הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון פרס 67 ק"ג 3x3

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
לפני כחודשיים היה לי את המשקל הזה ל 2 דאבלים כבדים אז החלטתי לפרסם כאן 😃
אין לי את הסט הראשון מצולם, רק את השני והשלישי.

זאת אומנם לא מטרה עיקרית כרגע, אבל מנסה להגיע לפרס מ.ג עד סוף המסה, כרגע שוקל 86.

אתם אמיתיים? יש פה מתיחה על חשבוני? מה קורה פה?

מישהו שוקל 85 ונותן 80 פרס.
לאחר מכן, מחליט לחטב ל 80 קילו ובעזרת תוכנית מתאימה מצליח לשמר את ה 80 פרס, אז מה יצא לנו?

פרס מ.ג.

לא אמרתי שחיטוב זאת דרך טובה להתחזק, אלא דרך לגיטימית לשפר רטיו.

• פותח/ת השרשור
חזק ביותר!
לפני חזרה אתה לוקח את המרפקים קדימה ואז ממש שנייה לפני מחזיר אותם לאנך לרצפה, למה?
זה לא ממש אנך אבל הפעם באמת שכנראה חוסר ריכוז גרם לזה

למה אתה נח כשהמוט בתחתית? אני חושב שיהיה לך יותר קל אם תנוח למעלה
גם אני נח למטה בפרס, כדי לבטל את הסטרץ רפלקס, והסיבה המרכזית היא שפרס מתחיל מדד ספוט, אז למה שהחזרה השנייה תהיה שונה מהראשונה? אלא אם כן ניקח את המוט כשהיד ישרה למעלה.

גם אני נח למטה בפרס, כדי לבטל את הסטרץ רפלקס, והסיבה המרכזית היא שפרס מתחיל מדד ספוט, אז למה שהחזרה השנייה תהיה שונה מהראשונה? אלא אם כן ניקח את המוט כשהיד ישרה למעלה.
אני לא זוכר את ההסבר, אבל ככה ריפטו הסביר על הגרסא השניה של הפרס בSS3. בסופו של דבר אתה תצליח להרים יותר משקל אם לא תנוח בדד ספוט. מנוחה למטה יעילה יותר בפוש פרס.

גם אני נח למטה בפרס, כדי לבטל את הסטרץ רפלקס, והסיבה המרכזית היא שפרס מתחיל מדד ספוט, אז למה שהחזרה השנייה תהיה שונה מהראשונה?
מסיבות טכניות. כי אי אפשר לקחת את המוט למעלה. למה לבטל את רפלקס המתיחה? למה בבנץ' הוא בסדר אבל בפרס לא?

אני לא זוכר את ההסבר, אבל ככה ריפטו הסביר על הגרסא השניה של הפרס בSS3. בסופו של דבר אתה תצליח להרים יותר משקל אם לא תנוח בדד ספוט. מנוחה למטה יעילה יותר בפוש פרס.
אני קראתי את SS3 והוא כתב שם לבצע דד סטופ, אבל כן הסביר את הוריאציה השניה.
מסיבות טכניות. כי אי אפשר לקחת את המוט למעלה. למה לבטל את רפלקס המתיחה? למה בבנץ' הוא בסדר אבל בפרס לא?
נראה לי התבלבלת, מסיבות טכניות יותר הגיוני לעשות דד סטופ, כי אתה מתחיל את החזרה בלי סטרץ רפלקס, אז למה שהחזרה השניה והשלישית יהיו שונות מהחזרה הראשונה?
לעומת בנצ שבו כבר מהחזרה הראשונה אתה עובד עם סטרץ רפלקס

• פותח/ת השרשור

נראה לי התבלבלת, מסיבות טכניות יותר הגיוני לעשות דד סטופ, כי אתה מתחיל את החזרה בלי סטרץ רפלקס, אז למה שהחזרה השניה והשלישית יהיו שונות מהחזרה הראשונה?
כן אבל אי אפשר ממש להשוות פרס לבנצ', אמנם כאן זה דד סטופ אבל אתה מתחיל את התרגיל בעמידה כשעובר כוח רב יותר בשרשרת הקינטית. תקן אותי אם אני טועה. לא מבחינת הסטרצ' ריפלקס, אלא מבחינת הכוח הנדרש לייצר עבור הלחיצה.

אמנם כאן זה דד סטופ אבל אתה מתחיל את התרגיל בעמידה כשעובר כוח רב יותר בשרשרת הקינטית
זו עובדה נכונה, אבל לא על זה הדיון, עדיין בבנצ התנועה מתחילה מהשלב האקצנטרי ופרס לא, לכן לפחות לדעתי יותר הגיוני לעבוד בלי סטרץ רפלקס בפרס, כדי שכל החזרות יהיו שוות זו לזו

• פותח/ת השרשור
אבל לא על זה הדיון,
נכון.
רק רציתי להוסיף עוד משהו שאולי יכול לתת זווית שונה של חשיבה על הנושא.
בכל אופן, למרות שאני עובד כמוך ואני לא ממש טוען נגד מה שאתה אומר.. אני עדיין בדעה שכל אחד יעבוד בדרך שבה הוא חזק יותר.

לי אישית לנוח למעלה פחות נוח, אני מאבד קצת יציבות וכיווץ ולכן מצליח לייצר פחות כוח בתחתית ונעזר יותר בבאונס, כך שאני מעדיף כרגע לעבוד סטריקט מדד סטופ.

וד"א,
אם תשים לב בחזרה הראשונה תמיד יש לי סטרץ ריפלקס קטן כי אני לא ממש שם את המוט על הכתפיים כמו החזרות האחרות.
מזייף טיפה 🫤

דווקא בסרטון שמורן שם לא מזמן של ריפטו על הפרס, ריפטו מציע לעצור למטה כי הוא אומר שהכוח שנוצר מדחיפת האגן קדימה בתחילת התנועה יותר חזק מרפלקס המתיחה שנוצר אם לא עוצרים. וברגע שאתה משתמש ברפלקס המתיחה אתה לא יכול לנצל גם את עבודת האגן.

איך התבלבלתי? למה קבעת שמסיבות טכניות הגיוני לעשות דד סטופ?
אני אמרתי שסיבות טכניות מפריעות לחזרה הראשונה להיות זהה לאחרות.
אין שום סיבה שפרס יהיה שונה מהבנץ' בקטע הזה, פרט לראשונה מסיבות ט-כ-נ-י-ו-ת 😃

בדקתי את העניין, אתה תאכלס צדקת, העצה שלי מתאימה יותר למתאמנים מתחילים

There are two breathing patterns that can be used during the set. The first pattern, which
seems to be more useful for novices using lighter weights, is to breathe at the top of the press, at
lockout. It has to be a quick breath, taken without relaxing anything that is supposed to be tight. It
has the advantage of allowing you to rebound the bar quickly off of your shoulders after the first
rep, making the press analogous to the bench press with the stretch reflex at the bottom. This use of
a stretch reflex is fine at first, but most lifters tend to outgrow this and adopt the pattern of breathing
at the shoulders between reps. This second method requires that the lifter stay very tight, with chest
up during the breath, a thing learned with experience. Breathing at the top allows a novice to handle
heavier weights while learning the skills necessary to maintain control during the press, and it will
work better for flexible people who can get in a good forward lockout position to catch a breath.
Breathing at the shoulders allows the more experienced lifter the luxury of a second or two of rest
between heavy reps and maintains the breathing pattern of the first rep throughout the set. Try both
methods and see which works better for you.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית