הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נתרן גבוה בתפריט

• פותח/ת השרשור Guy158
  • פורסם בתאריך

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
טוב אז כמו שאתם כנראה יודעים, בחיטוב ד"פ..בלי רטבים אי אפשר לשרוד.
צ'ילי, טריאקי, שום, עגבניות..בלי כל הרטבים האלה לא היה לי מה לאכול

הערכים שלהם נראים לכאורה אלוהיים, מעט קלוריות, 10 גרם פחמימה ל-100 גרם. כש-100 גרם רוטב זה למשהו כמו 10 מנות ויותר.
הבעיה היא שיש בהם מלא נתרן, כמה זה מזיק?
אני אוכל קצת מעל לכמות הנתרן המומלצת ליום, יכול להוביל למשהו (חוץ מאגירת נוזלים) ?
בפועל טוענים שנתרן גורם ללחץ דם גבוה אבל האמת היא שלא יצא לי לראות הוכחות על זה וברוב העולם חולקים על זה כי לא ידוע מה ההשפעה. אבל בכל זאת לבינתיים לא מעוניין להציף עצמי בנתרן..

ועוד משהו, חלב מועשר בסידן - יש הטוענים שהזרחן בחלב מונע ספיגת סידן ודברים בנושא, יש אמת בדבר?

אני אוכל קצת מעל לכמות הנתרן המומלצת ליום, יכול להוביל למשהו (חוץ מאגירת נוזלים) ?
כל עוד זה לא משהו חריג, זה בסדר.
גם ההמלצות הם בדרך כלל לאדם שלא מתאמן, מי שמתאמן ומאבד מלחים באימון, כמובן יכול להרשות לעצמו יותר.

• פותח/ת השרשור
כל עוד זה לא משהו חריג, זה בסדר.
גם ההמלצות הם בדרך כלל לאדם שלא מתאמן, מי שמתאמן ומאבד מלחים באימון, כמובן יכול להרשות לעצמו יותר.
אוקיי. ובנושא אחר, יש מקורות מומלצים לסידן שאינם חלב? כמה חלב כבר אפשר לשתות.
קשה לי להגיע ל-1000 מ"ג ביום..ואני עוד עם חוסר בויטמין D ומטופל בטיפול ויטמין D במינון גבוה, אבל אין לזה יעילות בלי תוספת סידן.
מאכלים עם הרבה סידן וכמה שפחות קלוריות\פחמימות, יש חיה כזאת?

אוקיי. ובנושא אחר, יש מקורות מומלצים לסידן שאינם חלב? כמה חלב כבר אפשר לשתות.
קשה לי להגיע ל-1000 מ"ג ביום..ואני עוד עם חוסר בויטמין D ומטופל בטיפול ויטמין D במינון גבוה, אבל אין לזה יעילות בלי תוספת סידן.
מאכלים עם הרבה סידן וכמה שפחות קלוריות\פחמימות, יש חיה כזאת?
מאכלים עם הרבה סידן זה בעיקר סרדינים (כן כן האלה בקופסאות שימורים), גם טחינה גולמית

• פותח/ת השרשור
מאכלים עם הרבה סידן זה בעיקר סרדינים (כן כן האלה בקופסאות שימורים), גם טחינה גולמית
לא אוכל דגים חחחח
אפילו לא טונה

טחינה גולמית נשמע אחלה, זה גם טעים ומקור נהדר לשומן...כמה סידן באמת יש וכמה באמת נספג? זה מקור צמחי והבנתי שזה משפיע על הספיגה.

לא אוכל דגים חחחח
אפילו לא טונה

טחינה גולמית נשמע אחלה, זה גם טעים ומקור נהדר לשומן...כמה סידן באמת יש וכמה באמת נספג? זה מקור צמחי והבנתי שזה משפיע על הספיגה.
אין בעיה עם מקורות צמחיים לסידן הבעיה היא בכל מיני חומרים שנמצאים בעיקר בחיטה ובירקות שיכולים למנוע מהסידן להיספג..
אגב נזכרתי שגם ברוקולי וגבינה צהובה הם מקורות טובים לסידן

כל עוד אתה מגביל את צריכת הנתרן היומית ל1-1.5 גרם, לא משנה מה המקור, זה בסדר.
יש אפקט של אגירת נוזלים, אבל בהינתן חיטוב דל"פ, זה די מזערי.
מה שבאמת יאגור נוזלים הם פחמימות שימלאו את מאגרי הגליקוגן, ובדל"פ מאגרי הגליקוגן מדוללים במילא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית