הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה לעבוד עם סמית' מאשין זה כזה גרוע?

arikarik

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
היי,

אני לא עובד עם סמית' מאשין ולא מתכנן גם.
וכן אני יודע, זה לא עובד על שרירים מייצבים, במשקל חופשי כל הגוף עובד והכול..

אני מבין את כל זה, אבל אנשים מתייחסים לסמית' מינימום כאילו זה משקולות של חצי קילו... מעניין אותי למה זה כזה גרוע? זה לא נותן השפעה בכלל?

מזה בוקס סקוואט מעולם לא הבנתי.
יודע איפה להניחס
כשנפלתי זה היה HB
אני נפלתי אחורה והמוט מעלי..בלמתי אותו ולכן נפלתי לרצפה קודם והוא על הצוואר שלי, הוא היה באחלה מיקום
טכניקה לא רעה יש לי, אומר שוב יש אנשים כמוני ועוד הרבה שאלה מגבלות פיזיולוגיות, חוסר גמישות, חולשה של שרירים מסוימים.
בוקס סקוואט זה שאתה שם קופסה או משהו מסויים מאחורה בגובה שאתה שובר מקביל בו ומתיישב עליו ואז קם. זה עוזר להבין את הטכניקה ואת כל הקטע של לשבת בסקוואט.
ויופי, אז תעשה LB. ואין לך טכניקה טובה, אני מבטיח לך מבלי בכלל לראות את הטכניקה שלך

הבנתי, בגלל שהוא מכונה לכל דבר.

אז אני אקשה ואשאל.. למה להתאמן עם מכונות זה עד כדי כך גרוע?

אני שוב מדגיש.. אני לא עובד עם מכונות, לא רוצה לעבוד עם מכונות, ולא מנסה למצוא לעצמי תירוץ לעבוד עם מכונות.
פשוט באמת מעניין אותי בשביל ההבנה שלי..
אני מבין שמכונות מפתחות הרבה פחות ממוט, מונוטוניות, לא עובדות על טכניקה והכול...

אבל שוב, הרי יש אנשים שמגיעים עם זה לתוצאות, ואפילו די יפות..למה הרושם שאני מקבל זה שאנשים מתייחסים לאדם שמתאמן עם מכונות כמו לאדם שלא מתאמן בכלל או יותר גרוע?

1. זה לא גרוע. וגם לא עד כדי כך.
2. כדאי לך לשלב לפחות מכונה אחת. לא כדאי להמנע לחלוטין ממכונות.
3. נכון, אנשים מגיעים לתוצאות עם מכונות.
4. הסיבה: שילוב בין תרגילים מורכבים חופשיים עם כמה תרגילים על מכונה.
5. אל תקבל רושם כזה משום שהוא לא נכון. האם לא ראית בודיבילדר שעובד על פולי עליון?
6. לגבי הסמית', אם אתה מרגיש שזה תורם לך בLUNGES למשל, אחלה. זה מעולה אם מישהו רוצה להתחיל ולעבוד עם מסה גבוהה בתרגיל הזה, אבל כמובן לשלב עם סקווט חופשי למשל. (לעשות סקווט בסמית' בלבד... זה לא משהו שהייתי ממליצה לבנות עליו לאורך זמן, שומדבר לא יחליף את הסקווט החופשי)

יש לי בעיות יציבות קשות, כשאני שם את המוט בסקוואט חופשי הוא זז מצד לצד, בלי משקל אפילו. כנ"ל בבנץ' ושאר תרגילים. חולשה של המייצבים, עובד על זה.
אתה עובד עם מאמן?
עם הבעיות שיש לך הייתי ממליצה לקחת כמה אימונים אצל מישהו שמבין בתרגילי בסיס, אולי זה סהכ כמה תיקוני טכניקה והסבר על איך לשמור על כיווץ וכו.

