הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיבים

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
מה החשיבות של סיבים תזונתיים בחיטוב? ובכללי?

רק לאחרונה התוודע לי שמומלץ לכל בן אדם 25-30 גרם סיבים ביום.

הודעה מרעישה - סביר להניח שבשנתיים האחרונות לא הגעתי לזה, לא יודע במדויק אבל הייתי אוכל זבל בכמויות.
האם יכול להיות נזק לטווח ארוך? אני בחיטוב כבר כמה ימים רק חזה עוף גבינה ומולטי ויטמין ושאר תוספים, קרוב ל-0 סיבים..ות'כלס? לא מרגיש בעיה
היציאות תקינות והמערכת עיכול עוד יותר תקינה..

בגדול הבנתי שסיבים די חשוב וזה נכון, וגם הפייבר 1 נכנס לי יופי בתפריט על הבוקר...
אבל זה שאלה קצת מורכבת, בגלל שסביר להניח שאני לא אכלתי מספיק סיבים בשנתיים האחרונות, אם אני מתחיל מעכשיו להקפיד על צריכה מספקת - לא יהיה בעיה כלשהי? אנזימי העיכול כנראה בחוסר אצלי (שכן אחרי שנתיים של תזונה כזאת סביר להניח שיש שינוי בהפרשת האנזימים, או בסוג החיידקים במעי) ואני מפחד שאם אתחיל לצרוך סיבים זה יגרום יותר נזק מתועלת.

בקיצור-
כמה סיבים ביום?
האם כדאי לי?
במה יעזור?
להתחיל בהדרגה או דוך לכמות המומלצת היומית?

בפועל אם לא צריך אותם מן הסתם שאני לא אקח סתם פחמימות שאפשר לבזבז על משהו טעים יותר.
אתה לא אמור לספור את הסיבים בחישוב הפחמימות שלך. כימית סיבים הם אכן פחמימה, אבל מבחינת הגוף הם סתם חומר שעובר דרכו (טוב, חיידקי המעיים הופכים חלק מהסיבים המסיסים לחומצות שומן, אבל בכל מקרה לא לפחמימות שניתנות לעיכול).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית