הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אם אני לא יכול לישון 7 שעות כל לילה, לרדת מ- ss?

arikarik

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
מכל מיני סיבות אין לי אפשרות לישון 7 שעות או יותר כל לילה. אני משלים שעות שינה בסופ"ש (ישן 8,9,10 שעות), אבל באמצע השבוע יש ימים שאני ישן 6, 5 ואפילו 4 שעות בלילה.

בממוצע, יוצא לי לישון בערך 5-6 שינה כל לילה.
לפני שבועיים התחלתי ss ובהתחלה לא הרגשתי את זה.
עכשיו התחלתי להגיע למשקלים קצת יותר מאתגרים, ועכשיו אני מתחיל להרגיש את זה.

אתמול עשיתי אימון (ישנתי 5 שעות לילה לפני), והרגשתי על הפנים. היה לי כשל כמעט בכל תרגיל, הטכניקה הייתה לא משהו ופשוט הרגשתי שהיה חרא אימון.

השאלה היא האם יש טעם "להילחם" בזה, נגיד להתקדם יותר לאט, או משהו כזה..
או שבלי 7 שעות שינה ss פשוט לא יכולה לעבוד ועדיף להחליף ל- fbw?

ואם כן למה כדאי להחליף שיהיה דומה ל- ss מבחינת תוכן, תרגילי בסיס וכו'?

תודה מראש.

לדעתי אין טעם לתכנן התקדמות מאימון לאימון בתנאים כאלו, לך על תכנון התקדמות שבועי, כמו הליניארית של ביל סטאר

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה. אין בכלל מה לנסות להמשיך עם SS? שוב, בהנחה שאני אתקדם לאט יותר במשקלים, ואנסה להשלים שעות שינה בסופ"ש, וכו'..

המשוואה היא שאם אין 7 שעות שינה לפחות= אין SS ?

המשוואה היא שאם אין התאוששות טובה= אין התקדמות מאימון לאימון.
וכן, שינה מספיקה היא חלק מהתאוששות טובה.

מחזק את ההמלצה של @לוטם על הליניארית של ביל סטאר.

תודה על התשובה. אין בכלל מה לנסות להמשיך עם SS? שוב, בהנחה שאני אתקדם לאט יותר במשקלים, ואנסה להשלים שעות שינה בסופ"ש, וכו'..

כמו שאם אין מספיק קלוריות הSS נפגעת, או שאם אין טכניקה מספיק טובה הSS נפגעת אז גם אם אין שעות שינה זה רק פוגע בתוכנית.
כנראה שבמקום התקדמות במשקלי העבודה מאימון לאימון תצטרך למצוא אלטרנטיבה כמו התקדמות שבועית.

אתה תצטרך לבצע אותה כאשר אימון כבד אחד מבוצע בסופ"ש כשאתה ישן טוב והשני במהלך השבוע אחרי לילה של 6 שעות ולא 4. זה אומר שהימים ישתנו וזה לא יהיה אידיאלי, אבל אתה עדיין יכול וצריך להתחזק.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות.

מה דעתכם עדיף? הליניארית, או אימון "קל" אחד בשבוע, כשאני לא ישן הרבה, כמו ש- beast הציע?

בהינתן האפשרות, אני מעדיף ss

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית