ייעוץ בנט אובר - איזה וריאציה עדיפה ?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
עש היום עשיתי את הוריאציה הקלאסית, אחיזה ברוחב כתפיים בעמידה שהגב מקביל לרצפה ומשיכת המוט לכיוון הבטן התחתונה, שקלתי להחליף לחודש-חודשיים לאחיזה צר (מיד פוזישן) כשר המוט נתמך על הקיר ואני מושך רק צד אחד שלו, האם זו וריאציה טובה ? ,האם עדיף בנט אובר קלאסי אבל באחיזת סופינציה ?
אני קצת מתלבט בנושא ...

עמידה שהגב מקביל לרצפה
ככה לא עושים בנט אובר רואו. הגב לא אמור להקביל לרצפה.
האם זו וריאציה טובה ?
אני חושב שוריאציה יותר טובה למה שאתה מתאר זה דאמבל רואו (חתירה עם דאמבלים). האם היא יותר טובה? לא בטוח, יש הבדלים בעיקר בהפעלת שרירים מייצבים ומסייעים אבל לא משמעותיים במיוחד. כשבוחרים תרגיל חתירה אני אישית מעדיף ללכת על תרגיל שמתאים לי מבחינת נוחות.
האם עדיף בנט אובר קלאסי אבל באחיזת סופינציה ?
לא רואה סיבה לחתור בסופינציה בכלל

• פותח/ת השרשור
כשהגב מקביל לרצפה (נוצר בעצם 90 מעלות בין הרגליים לגב) התנועה היא הכי ארוכה, כשאני בהטיית גב (אלכסון) התנועה פחות ארוכה.

דאמבל רואו הכוונה עם רגל אחת כל הספסל, גב מקביל לספסל ומשיכה לכיוון המפשעה כשהדאמבל צמוד לגוף ?

מה המטרה? מה שאר תוכנית האימונים? נתונים? דברים כאלה יעזרו כי אין עדיף יותר או עדיף פחות זה תלוי מקרה...

מה עם פנדליי ראו?

כשהגב מקביל לרצפה (נוצר בעצם 90 מעלות בין הרגליים לגב) התנועה היא הכי ארוכה, כשאני בהטיית גב (אלכסון) התנועה פחות ארוכה.
למה שנרצה להאריך את התנועה? הרי כשאנחנו מאריכים אותה החלק ה"מוארך" הוא לא על חשבון העבודה של הגב אלה על חשבון השרירים המסייעים. החלק שבו הגב עובד הוא בכיווץ שכמות, ואני לא חושב שהארכת התנועה תגרום להן לעבוד יותר.
דאמבל רואו הכוונה עם רגל אחת כל הספסל, גב מקביל לספסל ומשיכה לכיוון המפשעה כשהדאמבל צמוד לגוף ?
כן

• פותח/ת השרשור
התכנית היא AB כ-4 פעמים בשבוע, אימון גב כולל מתח(3 סטים) בתוספת משקל (20 ק"ג) 5 חזרות , בנט-אובר\חתירה כלשהי (3 סטים) של 8 חזרות ועוד 2 סטים של פול אובר לסיום.

אז למיטב הבנתי עדיף חתירה על ספסל עם דאמבלים מאשר בנט-אובר מיד פוזישן ? ,אני מניח שעוד חודש-חודשיים בתכנית הבאה אחזור לבנט-אובר הקלאסי פשוט רציתי לגוון קצת

• פותח/ת השרשור
המטרה היא מסה ואני מתאמן כבר כמה שנים (לא מתאמן מתחיל הכוונה)
אז נחזור שוב לגבי הוריאציות של בנט אובר שלמיטה הבנתי הוא תרכיל החתירה הטוב שיש ומהווה תוספת מעולה למתח, סופינציה אתה לא ממליץ בכלל וזה בסדר, וריאציה של בנט-אובר ען צד אחד של המוט במיד פוזישן זאת וריאציה טובה ומתקבלת על הדעת ? ,היית בוחר תרגיל חתירה אחר ?
דרך אגב, בסרטון הבא אפשר לראות שהגב מקביל לרצפה כמו שאני עושה:
Barbell Bent-over Row

לא רואה סיבה לחתור בסופינציה בכלל
שמע זה יערב מסת שריר שונה, בסופינציה יש יותר מסת שריר מעורבת, יותר טווח תנועה, ויותר כוח מהרחב גבי, אמנם אחיזה יותר רחבה ופרונציה תערב יותר את הדלטואיד והטרס מיינור, וזה גם הרבה יותר נוח.

בקיצור יש יתרונות לפה ולפה 😃
למה שנרצה להאריך את התנועה? הרי כשאנחנו מאריכים אותה החלק ה"מוארך" הוא לא על חשבון העבודה של הגב אלה על חשבון השרירים המסייעים. החלק שבו הגב עובד הוא בכיווץ שכמות, ואני לא חושב שהארכת התנועה תגרום להן לעבוד יותר.
גב מקביל לקרקע יאריך את כל טווח התנועה של כל השרירים הפעילים, גם טרפזים ורומבואידים וגם לטיסימוס/טרס מייג'ור.

מעבר לכך, כשאתה לא מקביל לקרקע, אתה מעביר חלק גדול יותר ממומנט ההתנגדות אל הטרפז העליון, וזאת לא המטרה.

גב מקביל לקרקע יאריך את כל טווח התנועה של כל השרירים הפעילים, גם טרפזים ורומבואידים וגם לטיסימוס/טרס מייג'ור.

מעבר לכך, כשאתה לא מקביל לקרקע, אתה מעביר חלק גדול יותר ממומנט ההתנגדות אל הטרפז העליון, וזאת לא המטרה.
ואם נתייחס לזה כיחס של משקל פר עירוב שריר? אני לא בטוח מה הפרופורציות הסטנדרטיות אבל בטוח בגב אופקי אתה תרים פחות מאשר ב30 מעלות לדוגמא. השאלה שלי היא האם פרופורציונית תוספת המשקל ב30 מעלות תעבוד יותר על שרירי הגב מאשר גב אופקי ומשקל נמוך יותר

אבל בטוח בגב אופקי אתה תרים פחות מאשר ב30 מעלות לדוגמא.
בסדר אז מה, גם בחצי סקוואט תרים יותר מסקוואט מלא, בכללי אם אתה מקצר את טווח התנועה אתה תמיד תרים יותר אבל זה לא משהו שאנחנו רוצים לעשות, תקן אותי אם אני טועה.

בסדר אז מה, גם בחצי סקוואט תרים יותר מסקוואט מלא, בכללי אם אתה מקצר את טווח התנועה אתה תמיד תרים יותר אבל זה לא משהו שאנחנו רוצים לעשות, תקן אותי אם אני טועה.
השאלה היא על חשבון מה אתה מקצר את טווח התנועה ומה אתה מפסיד מזה. כשאתה מקצר טווח תנועה בסקוואט אתה מסכן את הברכיים בכך שאתה לא מערב מספיק את הPOSTERIOR CHAIN ולא עולה מהSTRETCH REFLEX. אולי מבחינת עבודת השרירים ה4 ראשי כן מרוויח מעבודה של חצאי סקוואט. אני לא יודע ואני לא כל כך טוב בניתוח תנועתי של התרגילים. אתה יותר טוב ממני בזה אז הנחתי שאתה תדע יותר טוב להגיד לי אם תוספת המשקל על ידי קיצור טווח התנועה בבנט אובר עדיפה על עבודה בגב אופקי עם פחות משקל, לפחות מבחינת עירוב שרירי הגב.

• פותח/ת השרשור
אז מה השורה התחתונה לגבי בחירת וריאציה בבנט אובר?
הנה דוגמא נוספת לכך שהגב צריך להיות מקביל לרצפה

הכל מסביב לתרגיל החתירה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

מה שכן פה האחיזה היא רחבה, במקרה כזה הלטיסימוס מקבל פחות עומס ממצב שבו היינו עם ידיים ברוחב כתפיים, מעניין למה ההמלצה היא לאחיזה רחבה

ממה שאני יודע, עדיף תרגילים מורכבים על מבודדים, אפילו שיש לך מתח שזה כבר טוב, בכל מקרה תנסה אימון עם מסור (דאמבל כל פעם צד רגל על ספסל) ואימון עם בנט אובר, תראה מה אתה יותר חושב שטוב לך.
מה עם דדליפט?

הנה דוגמא נוספת לכך שהגב צריך להיות מקביל לרצפה

הכל מסביב לתרגיל החתירה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

מה שכן פה האחיזה היא רחבה, במקרה כזה הלטיסימוס מקבל פחות עומס ממצב שבו היינו עם ידיים ברוחב כתפיים, מעניין למה ההמלצה היא לאחיזה רחבה
יש שני סוגי חתירה. בנט אובר רואו ופנדליי רואו. בפנדליי רואו הגב צריך להיות אופקי. בבנט אובר רואו לא. אתה אמרת בנט אובר אז הנחתי שאתה מדבר על בנט אובר ולא על פנדליי.

• פותח/ת השרשור
ברור שאני אבחר תרגילים מורכבים ובגלל זה שאלתי בהתחלה לגבי וריאציות של בנט אובר, נראה לי יותר מדי בתכנית אחת מתח, בנט אובר וחתירה מסור לא?

דדליפט אני עושה סטיף לג באימון רגליים
לפי המאמר בקילוגרם גב מקביל אמור להיות בבנט אובר (חתירה עם מוט)

בנט אובר ומסור הייתי אומר עובדים בערך על אותם שרירים בגב, מה אתה אומר על תרגיל לגב התחתון כתרגיל שלישי?

בפנדליי רואו הגב צריך להיות אופקי. בבנט אובר רואו לא
האמת שהגב אף פעם לא יהיה ממש מקביל לרצפה באף אחת מהחתירות.. בפנדליי במשיכות כבדות יש תזוזה קטנה של הגב העליון, וקשה לשמור על פלג גוף עליון ישר לחלוטין.

לפותח הפוסט, דעתי האישית היא ש BOR מעולה לעבודה בנפח גבוה ופנדליי לעבודה בעצימות גבוהה.
הכל עניין של מטרות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית