הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
אתמול לראשונה ניסיתי לעבוד על הטכניקה של הדדליפט
המשקל המינימלי שאפשר לעשות איתו זה 60 (שתי פלטות 20 מכל צד) בגלל שצריך הגבהה מספקת.

עבדתי נורא טכני, הרגשתי לאורך כל התרגיל מין כאב לא נעים בגב התחתון..לא משהו רציני שהמשיך אחר כך רק בזמן התרגיל, האם זה תקין?
ועוד שאלה, הכוח כשמרימים את המוט - צריך לבוא מיישור הרגליים או מהגב?
מה ההבדל בין אחיזה של שתי הידיים באותו כיוון לבין אחיזה של כל יד פונה לכיוון אחר?

דרך אגב, זה גרם לי לשלפוחיות ביד וממש כאב לי להחזיק..מקווה שיעבור

המשקל המינימלי שאפשר לעשות איתו זה 60 (שתי פלטות 20 מכל צד) בגלל שצריך הגבהה מספקת.
אתה יכול גם לדאוג להגבהה מלאכותית. שים כמה פלטות או משהו

כאב לא נעים בגב התחתון..
איזו סוג של כאב?
דקירה?
לחץ?
אצל רוב האנשים יהיו דומס בזוקפים, שזה בסדר ועובר מהר בד"כ.

צריך לבוא מיישור הרגליים או מהגב?
לא "מרימים" את המוט, אלא "לוחצים" אותו אל הקרקע באמצעות הרגליים.
אולי זה יענה לך על השאלה.

מה ההבדל בין אחיזה של שתי הידיים באותו כיוון לבין אחיזה של כל יד פונה לכיוון אחר?
אחיזה רגילה מתחילה להיות קשה ומאתגרת יותר במשקלים כבדים, ואז אם יש בעיה באחיזה עוברים לאחיזה משולבת.

אתה תתרגל

• פותח/ת השרשור
אתה יכול גם לדאוג להגבהה מלאכותית. שים כמה פלטות או משהו

איזו סוג של כאב?
דקירה?
לחץ?
אצל רוב האנשים יהיו דומס בזוקפים, שזה בסדר ועובר מהר בד"כ.

לא "מרימים" את המוט, אלא "לוחצים" אותו אל הקרקע באמצעות הרגליים.
אולי זה יענה לך על השאלה.

אחיזה רגילה מתחילה להיות קשה ומאתגרת יותר במשקלים כבדים, ואז אם יש בעיה באחיזה עוברים לאחיזה משולבת.

אתה תתרגל
כאב כזה של לחץ, מין הרגשה של קימור לא נעים. רק בזמן התרגיל לא אחריו.
כשאתה אומר לוחצים עם הרגליים, אתה מתכוון שבעצם התנועה צריכה לבוא מהרגליים? כאילו אני מתקופף ומחזיק את המוט וצריך ליישר את הרגליים קודם?

כאב כזה של לחץ, מין הרגשה של קימור לא נעים. רק בזמן התרגיל לא אחריו.
נשמע כמו דומס, אבל אני לא רופא.

כשאתה אומר לוחצים עם הרגליים, אתה מתכוון שבעצם התנועה צריכה לבוא מהרגליים? כאילו אני מתקופף ומחזיק את המוט וצריך ליישר את הרגליים קודם?
אני ממליץ לך לעבור על הדגשים לדדליפט כפי שכתבתי כאן

עבדתי נורא טכני
אנחנו לא באמת יכולים לסמוך על זה שאמרת שעבדת טכני ולהסיק שהטכניקה שלך טובה. בלי סרטון טכניקה אני לא יכול לדעת איך הטכניקה שלך, והעובדה שכואב לך רק מגדילה את הסיכוי שהיא לא טובה.

ועוד שאלה, הכוח כשמרימים את המוט - צריך לבוא מיישור הרגליים או מהגב?
אין דבר כזה להרים עם הגב. לא אפשרי אנטומית בדדליפט תקין.

אבל פושטי הירך והברך פועלים במקביל.

אחיזה משולבת חזקה יותר, וצריך להשתמש בה אך ורק כשלא ניתן להחזיק באחיזה רגילה. בכל מקרה את החימום צריך לבצע באחיזה רגילה. ככה משפרים את הגריפ.

• פותח/ת השרשור
נשמע כמו דומס, אבל אני לא רופא.

אני ממליץ לך לעבור על הדגשים לדדליפט כפי שכתבתי כאן

אנחנו לא באמת יכולים לסמוך על זה שאמרת שעבדת טכני ולהסיק שהטכניקה שלך טובה. בלי סרטון טכניקה אני לא יכול לדעת איך הטכניקה שלך, והעובדה שכואב לך רק מגדילה את הסיכוי שהיא לא טובה.

אין דבר כזה להרים עם הגב. לא אפשרי אנטומית בדדליפט תקין.

אבל פושטי הירך והברך פועלים במקביל.

אחיזה משולבת חזקה יותר, וצריך להשתמש בה אך ורק כשלא ניתן להחזיק באחיזה רגילה. בכל מקרה את החימום צריך לבצע באחיזה רגילה. ככה משפרים את הגריפ.

היום באימון מישהו סוף סוף העיר לי על הטכניקה, ידעתי שמשהו לא בסדר
מסתבר, שהגב שלי מתעקם שאני עושה את זה..וכשניסיתי ליישר הבנתי שבעצם אני לא יכול להגיע למוט כשהגב ישר
בגלל גמישות לא משהו כנראה

איך לשפר?

נ.ב, בקשה לי אליכם..אם אתם רואים מישהו שעושה טכניקה לא נכונה, באמת אל תהססו. לכו ותנסו לתקן אותו.
היום מישהו רבע שעה רק מסתכל עלי פה ושם ומהסס אם לפנות אלי ולתקן אותי או לא..בסוף פנה
ראיתם מישהו עם ליקוי בטכניקה? רוצו ותתקנו אותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית