הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השלכות לגרעון קלורי ארוך טווח

drogo93

משתמש מתחיל
181
50
נק' מוניטין:
77
181
50
אהלן,
האם ישנן השלכות מהותיות להימצאות במצב של גרעון קלורי לאורך תקופה ארוכה (שנה וחצי נניח)?
שואל הן מבחינה בריאותית (מערכת חיסונית, עייפות וכו') והן מבחינת מטבוליזם.
יש לציין שבמשך שנה הגרעון היה קיצוני (והוביל לירידה משמעותית מאוד במשקל), ובחודשים האחרונים הוא יציב יותר (סביב ה700 ביום).
תודה.

האם ישנן השלכות מהותיות להימצאות במצב של גרעון קלורי לאורך תקופה ארוכה (שנה וחצי נניח)?
אני חושב שהגרעון עצמו לא מהווה בעיה כל עוד לא נוצר מחסור ברכיבי מזון מסויימים (ויטמינים, מינרלים ושאר מזונות קורט) וכל עוד המשקל תקין. בהנחה שאתה מרגיש טוב, תוצאי לוואי לא רצויים שעולים בדעתי הם האטת קצב המטבוליזם, אבדן מסת שריר ואולי החלשות המערכת החיסונית.

שנה וחצי זו תקופה ארוכה מאוד לחיטוב, זה כמובן לא הכי אידיאלי לגוף.

אני אישית הייתי ממליץ פעם בכמה חודשים לצאת לשבוע-שבועיים מאזן קלורי נייטרלי, זה יעשה טוב לחילוף חומרים וגם לדעתי יעזור לירידה במשקל בהמשך. (או לחילופין לבצע העמסה כל שבועיים)

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהגרעון עצמו לא מהווה בעיה כל עוד לא נוצר מחסור ברכיבי מזון מסויימים (ויטמינים, מינרלים ושאר מזונות קורט) וכל עוד המשקל תקין. בהנחה שאתה מרגיש טוב, תוצאי לוואי לא רצויים שעולים בדעתי הם האטת קצב המטבוליזם, אבדן מסת שריר ואולי החלשות המערכת החיסונית.

לא נורא בסך הכל.
תודה רבה.
שנה וחצי זו תקופה ארוכה מאוד לחיטוב, זה כמובן לא הכי אידיאלי לגוף.

אני אישית הייתי ממליץ פעם בכמה חודשים לצאת לשבוע-שבועיים מאזן קלורי נייטרלי, זה יעשה טוב לחילוף חומרים וגם לדעתי יעזור לירידה במשקל בהמשך. (או לחילופין לבצע העמסה כל שבועיים)

הייתי 150 קילו, ככה שלא ממש הייתה ברירה.
בכל מקרה, עכשיו אני בחיטוב הרבה יותר הגיוני מבחינת גרעון קלורי וגם לא נשאר לי עוד המון זמן לדעתי (עומד על 14 א.ש בערך).
מה שכן, אני לא עושה העמסות, ואני מניח שזה יפגע בי מתישהו. זה קטע פסיכולוגי אצלי.

הייתי 150 קילו,
אם כך מגיע לך שאפו ענק! מטבע הדברים אנשים כאן מעריכים בעיקר יותר משקל (על המוט) אבל לרדת מ 150 ק"ג לסביבות 14% אחוזי שומן זה הישג כביר.

אני בטח לא הראשון שאומר לך שהחלק העוד יותר קשה שעומד בפניך הוא שמירה על ההישג הפנטסטי שלך. נשמח לעזור לך במידת יכולתנו הצנועה.

מנהלים: הצילו! הענקתי לו בטעות מוניטין שלילי (מנפלאות FF ב win10 - קשה לדעת איזה כפתור רדיו נבחר).

שאפו על הירידה! מרשים.
חבל שאתה לא עושה העמסות, מבין את הקטע הפסיכולוגי - אבל זה רק יתרום לך מאשר יזיק ואת זה אתה חייב להבין.
אני מבין שאתה כבר בסוף החיטוב, אז עניין ההעמסות כבר פחות רלוונטי, אבל אחרי זה תצא לנייטרלי לשבועיים(לשיקום הח"ח) לדעתי ואז תעבור למסה.

אהלן,
שואל הן מבחינה בריאותית (מערכת חיסונית, עייפות וכו') והן מבחינת מטבוליזם.
יש לציין שבמשך שנה הגרעון היה קיצוני (והוביל לירידה משמעותית מאוד במשקל), ובחודשים האחרונים הוא יציב יותר (סביב ה700 ביום).
תודה.
השלכות בריאותיות תלויות בתפריט שלך. אם יש לך מספיק מהכל, אין סיבה שמשהו יפגע.
לגבי המטבוליזם, תהיה השפעה. עם תפריט נכון אפשר להקטין את ההשפעה (למשל העמסות).

• פותח/ת השרשור
אם כך מגיע לך שאפו ענק! מטבע הדברים אנשים כאן מעריכים בעיקר יותר משקל (על המוט) אבל לרדת מ 150 ק"ג לסביבות 14% אחוזי שומן זה הישג כביר.

אני בטח לא הראשון שאומר לך שהחלק העוד יותר קשה שעומד בפניך הוא שמירה על ההישג הפנטסטי שלך. נשמח לעזור לך במידת יכולתנו הצנועה.

מנהלים: הצילו! הענקתי לו בטעות מוניטין שלילי (מנפלאות FF ב win10 - קשה לדעת איזה כפתור רדיו נבחר).

תודה רבה.
אם כבר הצעת, אשמח לעזרה בעוד נושא. אני נמצא בסוג של תקיעה בירידה בשבועיים האחרונים אחרי תקופה ארוכה (הגיוני אני מניח). האם כמה ימים של מעבר לתפריט נייטרלי יעזרו? העמסה חד פעמית אולי? בכל מקרה, מה צריכים להיות הערכים הסופיים בתפריט נייטרלי?

שאפו על הירידה! מרשים.
חבל שאתה לא עושה העמסות, מבין את הקטע הפסיכולוגי - אבל זה רק יתרום לך מאשר יזיק ואת זה אתה חייב להבין.
אני מבין שאתה כבר בסוף החיטוב, אז עניין ההעמסות כבר פחות רלוונטי, אבל אחרי זה תצא לנייטרלי לשבועיים(לשיקום הח"ח) לדעתי ואז תעבור למסה.

תודה. אני עובד על עצמי גם בקטע הפסיכולוגי.

האם כמה ימים של מעבר לתפריט נייטרלי יעזרו?
בהחלט ייתכן, אבל "כמה ימים" לא מוגדר מספיק טוב. אם זה יומיים-שלושה ואפילו שבוע לא הייתי מזדרז להסיק מזה מסקנות.
ואז תעבור למסה
אני לא בטוח שמי ששקל 150 ק"ג באמת צריך להכנס למחזור מסה-חיטוב. במקומו, אחרי שהייתי מגיע למשקל היעד שלי הייתי מנסה להשאר על נייטרלי לתקופה ארוכה מאד לפני שהיית מעלה שוב את המשקל שלי.

אני לא בטוח שמי ששקל 150 ק"ג באמת צריך להכנס למחזור מסה-חיטוב. במקומו, אחרי שהייתי מגיע למשקל היעד שלי הייתי מנסה להשאר על נייטרלי לתקופה ארוכה מאד לפני שהיית מעלה שוב את המשקל שלי.
גם נכון, אבל אחרי תקופה ארוכה של חיטוב(לפחות ככה אני רואה את זה) הייתי רוצה להכנס למסה כמה שיותר נקייה, הבוסט של הגדילה גם בשרירים זה דווקא מה שנותן מוטיבציה ומחזיק במסגרת האימונים, ולאחר תקופה ארוכה מאוד של חיטוב זה יכול להיות מצויין. (פתאום עלייה במשקלי העבודה, הרגשה כללית טובה יותר - למרות שהוא יכול לקבל את זה גם בנייטרלי, אבל פלוס קלורי של 200-300 לההתחלה יכול להיות לא רע)

אבל בגדול אני מסכים, נייטרלי לתקופה כדי לאזן את הגוף ולשמור על המשקל זה הכרחי למי שהיה בתקופת חיטוב ארוכה.

• פותח/ת השרשור
בהחלט ייתכן, אבל "כמה ימים" לא מוגדר מספיק טוב. אם זה יומיים-שלושה ואפילו שבוע לא הייתי מזדרז להסיק מזה מסקנות.

כלומר, ללכת על תקופה ארוכה יותר? שבועיים?
ולגבי תפריט נייטרלי- לפי הrmr? בהנחה שתפריט החיטוב שלי מורכב מ2 גרם חלבון לקג, 0.8 גרם שומן לקג והשאר פחמימה, איפה להוסיף בשביל שיגיע לנייטרלי?

אין לי מושג מה המדיניות פה לגבי ניצול שרשורים (של עצמי אמנם, אבל עדיין) בשביל שאלות נוספות, אז אם אני עושה משהו לא בסדר תגידו.

שוב תודה רבה, סביר שאנצל את הפלטפורמה המעולה שלכם בשביל שאלות מהסוג הזה עוד הרבה בעתיד.

איפה להוסיף בשביל שיגיע לנייטרלי?
לבחירתך.
אני הייתי מעלה בשומן ופחמימה.
אין לי מושג מה המדיניות פה לגבי ניצול שרשורים (של עצמי אמנם, אבל עדיין) בשביל שאלות נוספות, אז אם אני עושה משהו לא בסדר תגידו.
כל עוד זה לא עובר את גבול הטעם הטוב, זה בסדר.

כלומר, ללכת על תקופה ארוכה יותר? שבועיים?
שבועיים נראה לי סביר
ולגבי תפריט נייטרלי- לפי הrmr?
מאחר ואין לך נתון טוב יותר אז כן. אחרי שבועיים כבר יהיה לך מושג לא רע על ה RMR שלך (עלית במשקל - אתה אוכל יותר מה RMR, וכו').
איפה להוסיף בשביל שיגיע לנייטרלי?
זה לא כל כך משנה. מאחר והגעת בלאו הכי לערכים שאתה צריך, אתה יכול להוסיף מה שמתחשק לך לאכול.
אין לי מושג מה המדיניות פה לגבי ניצול שרשורים
לא נראה לי שיש בזה פגם כל עוד השאלות קשורות אחת לשניה. בנושאים חדשים כדאי לפתוח אשכול חדש, זה פשוט יותר נוח למשתמשים האחרים.

• פותח/ת השרשור
מאחר ואין לך נתון טוב יותר אז כן. אחרי שבועיים כבר יהיה לך מושג לא רע על ה RMR שלך (עלית במשקל - אתה אוכל יותר מה RMR, וכו').

עליה במשקל אחרי שבועיים של נייטרלי יכולה להיות גם נוזלים, לא?
המטרה כרגע היא לשמור באמת על שבועיים של נייטרלי, ולאחריהם להמשיך בחיטוב. איך באמת אני אוכל לדעת במהלך השבועיים האלה אם מדובר בעליה של נוזלים,או שומן?

איך באמת אני אוכל לדעת במהלך השבועיים האלה אם מדובר בעליה של נוזלים,או שומן?
בלי ללכת ולהיבדק ב dexa כנראה לא תוכל, אבל אם אתה לא משנה את כמות הפחמימות (והנתרן) אתה יכול להניח שלא שינית בהרבה את מאזן הנוזלים.

דיסקליימר: אני נשמע כאילו אני יודע יותר ממה שאני באמת יודע. אם ש לך מעט כסף פנוי, ייעוץ בתשלום, למשל כאן באתר, יקנה לך תשובות טובות יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית