הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר בהצלחה לכל המתמודדים בתחרות אצל ולרי

אם אי פעם ראית תחרויות בחול (כמו הסטרים ששלחתי לך היום של WRPF) גם בחול ברוב התחרויות הגדולות ובאיגודים השונים מה שתואר כאן הוא מה שקורה שיש הפרדה בין איזור החימום לאיזור התחרות עצמה
ראיתי חלק גדול מהסטרים של הIPF. אני לא אומר מה נכון ומה לא נכון. אני אומר מה אני אוהב.
אני אוהב לראות אנשים עושים רייג' ומרימים כבד. זאת הסיבה שאני אוהב את הספורט הזה בכלל. אם אני לא רואה את זה אני פשוט לא נהנה כל כך.

ואז לא יהיה מעניין לראות את התחרות.
מה שמוסיף עניין ופלפל לתחרות הוא כל מה שקורה באזור החימום, וכמתחרה גם זה הרבה יותר כיף לראות את המתחרים האחרים מבצעים את התרגילים ולעזור.
מה שמעניין אותך כמתחרה לא מעניין את הצופה. הצופה הממוצע מעוניין לראות שיא שנשבר, זהו.

מה שמעניין אותך כמתחרה לא מעניין את הצופה. הצופה הממוצע מעוניין לראות שיא שנשבר, זהו.
אז ממה הצופה יהנה אם הוא בא לתחרות שבה לא נשבר אף שיא והמשקלים אפילו לא קרובים לזה? או שנשברו שיאים בסגנון של בנץ' פרס בקטגוריית נשים עד 59 קילו? מעניין אותך לראות את זה? כי אני לא יודע, אולי אני בכלל לא אוהב ליפטינג, אולי אני צריך ספורט משלי שבו המטרה היא להרים את המשקל בזמן שאתה נותן את הרייג' הכי חזק שאתה יכול.

דווקא את @Tank אפשר להגדיר כצופה הממוצע, והוא אוהב את מה שתיארתי וזה חלק ממה שעושה בשבילו תחרות כיפית, כך גם בשבילי.
לפני שהתחלתי להתאמן בפאוורליפטינג, הלכתי לתחרות דצמבר 2014, אחד הדברים שממש אהבתי בתחרות הוא שהכל פתוח ורואים את כל הרייג׳ והתחושות, זה אחד הדברים שגרם לי להכנס לאימונים יותר רציני והחדיר בי מוטיבציה.
ובכללי, לדעתי רוב חובבי הליפטינג אוהבים את כל עניין הרייג׳, זה הרי פאוורליפטינג ולא החלקה אומנותית.

אז ממה הצופה יהנה אם הוא בא לתחרות שבה לא נשבר אף שיא והמשקלים אפילו לא קרובים לזה? או שנשברו שיאים בסגנון של בנץ' פרס בקטגוריית נשים עד 59 קילו? מעניין אותך לראות את זה? כי אני לא יודע, אולי אני בכלל לא אוהב ליפטינג, אולי אני צריך ספורט משלי שבו המטרה היא להרים את המשקל בזמן שאתה נותן את הרייג' הכי חזק שאתה יכול.
מסקים קרדשיאן.

במיוחד כשהטוטאל הגבוהה ביותר היה 650.. שעמוםם..
הוא לא יהנה. זאת אחת הסיבות שהענף (לפחות בארץ) לא מצליח להביא עניין

הוא כן יהנה, אם התחרות פתוחה.

לדעתי הדיון על כמות הצופים הוא מיותר, הדבר החשוב הוא קודם כל להגדיל את כמות המשתתפים ואז אם כל משתתף יביא איתו צופה או שניים יתחיל להיות קהל.
כמי שצפוי להשתתף בתחרות ביום חמישי הקרוב, ההרגשה שלי שהתחרויות מקצועיות מדי ותחרות יותר חובבניות יהיו יותר נגישות לקהל המתאמנים החל ממתאמני קרוספיט ודרך מתאמנים רציניים בחדרי הכושר,
אם אני לא טועה לפני כמה חודשים הייתה תחרות כזאת ב- ACT וזה נראה לי מודל מוצלח שיכול לקרב עוד אנשים למעגל התחרויות.
כי לשלם 100 שקל ולהשתתף בתחרות "חובבנית" הרבה יותר נגיש מאשר תחרות מקצועית אם לא מעט כללים ועלות כספית לא מבוטלת.

בעיני כל הדיון חסר טעם.

נתחיל מזה שצופה שבא לראות שיא נשבר הוא כזה שיודע להעריך את הדרך עד לשיא כזה ולכן תמיד יעניין אותו לראות את מאחורי הקלעים. אמנם בתחרויות גדולות יש הפרדה בין אזור החימום לתחרות אבל זה פרט שולי וזניח; כל המארגנים של התחרויות הגדולות היום מקפידים להוציא סרטונים ערוכים של מה שקורה מאחורי הקלעים - וויין הואלט, קיריל סריצ'ב, דן גרין ועוד, מתוך הבנה כי הקסם של הספורט הזה הוא במסביב ולא רק בהרמה עצמה.

נקודה שניה: מקצועיות לא נמדדת באיכות הציוד; אם זה פלטה רגילה של מכון או אלייקו. היא נמדדת בחומר האנושי שמארגן את התחרות והנאמנות שלו לערכים המסורתיים של פאוררליפטינג: התרכזות בעיקר - כוח, שיפוט הוגן וכבוד לאחר. יש סרטון שרץ ברשת על הבושה שהתרחשה ב-GPC לפני כמה שנים עם סקוואטים שלא עברו רק בגלל שהספורטאים לא היו דוברי רוסית.

הענף בארץ צובר תאוצה מטורפת משנת 2012, הוא מביא המון עניין, הוא מביא ספורטאים מרשימים והוא מביא שיאי עולם לא פחות מרשימים מהספורטאים עצמם (ורמז: זה לא בגלל ארגון ה-GPC, אלא למרות ארגון ה-GPC).

בברכת מועדים לשמחה.,

בלי פוליטיקה בבקשה. כל הצדדים.
לא שמעתם ולא תשמעו מאיתנו בתור מארגנים מילה אחת שלא מכבדת את הספורטאים או המארגנים של האיגוד השני. כל אחד פועל בדרך שהוא מאמין בה וממש אין לנו באופן אישי זמן וכוח להתעסק בדברים שליליים (בכל זאת עוד שנה וחצי יש לנו את אליפות אירופה לארח פה בישראל).

נערך לאחרונה:
ואז לא יהיה מעניין לראות את התחרות.
זה עניין סובקייטיבי לחלוטין. אתה לא מגיע לתחרות כדי לראות אנשים מקבלים כפאות ומסנפים אמוניה, אתה מגיע כדי לראות אותם מרימים. אני מניח שמי שהולך לתחרויות כמו IPF או אפילו לתחרויות WL נהנה מבלי לראות את כל המסביב של ההרמה.
מה שמוסיף עניין ופלפל לתחרות הוא כל מה שקורה באזור החימום, וכמתחרה גם זה הרבה יותר כיף לראות את המתחרים האחרים מבצעים את התרגילים ולעזור.
לא אמרתי שלא. אמרתי שכדי שספורט ייכנס לאולימדפידה, ואני מניח שזה מה שאנחנו רוצים שהוא יקרה, הוא צריך לעמוד בסטנדרטים האלה ובנתיים הרבה איגודים (ואני לא אומר מה אסור או מותר, מה פסול או בסדר כי אני בעצמי לא רואה ממש בעיה מזה חוץ מהעניין של ה"רשמיות" שצריך להתרחש) לא עומדים בסטנדרטים האלה.

לגבי הכניסה של ספורט זה לאולימפיאדה יש הרבה גורמים יותר "כבדים" שמונעים זאת, מאשר אזור חימום פתוח לצופים. האמין לי שמחליטי ההחלטות איפה שהוא בוועד האולימפי העולמי כלל לא מודעים לכך שבפתח תקווה הרחוקה מתקיימת תחרות שאוי לא (!) אין הפרדה מוחלטת בין אזור החימום לרחבה. זה בערך כמו הטענה שהבניה ביהודה ושומרון גרמה להתפרצות דאע"שית ולשימוש בנשק כימי בסוריה.
מצד שני בעוד שנה וחצי תתקיים פה בשעה טובה ומוצלחת אליפות אירופה של GPA-IPO שאנחנו אחראים על האירוח והארגון. אז מיותר לציין שכל ההתנהלות והסדר יהיו שונים בהתאם לסטנדרטים עולמיים.

בינתיים כמי שמתפקדת כמחיצה חיה בין החימום לבמת התחרות אני חייבת להגיד שדווקא החשיפה לרייג' ולכל מה שמתרחש מאחורי הקלעים גרמה להרבה מתחרים חדשים בגילאי teens להחליט להשתתף בתחרות כדי להיות חלק מהחוויה הזאת. ורוב הצופים שבאים לתחרות מחפשים כל דרך אפשרית להציץ ולהתגנב מאחורי הקלעים. ואילו הייתה הפרדה מוחלטת, אז התמונה האדירה הזאת בחיים לא הייתה מצולמת, ותאמין לי שאני בתור מארגנת שואפת כוחות רק מלהסתכל עליה, ויש עוד הרבה תמונות priceless שמתעדות רגעים נדירים שדווקא קשורים פחות להרמות עצמן אלא לאזור החימום.

מי שלא נמצא בלב ליבו של העניין אולי לא שם לב לשינוי תפיסה ומרקם המתחרים - יותר ויותר מתאמנים "מן השורה" רואים בתחרות פאוורליפטינג חוויה שכדאי להתנסות בה בלי שום קשר לתוצאות - העיקר לנצח את עצמו מול משקל.
בתחרות שבאה אלינו לטובה יש שני זוגות של אבא ובן - דבר מדהים כשלעצמו, כאשר זוג אחד בא מקרוספיט כפר סבא והזוג השני מתאמנים בפתח תקווה ופשוט באים להינות בבילוי משפחתי. זאת בדיוק הדרך בה יגדל ויתפתח הענף בשנים הקרובות.

100%Raw Mediteranean Challenge 2014 - PowerliftingIsrael | Facebook

נערך לאחרונה:
למה צריך להכניס פוליטיקה לכל דבר? למה היה כל כך קשה לברך את המתחרים ולפרגן להם על תוצאותיהם?
למה? זה למה:

Godfather.gif

לגבי הכניסה של ספורט זה לאולימפיאדה יש הרבה גורמים יותר "כבדים" שמונעים זאת, מאשר אזור חימום פתוח לצופים. האמין לי שמחליטי ההחלטות איפה שהוא בוועד האולימפי העולמי כלל לא מודעים לכך שבפתח תקווה הרחוקה מתקיימת תחרות שאוי לא (!) אין הפרדה מוחלטת בין אזור החימום לרחבה. זה בערך כמו הטענה שהבניה ביהודה ושומרון גרמה להתפרצות דאע"שית ולשימוש בנשק כימי בסוריה.
מצד שני בעוד שנה וחצי תתקיים פה בשעה טובה ומוצלחת אליפות אירופה של GPA-IPO שאנחנו אחראים על האירוח והארגון. אז מיותר לציין שכל ההתנהלות והסדר יהיו שונים בהתאם לסטנדרטים עולמיים.

בינתיים כמי שמתפקדת כמחיצה חיה בין החימום לבמת התחרות אני חייבת להגיד שדווקא החשיפה לרייג' ולכל מה שמתרחש מאחורי הקלעים גרמה להרבה מתחרים חדשים בגילאי teens להחליט להשתתף בתחרות כדי להיות חלק מהחוויה הזאת. ורוב הצופים שבאים לתחרות מחפשים כל דרך אפשרית להציץ ולהתגנב מאחורי הקלעים. ואילו הייתה הפרדה מוחלטת, אז התמונה האדירה הזאת בחיים לא הייתה מצולמת, ותאמין לי שאני בתור מארגנת שואפת כוחות רק מלהסתכל עליה, ויש עוד הרבה תמונות priceless שמתעדות רגעים נדירים שדווקא קשורים פחות להרמות עצמן אלא לאזור החימום.

מי שלא נמצא בלב ליבו של העניין אולי לא שם לב לשינוי תפיסה ומרקם המתחרים - יותר ויותר מתאמנים "מן השורה" רואים בתחרות פאוורליפטינג חוויה שכדאי להתנסות בה בלי שום קשר לתוצאות - העיקר לנצח את עצמו מול משקל.
בתחרות שבאה אלינו לטובה יש שני זוגות של אבא ובן - דבר מדהים כשלעצמו, כאשר זוג אחד בא מקרוספיט כפר סבא והזוג השני מתאמנים בפתח תקווה ופשוט באים להינות בבילוי משפחתי. זאת בדיוק הדרך בה יגדל ויתפתח הענף בשנים הקרובות.

אני חושב שהבנת אותי לא נכון. אני לא מבקר את מה שקורה בפתח תקווה ואומר שזה "אסון" גדול כי זה מן הסתם לא המצב. אני מאוד מעריך את ההשקעה שלך ושל גל בתחום בארץ. מה שאמרתי כאן היא סך הכל דעתי על אחד מהדברים שצריכים לקרות בספורט בכל מקום ואיגוד ולא ספציפית פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית