הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זמן אימון

roie_456

משתמש פעיל
422
22
נק' מוניטין:
33
422
22
אם האימון לוקח לי בערך שעה וחצי (לפעמים פחות) זה בסדר?
כי שמעתי שאם האימון הוא יותר משעה אז הגוף משחרר אנזימי הריסה או משהו כזה אני לא הכי מבין בזה
מתאמן בתוכנית ab דרך אגב

אנזימי הריסה?...

בין 45 דקות לשעה וחצי זה הנורמה, אימון אינטנסיבי כמובן , לא 10 דקות מדבר עם חברים, 5 דקות מרים , 5 דקות באייפון (תוך כדי שתופס תמכשיר)...
אתה מבין לאן אני חותר... זה הזמנים המקובלים, יותר מזה יכול להיות יותר מדי תלוי במתאמן ובסוג האימון, פחות מזה קצת לא מספיק, זה הכול.

"שמעתי ש.." - יש לך הוכחה למה שאתה כותב ששמעת? (שאוכל להתייחס בצורה יותר מובנת לזה)
ראשית,אנזים בהגדרתו הוא זרז תהליכים כימיים.
הגוף מפרק כל הזמן. פחמימות, חלבונים, שומנים.
לצורך העניין - האנזים לקטאז מפרק לקטוז, ההורמון קורטיזול מעודד פירוק רקמת שריר. (בין היתר)
זמן אימון אידאלי? תלוי במטרה שלך. וכן, גם תלוי במספר הסטים/חזרות/זמן מנוחה/זמן מבוזבז בשיחות..
תאכל טוב לפני ואחרי ואתה מסודר. (מאמינה שהמטרה היא היפרטרופיה)

נערך לאחרונה:
אני מופתע לראות שיש מי שלא מכיר את האגדה שמסתובבת ולפיה אחרי כשעה של אימון אנאירובי הגוף נכנס למצב קטבולי ומתחיל לפרק שריר. לפותח האשכול: הדגשתי את המילה החשובה...
בהחלט מכירה כי הגוף נמצא במצב קטבולי לאחר אימון.
אבל האם אתה לא מסכים כי הוא נמצא במצב קטבולי כל הזמן? (גם במצב מנוחה)

לכן רציתי שימקד עצמו בשאלה ויסביר למה מתכוון.

אבל האם אתה לא מסכים כי הוא נמצא במצב קטבולי כל הזמן?
הגוף נמצא כל הזמן בתהליכים בו-זמניים של הריסה ושל בניין, אבל כשאחד מהם גדול באופו ברור מהשני אפשר לדבר על "מצב קטבולי" לעומת "מצב אנבולי". הנקודה היא שכל אימון התנגדות הוא קטבולי מטבעו, אין איזה פרק זמן שאחריו הגוף מחליט לעבור ממצב א' למצב ב'.

• פותח/ת השרשור
אני מופתע לראות שיש מי שלא מכיר את האגדה שמסתובבת ולפיה אחרי כשעה של אימון אנאירובי הגוף נכנס למצב קטבולי ומתחיל לפרק שריר. לפותח האשכול: הדגשתי את המילה החשובה...
אנזימי הריסה?...

בין 45 דקות לשעה וחצי זה הנורמה, אימון אינטנסיבי כמובן , לא 10 דקות מדבר עם חברים, 5 דקות מרים , 5 דקות באייפון (תוך כדי שתופס תמכשיר)...
אתה מבין לאן אני חותר... זה הזמנים המקובלים, יותר מזה יכול להיות יותר מדי תלוי במתאמן ובסוג האימון, פחות מזה קצת לא מספיק, זה הכול.

"שמעתי ש.." - יש לך הוכחה למה שאתה כותב ששמעת? (שאוכל להתייחס בצורה יותר מובנת לזה)
ראשית,אנזים בהגדרתו הוא זרז תהליכים כימיים.
הגוף מפרק כל הזמן. פחמימות, חלבונים, שומנים.
לצורך העניין - האנזים לקטאז מפרק לקטוז, ההורמון קורטיזול מעודד פירוק רקמת שריר. (בין היתר)
זמן אימון אידאלי? תלוי במטרה שלך. וכן, גם תלוי במספר הסטים/חזרות/זמן מנוחה/זמן מבוזבז בשיחות..
תאכל טוב לפני ואחרי ואתה מסודר. (מאמינה שהמטרה היא היפרטרופיה)

תודה לכולם על התגובות עזרתם לי מאוד

Back
למעלה תחתית