הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבי בטן אחרי אכילת מזונות עשירים בחלבון

The Hulk

משתמש מתחיל
209
58
נק' מוניטין:
101
209
58
תמיד אחרי שאני "משלים" חלבון אני חווה כאבי בטן נוראיים ויציאות חריגות שיכולים ללוות אותי לפעמים גם כמה ימים. המאכלים משתנים אך הכאבים ממשיכים להופיע כל עוד אותם מאכלים עשירים בחלבון ונצרכים קרוב זה לזה.

לדוגמה: היום בצהריים אכלתי קופסת קוטג' + 2 סקופים של אבקת חלבון, ולפני כמה ימים אכלתי חביתה מ5-6 ביצים + קופסאת טונה והתוצאות היו זהות. ככה שאין פה מקרה של אי סבילות ללקטוז או משהו בסגנון.

אשמח לעזרה והסבר למה זה קורה לי אם מישהו יודע.

אשמח לעזרה והסבר למה זה קורה לי אם מישהו יודע
יש תופעה של רגישות לחלבון, יתכן שאתה סובל ממנה. אם הפרדת הצריכה למנות קטנות ומרווחות פותרת את הבעיה, מן הסתם זה מה שכדאי לך לעשות.

• פותח/ת השרשור
יש תופעה של רגישות לחלבון, יתכן שאתה סובל ממנה. אם הפרדת הצריכה למנות קטנות ומרווחות פותרת את הבעיה, מן הסתם זה מה שכדאי לך לעשות.
אוקיי, תודה רבה.
וברור לי שזה מה שכדאי לי לעשות, הבעיה שזה לא תמיד מה שאני יכול לעשות (במידה ואני רוצה להגיע לכמות החלבון הדרושה).

לא תמיד מה שאני יכול לעשות
אוחלי אתה רגיש לחומצת אמינו ספציפית, כך שסוגי חלבון שונים יכולים להתגלות כידיודותיים יותר או פחות עבורך. הייתי מנסה סוגי חלבון נוספים, אולי אפילו סויה עם הערך הביולוגי הקצת-פחות-טוב שלה מאחר ושאר החלבונים שנצרכים במשך היום יפצו על זה.

לדעתי עדיף לך לא לדחוף הרבה חלבון בבת אחת בטח שלא שני סקופים
עדיף שתחלק את הארוחות בצורה מסודרת ולא מלא אוכל בבת אחת עושה רושם שזה לא טוב לעיכול אצלך
ותחליף לאבקה ללא לקטוז (נגיד ISO100)

• פותח/ת השרשור
לדעתי עדיף לך לא לדחוף הרבה חלבון בבת אחת בטח שלא שני סקופים
עדיף שתחלק את הארוחות בצורה מסודרת ולא מלא אוכל בבת אחת עושה רושם שזה לא טוב לעיכול אצלך
ותחליף לאבקה ללא לקטוז (נגיד ISO100)
בטח שזה עדיף, הבעיה שזה לא תמיד אפשרי בגלל לו"ז מסוים. ולמה אבקה ללא לקטוז? הרי הכאבי בטן הופיעו גם לאחר אכילה של טונה וביצים, שום לקטוז היה מעורב כאן לדוגמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית