הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה עדיף SS או SL ?

arikarik

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
אני יודע ששתי התוכניות דומות והשינויים בהם די טכניים.

אז מה בתכל'ס ההבדל ביניהם? למי מתאים כל אחד? ומה עדיף?

ההבדל שבss עושים 3 סטים של 5 חזרות וב sl עושים 5 סטים שזה אומר יותר נפח. למתאמן מתחיל ‫ עדיף ss בגלל הנפח היותר נמוך

• פותח/ת השרשור
יש לי חבר שאומר שהוא עושה sl, אבל הוא עושה רק 3 סטים מכל תרגיל. זה אומר שהוא בעצם לא עושה sl אלא ss ?

זה כל ההבדל? כמות הסטים?
אז מה ההבדלים של ההשפעות שלהם? אם זה 5 סטים זה אומר פחות משקל שאפשר לעשות, האם זה גם אומר פחות עלייה במסה?
ומה היתרון באקסטרה נפח של sl ?

יש לי חבר שאומר שהוא עושה sl, אבל הוא עושה רק 3 סטים מכל תרגיל. זה אומר שהוא בעצם לא עושה sl אלא ss ?

זה כל ההבדל? כמות הסטים?
תקרא ברשת על שתי התכניות.
אז מה ההבדלים של ההשפעות שלהם? אם זה 5 סטים זה אומר פחות משקל שאפשר לעשות, האם זה גם אומר פחות עלייה במסה?
לא זה לא אומר פחות עליה במסה. אומנם אתה יכול להרים פחות משקל אבל נפח העבודה גבוה יותר. מתאמן שיכול להתקדם בנפח יותר נמוך עדיף לו.

נפח של 5X5 לא יאפשר להתקדם בקצב מהיר כמו בSS, כלומר כל אימון. SS עדיפה, בהרבה. גם ככה להתאושש מ3X5 כל אימון / פעמיים בשבוע זה מאוד מאוד (מאוד!) תובעני וזה מה שעושה את SS לתוכנית כל כך קשה. התכנון של 5X5 למתאמן מתחיל (שממש, ממש, ממש לא צריך כל כך הרבה נפח כדי להתקדם), שגוי ביסודו.

ממה שאני קראתי על sl, היא לא ממש מיועדת למתחילים לגמרי.
התוכנית מתחילה בריסט של 50% ממשקלי העבודה הנוכחיים ומשם רצים קדימה, תוך כדי הסתגלות לנפח.
למי שהסקווט שלו 40 קילו אין טעם לחתוך ל 20 ולהתחיל sl אלא להתחיל ss.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית