איפה התכנון התקדמות פה?
מציע לך לנסות טקסס לבנץ׳
מחזק את @AQUANGEL
אני התחלתי טקסס לבנץ בסביבות 80 קילו בנץ' (בהמלצתו) ואני היום על 95 ל5 חמישיות ו105 ל2 שלישיות
ככה שיכול להעיד שעלי זה עבד מעולה.. (מדגיש כי במקביל עבדתי SS לשאר תרגילי הבסיס)
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איפה התכנון התקדמות פה?
מציע לך לנסות טקסס לבנץ׳
צריך לציין זמן שאתה אוומר כזה דבר אחר זה חסר משמעותמחזק את @AQUANGEL
אני התחלתי טקסס לבנץ בסביבות 80 קילו בנץ' (בהמלצתו) ואני היום על 95 ל5 חמישיות ו105 ל2 שלישיות
ככה שיכול להעיד שעלי זה עבד מעולה.. (מדגיש כי במקביל עבדתי SS לשאר תרגילי הבסיס)
כנס ללוג שלו ותקרא, זה מכסה לפחות חלק מהתקופה אם לא את כולה.צריך לציין זמן שאתה אוומר כזה דבר אחר זה חסר משמעות
תרד ל- 70 קילו וכל פעם שאתה מצליח 8*3 נקי לגמרי בלי ספוטר תעלה 2.5
אפילו הייתי מציע לעשות שבועיים עם 60 ואז 65
מה שקורה שאתה תקוע בגלל כשל חוזר בתרגיל והגוף לא מתאושש. זאת הסיבה שצריך להמנע כמה שיותר מכשל.
שאלה נוספת שעלתה לי - האם מלבד הלחיצת חזה שבה אני הולך לבצע ריסט, אני צריך להפחית במשקל גם בשני התרגילים הנוספים של החזה (לחיצה בשיפוע חיובי ופרפר)?
?אני די חושב שאם אתה שואל שאלה כזאת
החמצת את הפואנטה של הדיון
.. 🤦♂️
איפה התכנון התקדמות פה?
מציע לך לנסות טקסס לבנץ׳
שאלה לשניכם- סביר להניח שמטרת הבחור היא היפרטרופיה, במאמר הזה-https://www.lbs.co.il/threads/95380/גם אני לא הייתי מצליח להתקדם עם התוכנית הזאת, גם עם דילואדים טובים... כל שבוע מישהו כאן פותח פוסט על זה שהוא תקוע בבנץ' והבעיה היא
תמיד אותה הבעיה, התוכניות תמיד עם יותר מדי תרגילים בלי יותר מדי היגיון, כאילו האנשים שכותבים את התוכניות האלה חושבים שאם הם יפציצו אותך בנפח עם 3 תרגילים לקבוצת שרירים זאת תיהיה הדרך הכי טובה להתקדם.
אני אנסה להסביר לך למה אתה תקוע בבנץ', כדי להרים משקל כבד יש שתי דרישות עיקריות, שתיהיה לך מספיק מסת שריר, ושמערכת העצבים שלך
תוכל לגייס את סיבי השריר בצורה יעילה ומהירה. כל פעם שאתה עושה בנץ' פרס אתה מרגיל את מערכת העצבים שלך לתנועה הזאת, מערכת העצבים והשרירים לומדים להתכווץ בתבנית שהכי מתאימה לבנץ' פרס ככה שבפעם הבאה גיוס הסיבים יהיה מהיר יותר ויעיל יותר, והמשקל ירגיש קל יותר.
עד עכשיו הכל סבבה, אבל מה? אחרי הבנץ' פרס אתה דוחף גם לחיצה בשיפוע, ואחרי זה גם פרפר, עכשיו מערכת העצבים שלך צריכה להסתגל לעוד שתי תנועות כשהשרירים כבר תשושים במידה מסוימת, איך הגוף שלך אמור לדעת איזו תנועה בעדיפות עליונה אצלך? הוא לא.
לדעתי רוב הסיכויים שעוד מוקדם לעבור לתוכנית יחסית מתקדמת כמו טקסס לבנץ' (אתה יכול לעשות את זה ולהתקדם), אבל יש לך עוד אפשרויות שככל הנראה גם יעזרו לך להתקדם. עוד כמה דברים שאולי שווה לבדוק זה את הטכניקה שלך בלחיצה והאם אתה אוכל וישן מספיק טוב, התגובה שלי נכתבה מנקודת הנחה שכיסית את הנקודות האלו.
זה שאתה הצלחת להתקדם ככה לא אומר שזה יתאים גם לו.
למה להמליץ לו לעשות תוכנית כוח? כי הוא שאל איך להתקדם עם המשקלשאלה לשניכם- סביר להניח שמטרת הבחור היא היפרטרופיה, במאמר הזה-https://www.lbs.co.il/threads/95380/
שרוב חברי הפורום הסכימו איתו מדובר על טווח חזרות כקו כללי של בין 40 ל70 פר אימון פר שריר, משמע התוכנית שרשומה לא חורגת מהטווח הזה, אז שוב בתנאי שהמטרה היא היפרטרופיה, שמושפעת בעיקר מנפח עבודה, שאפשר לשחק איתו בכל כך הרבה צורות, למה להמליץ לו לעשות תוכנית כוח? (טקסס)
הוא אולי יתקדם במשקלים בבנץ פרס אבל זה לא אומר שהוא יגדל, כי בסופו של דבר בטקסס אם אני לא טועה (ותקנו אותי אם כן) עובדים בתרגיל אחד לחזה- הבנץ פרס, משמע הנפח יותר נמוך.
אשמח להסבר 😃 (אני בא מגישה של ללמוד, אני בעצמי לא יודע מה נכון ומה לא)
ברור שעם תוכניות כוח הוא יעלה במשקלים, אבל בהנחה שמטרתו היא היפרטרופיה (אם לא והוא רק רוצה לעלות משקלים אז סבבה, גם אני הייתי אומר לו לעבוד בתוכניות כוח)למה להמליץ לו לעשות תוכנית כוח? כי הוא שאל איך להתקדם עם המשקל
הנושא שאתה רוצה לקבל עליו הסבר הוא דיי מסובך אז אנסה להסביר את זה בצורה הפשוטה ביותר -
יותר נפח =/= יותר היפרטרופיה
פחות נפח =/= פחות היפרטרופיה
עצימות =/= פחות נפח
וזה שתוכנית מסוימת נועדה לעבוד יותר על כוח לא אומר שהוא לא יגדל איתה
כי עם המשקלים שלו הוא לא צריך נפח גבוה.. ב 5*5 הוא יוכל להתקדם שבועית וגם לגדול בהתאם. חוץ מזה, אל תשכח שהעצימות בטקסס גדולה יותר לכן הנפח עבודה בהתאם. אחרי שהוא יגיע למשקל הרצוי מבחינתו, הוא יוכל לעבור לתוכנית אחרת עם נפח קצת יותר גדול.ברור שעם תוכניות כוח הוא יעלה במשקלים, אבל בהנחה שמטרתו היא היפרטרופיה (אם לא והוא רק רוצה לעלות משקלים אז סבבה, גם אני הייתי אומר לו לעבוד בתוכניות כוח)
הוא יצטרך לעשות יותר נפח ממה שיש בטקסס, כי אם אני לא טועה (ושוב תקן אותי אם כן) בטקסס עושים 5x5, משמע 25 חזרות לקבוצת שריר, וזה לא בטווח של המאמר הנ"ל.
אז שוב השאלה היא למה להציע לו לעשות טקסס אם מטרתו היא היפרטרופיה?
וממש לא אמרתי שהוא לא יגדל בתוכניות כוח, אבל כמו שאתה רשמת-- יותר נפח=יותר היפרטרופיה (עד גבול מסוים כמובן)
דבר ראשון לא רשמתי שיותר נפח = יותר היפרטרופיה, רשמתי ההפך, שזה לא בהכרח שווה, יש הבדל דיי משמעותי בין לרשום = לבין לרשום =/= וחשבתי שההבדל דיי ברורברור שעם תוכניות כוח הוא יעלה במשקלים, אבל בהנחה שמטרתו היא היפרטרופיה (אם לא והוא רק רוצה לעלות משקלים אז סבבה, גם אני הייתי אומר לו לעבוד בתוכניות כוח)
הוא יצטרך לעשות יותר נפח ממה שיש בטקסס, כי אם אני לא טועה (ושוב תקן אותי אם כן) בטקסס עושים 5x5, משמע 25 חזרות לקבוצת שריר, וזה לא בטווח של המאמר הנ"ל.
אז שוב השאלה היא למה להציע לו לעשות טקסס אם מטרתו היא היפרטרופיה?
וממש לא אמרתי שהוא לא יגדל בתוכניות כוח, אבל כמו שאתה רשמת-- יותר נפח=יותר היפרטרופיה (עד גבול מסוים כמובן)