ייעוץ Ss עם פלוס קלורי נמוך

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
שלום,
בעבר עשיתי ss (למשך פחות מחודשיים, חתכתי לחיטוב באמצע) עם פלוס קלורי של 500-700
ובאמת גדלתי והתקדמתי במשקלי עבודה, אבל גם עליתי הרבה בשומן.

כרגע אני בחיטוב ומתכוון לסיים אותו שאני יגיע ל12-13 אחוז שומן.
למרות שעליתי הרבה בשומן בss (התזונה הייתה נקייה פשוט היה פלוס קלורי של 500-700) עליתי גם יפה בשריר והחזה ממש התפתח (עליתי ב10 קילו בבנץ פרס)

שעליתי ככה במשקלים בבנץ ובפרס זה השפיע עליי ממש טוב והייתי מרוצה מהתוצאה
אז חשבתי לאחר שאני מסיים חיטוב לחזור לss אבל הפעם עם פלוס קלורי יותר קטן - חשבתי לכיוון ה300 (שזה קילו בחודש) בשביל לא שוב לעלות בהרבה שומן ומקסימום לקראת סיום התוכנית לעלות לפלוס קלורי של 500 (2 קילו בחודש)

השאלה האם אפשר להתקדם טוב בss בפלוס קלורי שכזה? (לא להגיע למקסימום תוצאות זה ברור לי אבל עדיין לתוצאות טובות)

משקלי עובדה שלי הם:
60-62.5 קילו בנץ פרס 3x5
40 קילו פרס 3x5
סקוואט היה - 90 קילו 3x5 (התחילו לי עכשיו בחיטוב כאבי גב אז הפסקתי להרים כבד בסקוואט)
בSs עשיתי LB ועכשיו אני עושה HB ואם אני חוזר לss אני עדיין יעשה HB , זה בסדר? (לא מתכוון לחזור ל LB)
דדליפט היה - 100 קילו ל5 חזרות
עברתי לסומו דדליפט אני כרגע מתרגל טכניקה, זה בסדר להתקדם רגיל עם סומו דדליפט בss?

ברתי לסומו דדליפט אני כרגע מתרגל טכניקה, זה בסדר להתקדם רגיל עם סומו דדליפט בss?
למה עזבת את הדדליפט הקובנציונלי ?

אם אני חוזר לss אני עדיין יעשה HB , זה בסדר?
לדעתי כן.
למה עזבת את ה LB אגב?

פלוס קלורי יותר קטן - חשבתי לכיוון ה300
אולי בהתחלה, מהר מאוד אתה תצטרך להעלות ל 500.
ובשלבים מתקדמים יותר גם ל 700.
אם עושים את התוכנית כמו שצריך, ומתחזקים.. אין ברירה, השומן יתלווה לשריר שנבנה.
אח"כ מחטבים.

• פותח/ת השרשור
למה עזבת את הדדליפט הקובנציונלי ?

לא הצלחתי לתקן את הבעיה הזאת התחת עולה הרגליים ואז הגב היה מתעגל (גם במשקל שלא מזיז לי)

לדעתי כן.
למה עזבת את ה LB אגב?
פחות נוח לי, הרגשתי הרבה את הגב, יש מצב שהייתי עושה פעם HB גם גדלו לי יותר הרגליים מ LB?

אם עושים את התוכנית כמו שצריך, ומתחזקים.. אין ברירה, השומן יתלווה לשריר שנבנה.
אח"כ מחטבים.

חשבתי מקסימום לקראת סוף התוכנית להגיע למקסימום של פלוס קלורי של 500
לא באלי להרוס את כל החיטוב אני רוצה תוכנית שאני יוכל להתקדם בה במסת שריר ולשאר פחות או יותר חטוב

QUOTE]​

קשה לענות לך בציטוטים כשאתה עונה ככה..

בכל אופן, לשאלתך.. אם אתה לא עושה LB ולא עושה דדליפט קלאסי אז תעשה SS באלה שאתה כן עושה.

ולעניין הפלוס הקלורי, אין קסמים לצערי.
אתה תצטרך להוסיף עוד אוכל או שתיתקע.

• פותח/ת השרשור
קשה לענות לך בציטוטים כשאתה עונה ככה..

בכל אופן, לשאלתך.. אם אתה לא עושה LB ולא עושה דדליפט קלאסי אז תעשה SS באלה שאתה כן עושה.

ולעניין הפלוס הקלורי, אין קסמים לצערי.
ולפי דעתך אפשר להגיע למשקלים יפים ולהתקדם בתוכנית עם פלוס קלורי שכזה (קילו בחודש שזה 300 מעל הנטרלי , ובשלבים המתקדמים 2 קילו בחודש שזה 500 קלוריות מעל הנטרלי )

ולפי דעתך אפשר להגיע למשקלים יפים ולהתקדם בתוכנית עם פלוס קלורי שכזה (קילו בחודש שזה 300 מעל הנטרלי , ובשלבים המתקדמים 2 קילו בחודש שזה 500 קלוריות מעל הנטרלי )

הפלוס הקלורי הוא לא קבוע, הוא משתנה בהתאם להתקדמות של המתאמן, אם אתה מעלה משקלי עבודה מאימון לאימון, אתה במקום הנכון, אם לא אתה כנראה על פלוס נמוך מידי

• פותח/ת השרשור
סבבה
מקסימום אני יתחיל ss עם פלוס קלורי של 300 ועם אני יראה שזה לא הולך אני יחתוך לFBW/AB
תודה לשניכם

סבבה
מקסימום אני יתחיל ss עם פלוס קלורי של 300 ועם אני יראה שזה לא הולך אני יחתוך לFBW/AB
תודה לשניכם
אז אתה הולך על SS עם פלוס קלורי נמוך, ואם אתה לא תתקדםאז אתה תיקח תכנית אם יותר נפח על אותו פלוס קלורי ואתה חושב שאתה תתקדם יותר? 😣

בהצלחה חבר.

סבבה
תודה לשניכם
בכיף.
קח בחשבון שאם תיתקע ב SS ותישאר על פלוס נמוך, תצטרך להתאים תוכנית שבה קצב ההתקדמות יהיה איטי יותר.

אז אתה הולך על SS עם פלוס קלורי נמוך, ואם אתה לא תתקדםאז אתה תיקח תכנית אם יותר נפח על אותו פלוס קלורי ואתה חושב שאתה תתקדם יותר? 😣

בהצלחה חבר.
אין מה לעשות, מצד אחד אני מבין אותו..גם אני הייתי בראש כזה.
הדרך היחידה שהוא יווכח שזו לא דרך, היא כשיפסיק להתקדם\לגדול ואז יבין שאין מנוס מתקופה ארוכה של מסה כמו שצריך.
אחת ולתמיד 😃

אין מה לעשות, מצד אחד אני מבין אותו..גם אני הייתי בראש כזה.
לא רק אתה, כולנו 😃

אנשים מפחדים מבטן קטנה ומתקופת חיטוב שאחרי כי הם מפחדים שהם לא יצליחו וישארו שמנים, ואז מה שקורה שהם לא מגיעים לשום מקום וממשיכים לדרוך במקום.

המטרה שלנו היא להסביר להם שאין דרך אחרת, אם הם לא בחרו בדרך שלנו והם מספיק רציניים, הם עוד יבחרו בה בהמשך, אם הם לא מוכנים לקחת צעד קדימה הם ימשיכו לדרוך במקום ולנו לא יהיה דרך לעזור, אבל לפחות אנחנו את הדרך שלנו הצגנו 😉

נשים מפחדים מבטן קטנה
קטנה במקרה הטוב.
לחלקנו היא קצת יותר מקטנה 🙄

אם הם לא בחרו בדרך שלנו והם מספיק רציניים, הם עוד יבחרו בה בהמשך,
Amen_Brother_s270x263_114786_580-s270x263-238599-550.jpg

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין
אי אפשר להתפתח בלי פלוס קלורי גדול?
אי אפשר להתקדם יפה עם פלוס קלורי של 300?
זה ברור לי שבקצב יותר איטי משל 1000 לדוגמא אבל בכל זאת

אני לא מבין
אי אפשר להתפתח בלי פלוס קלורי גדול?
אי אפשר להתקדם יפה עם פלוס קלורי של 300?
זה ברור לי שבקצב יותר איטי משל 1000 לדוגמא אבל בכל זאת
מסת שריר עולה כשיש התקדמות פרוגרסיבית בעומסים, וכדי שתהיה התקדמות טובה בעומסים צריך פלוס קלורי, ככל שאתה מתקדם יותר ככה גם הפלוס יאלץ להיות גדול יותר.

בוא נניח שהחלטת להיות על פלוס קלורי של 300 קלוריות, ואתה עולה במשקל גוף לאט כמו שאתה מתכנן, אבל אתה לא מצליח להתקדם בעומסים, לדעתך אתה תוסיף מסת שריר? כי צר לי לאכזב אותך..
קטנה במקרה הטוב.
לחלקנו היא קצת יותר מקטנה 🙄
כאחד שאוהב אוכל ויכול לאכול בלי סוף, אני יכול להגיד שקטנה או גדולה ככל שתהיה, אפשר להוריד אותה בקלות, כל מה שצריך זה סבלנות לתהליך, אלא אם כן אנחנו מדברים על אחוזי שומן חד ספרתיים שזה כבר סיפור אחר לגמרי 😃

אולי תוכנית עם התקדמות שבועית כמו לינארית/טקסס יותר תתאים לפלוס קלורי כזה?
הכי חשוב שתתאפס על מה שאתה רוצה. הכי גרוע זה לקפוץ מתוכנית לתוכנית.
לוקח זמן להכיר את התוכנית, לוקח זמן לגוף להסתגל לעומס. חודשיים-שלושה זה לפעמים הזמן שלוקח ללמוד מה נדרש ממך כדי להצליח בתוכנית.
זה לא כ׳כ משנה במה תבחר העיקר שתתמיד.
תקפיד על 2 גרם חלבון לקילו, בערך גרם שומן לקילו ואת השאר תשלים מפחמימות בהתאם לאיך שאתה מרגיש

• פותח/ת השרשור
הכי חשוב שתתאפס על מה שאתה רוצה. הכי גרוע זה לקפוץ מתוכנית לתוכנית.
לוקח זמן להכיר את התוכנית, לוקח זמן לגוף להסתגל לעומס. חודשיים-שלושה זה לפעמים הזמן שלוקח ללמוד מה נדרש ממך כדי להצליח בתוכנית.
זה לא כ׳כ משנה במה תבחר העיקר שתתמיד.
תקפיד על 2 גרם חלבון לקילו, בערך גרם שומן לקילו ואת השאר תשלים מפחמימות בהתאם לאיך שאתה מרגיש
חחחח סבבה אחי בשביל זה פתחתי את הפוסט להתעייץ על תוכנית
ברור שאני יבחר אני יתמקד בה

אז חשבתי לאחר שאני מסיים חיטוב לחזור לss אבל הפעם עם פלוס קלורי יותר קטן - חשבתי לכיוון ה300 (שזה קילו בחודש) בשביל לא שוב לעלות בהרבה שומן ומקסימום לקראת סיום התוכנית לעלות לפלוס קלורי של 500 (2 קילו בחודש)
זה רעיון מאוד רע. קרא:
ייעוץ - תוכניות כוח בחיטוב
ייעוץ - SS -מתאימה לכל מתאמן?

בSs עשיתי LB ועכשיו אני עושה HB ואם אני חוזר לss אני עדיין יעשה HB , זה בסדר? (לא מתכוון לחזור ל LB)
לא, זה לא בסדר, כי זה סקוואט פחות טוב לכל המטרות שאתה רוצה להשיג.

עברתי לסומו דדליפט אני כרגע מתרגל טכניקה, זה בסדר להתקדם רגיל עם סומו דדליפט בss?
לא, זה לא בסדר, קרא:
http://startingstrength.com/articles/no_sumo_deadlifts.pdf

לסיכום:
אתה יודע מה התוצאות של SS, ויודע שהן הרבה יותר טובות מכל אופציה אחרת. אתה רוצה אותן, אבל אתה לא מוכן לעשות את מה שצריך בשביל להשיג אותן - שזה אומר לעשות את התוכנית.
אין מישהו שיתן לך פיתרון קסם. זה מה שצריך לעשות, ואתה יודע את זה, רק נותר לך לבחור לאיזו דרך אתה פונה - וכמובן לא להתלונן לאחר מכן על התוצאות, שאתה יודע אותן מראש בכל אופציה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית