הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Ss עם פלוס קלורי נמוך

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
שלום,
בעבר עשיתי ss (למשך פחות מחודשיים, חתכתי לחיטוב באמצע) עם פלוס קלורי של 500-700
ובאמת גדלתי והתקדמתי במשקלי עבודה, אבל גם עליתי הרבה בשומן.

כרגע אני בחיטוב ומתכוון לסיים אותו שאני יגיע ל12-13 אחוז שומן.
למרות שעליתי הרבה בשומן בss (התזונה הייתה נקייה פשוט היה פלוס קלורי של 500-700) עליתי גם יפה בשריר והחזה ממש התפתח (עליתי ב10 קילו בבנץ פרס)

שעליתי ככה במשקלים בבנץ ובפרס זה השפיע עליי ממש טוב והייתי מרוצה מהתוצאה
אז חשבתי לאחר שאני מסיים חיטוב לחזור לss אבל הפעם עם פלוס קלורי יותר קטן - חשבתי לכיוון ה300 (שזה קילו בחודש) בשביל לא שוב לעלות בהרבה שומן ומקסימום לקראת סיום התוכנית לעלות לפלוס קלורי של 500 (2 קילו בחודש)

השאלה האם אפשר להתקדם טוב בss בפלוס קלורי שכזה? (לא להגיע למקסימום תוצאות זה ברור לי אבל עדיין לתוצאות טובות)

משקלי עובדה שלי הם:
60-62.5 קילו בנץ פרס 3x5
40 קילו פרס 3x5
סקוואט היה - 90 קילו 3x5 (התחילו לי עכשיו בחיטוב כאבי גב אז הפסקתי להרים כבד בסקוואט)
בSs עשיתי LB ועכשיו אני עושה HB ואם אני חוזר לss אני עדיין יעשה HB , זה בסדר? (לא מתכוון לחזור ל LB)
דדליפט היה - 100 קילו ל5 חזרות
עברתי לסומו דדליפט אני כרגע מתרגל טכניקה, זה בסדר להתקדם רגיל עם סומו דדליפט בss?

דבר נוסף, בנוגע לבעיות הטכניקה בסקוואט והדדליפט, הפיתרון להן הוא ללמוד לבצע כמו שצריך, לא לעבור לוריאציה יותר פשוטה של התרגילים.
אתה יכול להעלות לכאן סרטוני טכניקה ולקבל ביקורת, זו הדרך הקשה, אני יודע, אבל זו הדרך שעובדת, את התוצאות של הדרך הקשה לא תקבל מהדרך הקלה.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
דבר נוסף, בנוגע לבעיות הטכניקה בסקוואט והדדליפט, הפיתרון להן הוא ללמוד לבצע כמו שצריך, לא לעבור לוריאציה יותר פשוטה של התרגילים.
אתה יכול להעלות לכאן סרטוני טכניקה ולקבל ביקורת, זו הדרך הקשה, אני יודע, אבל זו הדרך שעובדת, את התוצאות של הדרך הקשה לא תקבל מהדרך הקלה.

בהצלחה
סרטונים של דדליפט העלתי עשרות פעמים
שוב דבר לא עזר ולא הצלחתי לתקן את הבעיה

ואני לא מבין מה הבעיה לעשות סקוואט HB עם הוא יותר נוח לי? והמטרה בתכלס היא רגליים גדולות אפשר לשאול לLB יותר יתאים?

סרטונים של דדליפט העלתי עשרות פעמים
שוב דבר לא עזר ולא הצלחתי לתקן את הבעיה
אני לא ראיתי ולכן לא יודע במה מדובר.

ואני לא מבין מה הבעיה לעשות סקוואט HB עם הוא יותר נוח לי? והמטרה בתכלס היא רגליים גדולות אפשר לשאול לLB יותר יתאים?
נוחות היא המטרה האחרונה באימונים. מה נוח לא רלוונטי. LB מגדיל יותר את הרגליים (ומסייע בגדילה של שאר הגוף) מהסיבה הפשוטה שהוא מערב יותר מסת שריר ומשקל - ואלה הפרמטרים שמלכתחילה גרמו לנו לבחור בסקוואט. HB רק פוגע בהם, ולכן פחות יעיל.

• פותח/ת השרשור
אני לא ראיתי ולכן לא יודע במה מדובר.

נוחות היא המטרה האחרונה באימונים. מה נוח לא רלוונטי. LB מגדיל יותר את הרגליים (ומסייע בגדילה של שאר הגוף) מהסיבה הפשוטה שהוא מערב יותר מסת שריר ומשקל - ואלה הפרמטרים שמלכתחילה גרמו לנו לבחור בסקוואט. HB רק פוגע בהם, ולכן פחות יעיל.

יש עוד עשרות נסיונות, דפדף בערוץ

אפשר לשאול אז למה רוב מפתחי הגוף עושים HB ולא LB (סתם התעניינות, לא בגלל זה אני עושה HB)
ונרשמתי לחדר כושר פעם ראשונה עשיתי סקוואט 32.5 קילו, בעזרת תוכנית FBW הצלחתי להגיע עד ל65 קילו (טווח החזרות היה 8)
זה היה סקוואט HB

לאחר מכן התחלתי ss ולכן עברתי לסקוואט LB עם 70 קילו סקוואט והעליתי אותו ל90 קילו ולא ראיתי שינוי ברגליים
לעומת זאת בFBW השינוי היה אדיר (אני רציני, , שינוי ממש מטורף)
זה קשור אולי לזה שעברתי לסקוואט LB ? או שעברתי ל5 חזרות?

הפלטות לא בגובה הנכון

מפתחי הגוף שעושים HB עושים את זה פשוט כי הם לא יודעים יותר טוב

ומה שאתה מתאר בנוגע לרגליים שלך מושפע מהרבה יותר גורמים מאשר סוג הסקוואט כשמדובר בשינויים בין 70 ל90 או בין 30 ל60

• פותח/ת השרשור
הפלטות לא בגובה הנכון

מפתחי הגוף שעושים HB עושים את זה פשוט כי הם לא יודעים יותר טוב

ומה שאתה מתאר בנוגע לרגליים שלך מושפע מהרבה יותר גורמים מאשר סוג הסקוואט כשמדובר בשינויים בין 70 ל90 או בין 30 ל60

זה מה שהרס את הדדליפט ? הפלטות?
בכל מקרה אין לי מה לעשות עם זה, זה פלטה של 20 (האחרונה שם) והיא הכי גדולה במכון
ויש הרבה במכון שמצליחים לשמור על גב ישר כל התנועה עם הפלטות האלה

אז אתה בבעייה כי במכון שלך לא ניתן לבצע דדליפט. כל סוג של דדליפט.
זה שיש אנשים שמצליחים לבצע את זה ככה - נחמד ויפה, לא אומר כלום, לא רלוונטי לכלום ובטח לא אומר שככה זה צריך להתבצע.

• פותח/ת השרשור
אז אתה בבעייה כי במכון שלך לא ניתן לבצע דדליפט. כל סוג של דדליפט.
זה שיש אנשים שמצליחים לבצע את זה ככה - נחמד ויפה, לא אומר כלום, לא רלוונטי לכלום ובטח לא אומר שככה זה צריך להתבצע.
אתה בטוח שבגלל הגובה של הפלטות הטכניקה נהרסת?
ואולי אז אני יעשה דדליפט מהראק?

אתה עקשן.
אין אפשרות לבצע דדליפט בצורה תקינה ובטיחותית לאורך זמן שתאפשר התקדמות כמו שאתה רוצה, בלי הציוד המתאים. לשמחתך, הציוד המתאים הוא בסך הכל מוט ופלטות בקוטר סטנדרטי. לצערך, הציוד הזה לא קיים במכון שלך.

• פותח/ת השרשור
אתה עקשן.
אין אפשרות לבצע דדליפט בצורה תקינה ובטיחותית לאורך זמן שתאפשר התקדמות כמו שאתה רוצה, בלי הציוד המתאים. לשמחתך, הציוד המתאים הוא בסך הכל מוט ופלטות בקוטר סטנדרטי. לצערך, הציוד הזה לא קיים במכון שלך.
אז לוותר על דדליפט?

לא, תוכנית בלי דדליפט היא לא טובה.
אתה צריך לפתור את הבעייה. זה אומר ככל הנראה לעבור מכון.

הפלטות לא בגובה הנכון

לא הבנתי.. לא כל הפלטות של ה-20 קילו אמורות להיות באותו גודל ואותו קוטר והכול?
איך הצלחת לשים לב מהסרטון שהן קטנות? ולמה שיהיו בכלל פלטות לא סטנדרטיות כאלה?

אני שואל כדי לא להיתקל בעצמי בבעיה של פלטות קטנות מדי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית