הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיבים

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
מה החשיבות של סיבים תזונתיים בחיטוב? ובכללי?

רק לאחרונה התוודע לי שמומלץ לכל בן אדם 25-30 גרם סיבים ביום.

הודעה מרעישה - סביר להניח שבשנתיים האחרונות לא הגעתי לזה, לא יודע במדויק אבל הייתי אוכל זבל בכמויות.
האם יכול להיות נזק לטווח ארוך? אני בחיטוב כבר כמה ימים רק חזה עוף גבינה ומולטי ויטמין ושאר תוספים, קרוב ל-0 סיבים..ות'כלס? לא מרגיש בעיה
היציאות תקינות והמערכת עיכול עוד יותר תקינה..

בגדול הבנתי שסיבים די חשוב וזה נכון, וגם הפייבר 1 נכנס לי יופי בתפריט על הבוקר...
אבל זה שאלה קצת מורכבת, בגלל שסביר להניח שאני לא אכלתי מספיק סיבים בשנתיים האחרונות, אם אני מתחיל מעכשיו להקפיד על צריכה מספקת - לא יהיה בעיה כלשהי? אנזימי העיכול כנראה בחוסר אצלי (שכן אחרי שנתיים של תזונה כזאת סביר להניח שיש שינוי בהפרשת האנזימים, או בסוג החיידקים במעי) ואני מפחד שאם אתחיל לצרוך סיבים זה יגרום יותר נזק מתועלת.

בקיצור-
כמה סיבים ביום?
האם כדאי לי?
במה יעזור?
להתחיל בהדרגה או דוך לכמות המומלצת היומית?

לא יודע, אני לא נותן תשומת לב לסיבים וחיי את חיי בסדר לחלוטין.
אם זאת, בחיטוב, מומלץ לצרוך סיבים תזונתיים לצורך הרגשת השובע. מעבר לכך לא חושב שיש צורך להתעסק.

לא יודע, אני לא נותן תשומת לב לסיבים וחיי את חיי בסדר לחלוטין.
אם זאת, בחיטוב, מומלץ לצרוך סיבים תזונתיים לצורך הרגשת השובע. מעבר לכך לא חושב שיש צורך להתעסק.
מומלץ לצרוך סיבים בחיטוב דל פחמימה לדעתי עקב האטת חילוף החומרים

• פותח/ת השרשור

א. הוא כתב שהוא בדל (?)
ב. לא הבנתי את הקשר בין החילוף חומרים לבין הסיבים.
לא כתבתי את זה, כן אני בדל פחמימה.
אבל אני מנסה לקלוט את הקשר בין סיבים לחילוף חומרים ולא מצליח...אני מפספס משהו?

לקחתי סיבים מסיבות אישיות האמת טעיתי לא משנה, לאדע למה חשבתי ככה חח
אבל אם תתחיל לך בעיית עצירות בחיטוב בגלל חוסר בסיבים באוכל אתה תמיד מוזמן לקחת

לקחתי סיבים מסיבות אישיות האמת טעיתי לא משנה, לאדע למה חשבתי ככה חח
יופי, חשבתי פספסתי משהו. בכ"מ אריץ חיפוש אולי יש משהו בדברך.
מה? סיבים עושים בדיוק את ההפך. מוסיפים נפח לצואה.

טוב, אני אחזור הביתה ואחפש.
כה זה בהחלט יעזור לי גם כי אני לוקח את זה בלי לדעת כלכך הרבה חחח, בכללי שהייתי בחיטוב (תאמין לי שלא היית רוצה לדעת כמה הייתי הולך לשירותים בשבוע) זה עזר לי ביציאות ברוב הפעמים, וגם היום

כה זה בהחלט יעזור לי גם כי אני לוקח את זה בלי לדעת כלכך הרבה חחח, בכללי שהייתי בחיטוב (תאמין לי שלא היית רוצה לדעת כמה הייתי הולך לשירותים בשבוע) זה עזר לי ביציאות ברוב הפעמים, וגם היום
לא יודע, לי אף פעם היו בעיות. אך אני צורך בצורה עקבית מספיק ירקות ביום יום.

"והם מאיטים את קצב חילוף החומרים בקיבה."
כן אני בדל פחמימה.
סיבים תזונתיים הינם רבי-סוכרים לא עמילניים, לפיכך הם פחמימות לכל דבר. אך ערכם הקלורי הינו חצי מפחמימה רגילה.
". כמויות גדולות של סיבים עלולות לגרום לאי-נוחות קשה במערכת העיכול ואף לחסימת מעיים."
לפי הבנתי מגלגול כמות תקינה של סיבים עוזרת בעיכול ואילו כמות גדולה מהרגיל מעיקה על מערכת העיכול ופוגעת ביציאות.

". כמויות גדולות של סיבים עלולות לגרום לאי-נוחות קשה במערכת העיכול ואף לחסימת מעיים."
לפי הבנתי מגלגול כמות תקינה של סיבים עוזרת בעיכול ואילו כמות גדולה מהרגיל מעיקה על מערכת העיכול ופוגעת ביציאות.
הבעיה היא שבחיטוב דל פחמימה אין סיבים באוכל כי אתה בקושי אוכל פחמימה זה למה אתה לא תוכל להגזים עם הסיבים

• פותח/ת השרשור
"והם מאיטים את קצב חילוף החומרים בקיבה."

סיבים תזונתיים הינם רבי-סוכרים לא עמילניים, לפיכך הם פחמימות לכל דבר. אך ערכם הקלורי הינו חצי מפחמימה רגילה.

תראה, העיקרון הוא שיש הטוענים כי סיבים מונעים סרטן ומורידים כולסטרול רע וסוכר..לא שיש לי בעיות אבל הרשת עושה מהם עניין כאילו מינימום הם מתכון לחיים אין סופיים.
בפועל אם לא צריך אותם מן הסתם שאני לא אקח סתם פחמימות שאפשר לבזבז על משהו טעים יותר.
אני צריך מישהו שיתן תשובה מקצועית בנושא

אה כן.
@Moshe

תראה, העיקרון הוא שיש הטוענים כי סיבים מונעים סרטן ומורידים כולסטרול רע וסוכר..לא שיש לי בעיות אבל הרשת עושה מהם עניין כאילו מינימום הם מתכון לחיים אין סופיים.
בפועל אם לא צריך אותם מן הסתם שאני לא אקח סתם פחמימות שאפשר לבזבז על משהו טעים יותר.
אני צריך מישהו שיתן תשובה מקצועית בנושא

אה כן.
@Moshe
חחחח לא יכלת לתייג אותו בהתחלה סביר להניח שהוא יודע הכל על זה

הבעיה היא שבחיטוב דל פחמימה אין סיבים באוכל כי אתה בקושי אוכל פחמימה זה למה אתה לא תוכל להגזים עם הסיבים
דיברתי בכללי, בלי קשר לדל-פחמימה. מבחינת השפעת הסיבים על היציאות.
זה לא.
אין צורך להטריד את הבחור, אבל אם הוא יענה זה יעשה חיים קלים.

• פותח/ת השרשור
דיברתי בכללי, בלי קשר לדל-פחמימה. מבחינת השפעת הסיבים על היציאות.

זה לא.

אין צורך להטריד את הבחור, אבל אם הוא יענה זה יעשה חיים קלים.
אתה מבין, כל הרשת מלאה בחומר שטוען כי סיבים עוזרים להורדת עודפים כולסטרול סוכר ושאר דברים שבמעי (גם אם זה ויטמינים ומינרלים)
לטענתם, 25-30 גרם סיבים ביום זה חובה. וסיבים מורידים סיכון לסרטן מעי הגס.
זה לא רק ווינט זה כבר המון אתרים...ככה שלא ברור לי אם אני צריך או לא.

אני מתחילת החיטוב בספק מגיע ל-5 גרם סיבים ביום. ההרגשה רגילה לגמרי

ואני לא תייגתי במטרה להטריד אותו, אם הוא יענה פה תשובה מקצועית כרגיל אז כולנו נוכל להשכיל..
כי כמו שזה נראה הרוב המוחלט פה לא סגור על כמה סיבים צריך, אם בכלל צריך, ומה היתרונות שלהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית