הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט

• פותח/ת השרשור splice
  • פורסם בתאריך

splice

משתמש מתחיל
36
0
נק' מוניטין:
0
36
0
בגדול התפריט מיועד לשילוב עם תוכנית AB..המטרה זה לאכול מאוזן בעיקר בשביל אסתטיקה (לא מסה ולא חיטוב, לא מוצא ממש עניין בזה ומעדיף משהו ארוך טווח)
גיל 23, משקל 65.

בוקר:
4-5 פתית שיפון, קוטג' 250 גרם (לפעמים 5%, לפעמים 3%, לפעמים 1%, משתנה) וטחינה (באיזור ה-2 כפות אני משער).
נס קפה עם חלב (שתופס בערך שליש מהכוס) או קפה שחור.

צהריים:
200-250~ גרם עוף (לפעמים חזה עוף, לפעמים חלקים אחרים) + סלט בינוני (גזר, מלפפון, עגבניה) עם טחינה (גם איזור ה-2 כפות, לפעמים יותר).

בין לבין:
נס קפה עם חלב (שתופס בערך שליש מהכוס) או קפה שחור.
לפעמים תמר-שניים או קצת אגוזי מלך.

ערב:
גבינה כלשהי - סקי או קוטג' שוב (250 גרם) עם ירקות, ו2 ביצים קשות (החלבון בלבד).
לפעמים מחליף את הגבינה בטונה או אוכל טונה מאוחר יותר אם נהיה רעב, ולפעמים מוסיף לזה גם טחינה.

סה"כ, מדגמית (לאורך תקופה שהכנסתי לא כל יום אלא פעם בשלושה שבועות בערך), לפי myfitnesspal זה יוצא 2100 קלוריות בערך.
מתוכן, 160~ גרם חלבון, 100~ גרם שומן, ופחמימה נע בין 80 ל-100 גרם לרוב.

אני מודע שיש הרבה תזזיות בתפריט (גם לפי מה שקיבלתי ב-myfitnesspal וגם לפי זה שקשה לי לשמור על תפריט מסודר כי אני מתקשה למדוד ואי דיוק זה המחיר של זה) ובכל זאת אני ארצה איזשהי ביקורת לתפריט מהסוג הזה. תודה.

בטוח שזה לטווח ארוך (אורח חיים)?
בטוח שאתה לא גווע?
בטוח שזה מאוזן?
לא חושבת.
התפריט בהחלט משלב גם חלבון איכותי, שומן טוב וקצת פחמימות.
אבל.. למה כל כך מעט?
חוץ מזה - מה הBMR? מה הא.ש?

• פותח/ת השרשור
בטוח שזה לטווח ארוך (אורח חיים)?
בטוח שאתה לא גווע?
בטוח שזה מאוזן?
לא חושבת.
התפריט בהחלט משלב גם חלבון איכותי, שומן טוב וקצת פחמימות.
אבל.. למה כל כך מעט?
חוץ מזה - מה הBMR? מה הא.ש?

ה-BMR הוא 1646, א.ש איזור ה-13%.
הבעיה היחידה באינפורמציה שהעברתי, לפחות בתפריט עצמו, זה כמויות. (למעט בפחמימות ששם זה יחסית מדויק כי אין הרבה איפה לטעות). ואולי מזה נובעת השאלה שלך..
קצת קשה לי להעריך כאמור אבל לפי myfitnesspal בפעמים שבדקתי (שאלו היו בימים שכן יכלתי להעריך יותר טוב) זה יוצא באיזור ה-2100 קלוריות ככה שזה לא מעט.

והשאלה היא למה מעט פחמימות? (כי גם מעניין אותי אם אני לא מגזים בכמות השומן למשל בעקבות הטחינה במהלך היום..)

4 כפות טחינה זה לא מה שיזיק לך ביום, אם אתה לא צורך הרבה שומן ממקורות אחרים, מה גם שזה מוסיף לך אחלה תוספת של סידן ושומן בלתי רווי. (טחינה שומשום מלא).
קשה לי לאמוד את התפריט שלך שכן הוא אכן לא מכיל כמויות מדויקות אך בהחלט נראה כי בחנת אותו מבחינת מקורות איכותיים.
לעניות דעתי, לשאלתך, אם באמת אתה מעוניין באורח חיים ובתפריט שילווה אותך לתקופה ממושכת, פחמימות תורמות להעלאת הסרוטונין, יש מצב שבו לאורך זמן פער בפחמימות - יביא אותך למצב של עצבנות, עייפות, תשישות.. אבל שוב, אורח חיים הוא אינדיבידואלי.
הצעתי היא להעלות את כמות הפחמימות לכדי 150 גר' לפחות (מדובר בכ 600 קלוריות מפחמימות יומיות).
יכול לקרוא קצת כאן Low Carb Diet Problems - Low Carb Diet Cons

• פותח/ת השרשור
4 כפות טחינה זה לא מה שיזיק לך ביום, אם אתה לא צורך הרבה שומן ממקורות אחרים, מה גם שזה מוסיף לך אחלה תוספת של סידן ושומן בלתי רווי. (טחינה שומשום מלא).
קשה לי לאמוד את התפריט שלך שכן הוא אכן לא מכיל כמויות מדויקות אך בהחלט נראה כי בחנת אותו מבחינת מקורות איכותיים.
לעניות דעתי, לשאלתך, אם באמת אתה מעוניין באורח חיים ובתפריט שילווה אותך לתקופה ממושכת, פחמימות תורמות להעלאת הסרוטונין, יש מצב שבו לאורך זמן פער בפחמימות - יביא אותך למצב של עצבנות, עייפות, תשישות.. אבל שוב, אורח חיים הוא אינדיבידואלי.
הצעתי היא להעלות את כמות הפחמימות לכדי 150 גר' לפחות (מדובר בכ 600 קלוריות מפחמימות יומיות).
יכול לקרוא קצת כאן Low Carb Diet Problems - Low Carb Diet Cons

4 כפות זה במקרה שלא הגזמתי כמובן. יש לי נטייה להגזים דווקא בזה..לרוב זה קצת יותר מזה.
איך היית משנה את התפריט? מה היית מוסיפה או מורידה למשל?

הפתית הזה, לא יתפוס לאורך זמן, אלא אם אתה ממש אוהב את זה. הייתי מחליפה בלחם מלא קל. (לרוב מה שמוטבע עליו "אפשר בריא" הוא לרוב בעל ערכים טובים) - לצורך העניין יש גם פיתות קטנות (נקרא "פיתה בקטנה") שכל אחת מהן עד 80 קל ובעלת ערכים מעולים, עם כמעט 5 גר' חלבון לאחת!

קוטג' חלבון מעולה ובעל תכולת קזאין גבוהה. הייתי נשארת על 3-5 אחוז.
ביום אתה חופשי יכול לצרוך מיכל - מיכל וחצי.

הייתי מגוונת עם יוגורט טבעי. נסה את של דנונה (הכחול) - 10.8 גר' חלבון ב150 גר' מיכל. וכמובן סידן.

הבוקר שלך דל. מציעה להכניס בין הבוקר לצהריים לפחות עוד 200 קל. יכול להיות בצורת יוגורט עם פרי.

צהריים - (לעזעזל אני לא נוגעת בבשר) כתבת חלקים שונים, דע יש הבדל משמעותי בין הסוגים השונים ולכל אחד תכולה משלו. שים לב שגם שם עדיף שבמקום הסלט תוסיף למשל שעועית ירוקה. (עוד חלבון מהצומח)
לגבי הקפה - מאמינה כי זה סותם לך את התאבון וזה המטרה (או שאתה פשוט אוהב..?) ועל כן - אתה יכול להשאר עם זה אבל דע כי זה לא מחליף ערכים טובים כמו אוכל. למשל במקום זה אתה יכול לקחת שייק חלבון אם אוהב.

במקום לפצות על הרעב עם טחינה, פשוט תחליף בפחמימה מורכבת. קינואה, עדשים, בורגול, גרגירי חומוס (אהבה) והרשימה עוד ארוכה..

אגב, חשוב שתשמור על ערכים מסוימים מבחינת אבות המזון אבל תגוון במקורות שלהם.

טונה בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית