשיך לחטב? תודה..
זה כולה 3 שבועות אז זה לא באמת תמונה של לפני ואחרי, זה יותר להתרשמות כללית..

013e4538b5bc69399da46aa2d5a64871.jpg

במצבך, 3 שבועות בתוך החיטוב, זהו זמן קצר מידי בכדי לראות שינויים דראסטיים.
הסיבה היא שהתחלת חיטוב באחוז שומן די טוב וסביר, וירדת "רק" 1.5 ק"ג ב-3 שבועות (ירידה סבירה וממוצעת לכל הדיעות).
לכן, יותר מידי שינויים ויזואליים לא יופיעו, ויש להמשיך לחטב ולחכות.

אגב, מה יתר הנתונים?
גובה, משקל התחלתי, ערכי התפריט, תוכנית אימונים וכו'...

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה...
אני 1.70.
התחלתי את החיטוב 68.5 ק"ג, עכשיו אני 67.
זה הערכים של התפריט שלי -
אנרגיה 1852 קלוריות
פחמימות 118 גרם
חלבון 174 גרם

אני גם עושה פעמיים בשבוע ריצה של 10 ק"מ ועוד ריצה של 5 ק"מ.
התכנית אימונים היא תכנית AB המשלבת את כל תרגילי הבסיס (דדליפט, סקוואט, פרס, ובנצ'..)
תודה!

אישית לא הייתי עושה חיטוב במצבך, ישר מסה.

האמת שגם אני לא חושב שיש צורך בלבזבז זמן על חיטוב... אתה מספיק רזה, ומוכן למסה. בעיקר שעכשיו חורף בפתח 😃

• פותח/ת השרשור
תודה לכל מי שהגיב.. אני מפנים אבל אני אסביר את המצב שלי: אני עוד חודשיים טס לטיול אחרי צבא של ארבעה חודשים..
אז לדעתי ולדעת מי שהתייעצתי איתו לעשות חודשיים מסה יהיה לא מספיק טוב וממצא (וגם אני אהיה פחות חטוב בטיול.. מה לעשות.. שיקול) בגלל זה אני מעדיף במצב הקיים להוריד את השומן שאפשר ושאני אחזור מהטיול לעשות מסה כמו שצריך. מה אתם חושבים?

ממליץ להישאר בנייטרלי עד לאחר הטיול, 1.70 על 67 קילו זה מספיק נמוך לטעמי, פחות מזה אתה תראה שחיף וזו לא מטרתך.
תחזור מהטיול תבנה מסת שריר, תגיע לסביבות ה 75 קילו ואז תחטב..
(תהליך של לפחות שנה מה שתיארתי.)

יש לך בסיס מעולה למסה.
לא הייתי מבזבז את הזמן לחיטוב והייתי לבינתיים נשאר על נייטרלי עד לתום הטיול.
לאחר מכן תרגיש חופשי לבצע כרצונך בהתאם למצבך בתום הטיול. (שמן-חיטוב רזה-מסה)

• פותח/ת השרשור
הבנתי אותכם, תודה על התגובות..אני מתחבר למה ששגיא אמר אני לא רוצה להצטמק בגודל ל"שחיף" אבל אני כן מרגיש שאני יכול להוריד עוד קצת שומן לפני הטיול..ממש דילמת אסיר..

לדעתי כן אפשר להיות בגירעון קטן להוריד עוד קצת שומן אם בא לך להיות ממש חטוב לפני הטיול.

תשמע,
בא לך להיות יותר מעוצב בטיול?
כנס לגירעון קטן, תגיע קצת יותר מחוטב לטיול שלך, שתחזור תעשה מאסה של חצי שנה עד שנה,
אין פה דילמה, זה לא המקצוע שלנו, תעשה רק מה שבא לך.
תדע שאם תרד עוד 3-5 קילו, לא תראה טוב.
אני בגובה שלך ושנה שעברה שקלתי 70 קילו עם אחוז שומן חד ספרתי ולא נראתי טוב, צריך מסת שריר מכובדת
בשביל להחזיק אחוז שומן נמוך מאוד ולא להראות שחיף מת.

בסופו של דבר זו בחירה שלך, חודשיים זה אכן פרק זמן קצר מאוד למסה.
תמשיך בחיטוב אבל אל תאנוס את עצמך, אין צורך, תלמד טוב את תרגילי הבסיס ככה שכשתחזור תהיה לך נחיתה רכה ויהיה לך קל יותר במסה.

Back
למעלה תחתית