עשיתי סקוואט חופשי ונפלתי אחורה,

גם אני
תן לי עוד בן אדם אחד שזה קרה לו ומבטיח שמנסה לעשות שוב ושוב סקוואט חופשי ובנץ' רגיל

נפלתי אין ספור פעמים, גם התרסקתי ב LB וב HB עם\בלי ספוטר.

בן אדם שעשה סקוואט חופשי עם 50 ק"ג ונפל אחורה

תלמד טכניקה - לא תיפול.
זה עד כדי כך פשוט.
וכן, גם אני עשיתי "סקוואט" בסמית' כשהייתי מחוסר יציבות וזה לא הפיתרון - כי זה לא סקוואט.
אם ב HB קשה לך, עבור ל LB.

למה להתאמן עם מכונות זה עד כדי כך גרוע?
מי אמר שזה גרוע?

איך מרגישים שמשהו תורם לתרגיל מיותר כמו lunges?
אולי היא כיוונה לזה:
"מכונת סמית' (Smith Machine) עם הספוג על המוט היא פלטפורמה נוחה מאוד להניח עליה את הרגל, יותר מהספסל, ומאפשרת לרגל האחורית להחליק מעט על גבי הספוג בזמן הירידה למטה, ובכך הופכת את התרגיל לנוח יותר, והשימוש בספסל כמשענת יד מקל לשמור על שווי המשקל בתרגיל ולהתרכז בלהרוג את השריר כמה שיותר, מה שתואם את המטרה הראשית של כל מפתח גוף." (לקוח מכאן).

מעניין אותי למה זה כזה גרוע? זה לא נותן השפעה בכלל?
רובנו מתאמנים בשביל להתחזק, איך אנחנו יכולים להתחזק בתנועה כל כך מקובעת?

אני לא אומר שמכונות זה רע, זה כלי מושלם למפתחי גוף, אבל לא לספורטאים.
זה מכונה לכל דבר - אחלה כתוספת.

אני עושה לג פרס כתרגיל ראשי, וסקוואט בסמית' כתוספת. למה לא משקולות חופשי שאלתם? יש לי בעיות יציבות קשות, כשאני שם את המוט בסקוואט חופשי הוא זז מצד לצד, בלי משקל אפילו. כנ"ל בבנץ' ושאר תרגילים. חולשה של המייצבים, עובד על זה.
יש לי מתאמן שיש לו בעיה ניורולוגית מאובחנת, יש לו רעידות בידיים, הוא התחיל להתאמן אצלי, הוא עושה היום סקוואט פרס ודדליפט, אין לו כמעט ושום רעידות במהלך היום, רק בזמן האימון, בשבילו זה הישג.
נראה אותך מדבר איתו על חוסר יציבות.
כדאי לך לשלב לפחות מכונה אחת. לא כדאי להמנע לחלוטין ממכונות.
אני לא עובד עם מכונות כבר המון זמן, לא רואה בעיה בזה

אולי היא כיוונה לזה:
"מכונת סמית' (Smith Machine) עם הספוג על המוט היא פלטפורמה נוחה מאוד להניח עליה את הרגל, יותר מהספסל, ומאפשרת לרגל האחורית להחליק מעט על גבי הספוג בזמן הירידה למטה, ובכך הופכת את התרגיל לנוח יותר, והשימוש בספסל כמשענת יד מקל לשמור על שווי המשקל בתרגיל ולהתרכז בלהרוג את השריר כמה שיותר, מה שתואם את המטרה הראשית של כל מפתח גוף." (לקוח מכאן).
אמנם לא הכרתי את הקישור הזה, אבל "להניח עליה את הרגל..?" לא לזה להתכוונתי, פשוט לעשות LUNGES בשימוש המכונה הזאת (שאני בחיים לא עשיתי מעולם, תמיד באופן חופשי/BULGARIAN) אם למישהו קשה לייצב את עצמו בהתחלה עם מוט חופשי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית