הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי ברכיים במיקומים שונים בברך

LipoLysis

משתמש מתחיל
193
28
נק' מוניטין:
71
193
28
שלום לכולם

כבר כמה חודשים שאני חווה כאבי ברכיים במקומות שונים בברך
תחילה אגיד שאני עוסק ב Weightlifting ורוב האימונים מערבים תנועות סקוואט שונות בהן אני נאלץ לשמור על פלג גוף עליון זקוף וכמובן העומס עובר בעיקר לברך ואל הארבע ראשי

כשמשקלי העבודה שלי היו נמוכים לא היו לי כאבים בשום מקום אבל עם הכובד הופיעו כאבים באזור הברך בעיקר בחלק הפנימי ולפעמים גם כאבים בפטלה של הברך

הכאב מופיע בדיוק כאשר אני שובר מקביל בכל סוג של תנועה המערבת רגליים אפילו משקל גוף ופוסקת כאשר אני ממש ב atg
כשאני מנסה לעלות אני שוב מרגיש כאב עד שאני עובר את קו שבירת המקביל

כאשר אני מחמם את הרגליים ממש טוב ועושה מתיחות כמעט לכל שריר שם הכאבים פוחתים משמעותית ולפעמים חולפים לגמרי אבל במשקל הכבד שום דבר לא עוצר את הכאב חוץ מרצועות ברך

לא יודע אם זה רלוונטי אבל אציין שטווחי התנועה שלי לא משהו ואני לא כ"כ גמיש אבל אני עובד על זה דיי המון ואני מסוגל לבצע את התרגילים מבלי שטווח התנועה יגביל אותי ממש (אפילו שאם הייתי גמיש יותר היה לי קל בהרבה יותר )

תודה שקראתם! אשמח אם תוכלו לעזור

כדי להקל את הכאבים בפטלה תעשה הרבה מתיחות לשריר הארבע ראשי , אם יש לך FOAM ROLLER תשתמש כדי לשחרר את הארבע ראשי , ותשתמש ברצועה שתקל על הלחץ בנקודה ( OSGOOD SHCLATTER בגוגל )

• פותח/ת השרשור
כדי להקל את הכאבים בפטלה תעשה הרבה מתיחות לשריר הארבע ראשי , אם יש לך FOAM ROLLER תשתמש כדי לשחרר את הארבע ראשי , ותשתמש ברצועה שתקל על הלחץ בנקודה ( OSGOOD SHCLATTER בגוגל )

נהה אין סיכוי שזה אוזגוד
יש לי אינפלמציה בפטלה שזה פחות מעניין כי זה החלמה מהירה יחסית

הבעיה החדשה שלי היא כאב מאחורי הברך בצד החיסוני בעיקר בעת כיפוף הברך עד למצב של שבירת 90 מעלות בין הפמור לטיביה. . אינלי מושג אם זה מיניסקוס כי אני מסוגל ליישר את הברך ומסוגל לשאת את המשקל של עצמי ללא כאב.. השאלה אם זה בעיה ברצועה אם זה MCL או אולי גיד. . אני נואש וכבר לא יודע מה לעשות

שחכתי להוסיף שאני לא מסוגל לכפל את הברך שמאל לגמרי .. פשוט כואב מידי

ננעלת לך הברך ? כואב לך שאתה מיישר אותה ? אם לא כנראה ושוב אני חוזר כנראה זה לא מיניסקוס ( קרעתי בעצמי מיניסקוס)
ולגבי הכאב , תנסה להיות יותר ברור...מאחורי הברך או בצד הברך.
בכל מקרה MCL לא מצריך ניתוח אלא רק המון חיזוקים ופיזיותרפיה
אילו PCL (רצועה צולבת אחורית) יש מקרים מסויימים שצריך ניתוח , תמיד עדיף טיפול שמרני במידה ואפשר

אם לא חולף תוך כמה ימים .. תלך לאורתופד , הכי מומלץ 😃

• פותח/ת השרשור
ננעלת לך הברך ? כואב לך שאתה מיישר אותה ? אם לא כנראה ושוב אני חוזר כנראה זה לא מיניסקוס ( קרעתי בעצמי מיניסקוס)
ולגבי הכאב , תנסה להיות יותר ברור...מאחורי הברך או בצד הברך.
בכל מקרה MCL לא מצריך ניתוח אלא רק המון חיזוקים ופיזיותרפיה
אילו PCL (רצועה צולבת אחורית) יש מקרים מסויימים שצריך ניתוח , תמיד עדיף טיפול שמרני במידה ואפשר

אם לא חולף תוך כמה ימים .. תלך לאורתופד , הכי מומלץ 😃

זהו גם אני חשבתי על ההסבר הזה.. אני מסוגל לישר את הברך כמו גדול וגם לקפוץ ולרקוע על הרצפה בחוזקה אפילו בלי טיפת כאב

הכאב מסובך להסברה .. כשאני מכפל את הברך אני מרגיש לחץ מטורף על כל ה "מאחורי הברך" אבל כשאני משחרר אני יכול להצביע על שתי נק ספציפיות שזה הצד החיצוני והפנימי של הברך אבל שהנקודת כאב יותר כלפי אחורי הברך בצד הפיבולה ולא מלפנים הברך בצד הטיביה
הכאב יורד לי מיום ליום והטווח תנועה חוזר אבל עדיין כואב לי נורא לעשות כיפוף ברך זה בגדר הבלתי אפשרי לשבור מקביל בסקוואט

קבעתי תור לאורטופד רק שזה יהיה בעוד שבועיים כי אני חייל הכל לוקח זמן חח :/

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה עם לנסות לגשת לאורתופד של ביקורופא ? לא שהם מומחים גדולים אבל מה יכול להיות רע

מתכנן ללכת יום ראשון כבר כי אין סיכוי שאני נחכה לתור עוד שבועיים ממש כואב

תודה בכל מקרה !! עזרת לי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית