הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הסבר על מתווה הגז

manuel19

משתמש מתחיל
164
44
נק' מוניטין:
88
164
44
היי,

אז הרבה זמן ש"מתווה הגז" מככב בחדשות בארץ ועדיין לא הבנתי לגמרי את כל הסיפור..
לפי מה שאני מבין, הגז לטייקונים, הצינור לאזרחים..

עכשיו ברצינות, למשהו יש הסבר מתומצת ומקיף על הנושא? אני כבר לא יודע איפה לקרוא!

מהפכה. לא ראית שכולם פרסמו את זה בפייסבוק? ככה עושים מהפכות בישראל. החיים קשים מדי לעשות משהו מעבר לשני קליקים.

קח בחשבון שכל מידע שתגיע אליו דרך המדיה יהיה נגוע באינטרס לצד זה או אחר.

זה הנושא היחיד בערך מבחינה מדינית/כלכלית שלא הצלחתי לגבש דעה מוצקה עליו בגלל כל השיט והאינטרסים
שיש לכל צד בעניין (ושלא תטעו, גם המתנגדים למתווה לא דואגים רק שהאזרח יקבל עוד כמה שקלים ממיסוי הגז)

קיבלת הלוואה מהבנק, הקמת סטארטאפ עשית מילארדים, אזרחי ישראל טוענים שהסטרטאפ הוא של כולם כי הוא נוצר בישראל.
מצד שני כל ה99% הסטרטאפים האחרים נפלו והיו צריכים להחזיר הרבה הלוואות בחזרה, מהם אזרחי ישראל מתנהרים, בגדול.

קיבלת הלוואה מהבנק, הקמת סטארטאפ עשית מילארדים, אזרחי ישראל טוענים שהסטרטאפ הוא של כולם כי הוא נוצר בישראל.
מצד שני כל ה99% הסטרטאפים האחרים נפלו והיו צריכים להחזיר הרבה הלוואות בחזרה, מהם אזרחי ישראל מתנהרים, בגדול.

שונה לגמרי ממתווה הגז מהסיבה הפשוטה שכאן אנחנו מדברים על משאבים טבעיים של המדינה וכל אזרחיה.

המדינה ידעה/חשדה שיש גז באיזור מסויים בשטח שלה, אבל לא רצתה להשקיע מכספה את הקידוחים בגלל שזה המון כסף והסיכון גדול. בא תשובה ואמר שהוא מוכן לקחת על עצמו את הסיכון ולממן את ההשקעה, בתמורה הוא יקבל תמלוגים מכל רווח עתידי, כי הוא זה שהשקיע מלכתחילה.

מצד אחד-
תשובה הוא איש עסקים שהשקיע מהכיס שלו את הקידוחים. אף אחד לא הכריח אותו לעשות את זה והמדינה הסכימה לתנאים הראשוניים שלו בתחילת הסיפור, ישראל היא מדינת חוק ואנחנו לא יכולים להתעלם מהעובדה שחתמנו על עסקה.

מצד שני-
הגז שייך לכל אזרחי ישראל, ולא היינו צריכים לתת לאדם פרטי לקדוח שם מההתחלה, כי לא להגיע למצב הזה שבו המדינה נאלצת לוותר על משאב לאומי יקר מפז, כי היא נשחטת בעסקה.

מה הופך את הגז לשלך?

מאגר תמר נמצא בתחום המים הטריטוריאליים של מדינת ישראל, זה כמובן לא הופך את oz25, או כל אחד אחר לבעליו הבלעדיים, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שבמשאב לאומי כה יקר ערך יש להשתמש לרווחת האזרחים של אותה המדינה, ולא לעבור בעלות כמטבע עובר לסוחר.
אבל אנחנו, ברמת המדינה, מפגרים אז אנחנו חותמים על חרא עסקה עם אדם פרטי ונותנים לו להתעסק במשאבים לאומיים, ואז אנחנו מתפלאים כשהוא בא לדרוש את חלקו בעסקה שהוא חתם.

נערך לאחרונה:
מאגר תמר נמצא בתחום המים הטריטוריאליים של מדינת ישראל, זה כמובן לא הופך את oz25, או כל אחד אחר לבעליו הבלעדיים, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שבמשאב לאומי כה יקר ערך יש להשתמש לרווחת האזרחים של אותה המדינה, ולא לעבור בעלות כמטבע עובר לסוחר.
אבל אנחנו, ברמת המדינה, מפגרים אז אנחנו חותמים על עסקה עם אדם פרטי ונותנים לו להתעסק במשאבים לאומיים, ואז אנחנו מתפלאים כשהוא בא לדרוש את חלקו בעסקה שהוא חתם.

יש להשתמש? וואלה? מי קבע? אני מזמין את כל מי שהגז שלו, כולל הממשלה ללכת לשם ולהשתמש.
אתה יודע למה חותמים על עסקה עם אדם פרטי? כי רק אדם פרטי מסוגל להפיק אותו.

אבל אנחנו, ברמת המדינה, מפגרים אז אנחנו חותמים על עסקה עם אדם פרטי ונותנים לו להתעסק במשאבים לאומיים, ואז אנחנו מתפלאים כשהוא בא לדרוש את חלקו בעסקה שהוא חתם.
המדינה בחיים לא תשתמש במשאבים הללו ברבע מהיעילות של יזמים פרטיים, ע''ע כל מדינה שהלאימה אי פעם.

הגז הזה הוא שלי ושל כולנו כמו שהכנרת, ירושלים ים המלח ומצדה הוא שלנו.

הגז הזה הוא שלי ושל כולנו כמו שהכנרת, ירושלים ים המלח ומצדה הוא שלנו.
בשנת 2500 לפנ"הס לא ידעו מה זה גז.
שוב אני שואל,אם תשובה לא היה מוצא שם גז,היית מחזיר לו את העלויות?

בשנת 2500 לפנ"הס לא ידעו מה זה גז.
שוב אני שואל,אם תשובה לא היה מוצא שם גז,היית מחזיר לו את העלויות?

תשובה לוקח סיכון בדיוק כמו שאני אלך עכשיו להשקיע בבורסה כסף ואם אפסיד אף אחד לא יחזיר לי אותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית