הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשר לתוכנית Mark Rippetoe Starting Strength Workout Routine

Apostute

משתמש פעיל
420
7
נק' מוניטין:
84
420
7
בחנייה כרגע
היום עשיתי את אימון B

Squat 3x5
Miliraty Press 3x5
Power Clean 3x5

ובתרגיל האחרון POWER CLEAN דיי הסתבכתי (בתור אחד שלא התאמן כמה חודשים טובים ובלי ניסיון ) קיעצור אני מבקש עזרה מהמאמן במכון והוא מתחיל להסתבלט עלי שאני מביא תוכנית גרועות מהאינטרנט שאני לא יגיע לשום מקום עם התוכנית שאני צריך לעבוד בשיבה עם דמבלים .

ואז הגיע איזה אחד רמבו שהתאמן בתוכנית הזאת תקופה ארוכה הוא לימד אותי איך עושים את זה ואמר לי לא לעבוד עם משקלים ביכלל בתקופה הקרובה אפילו לא בסקוואט ,בשביל שאני ילמד טכניקה ויחזק את הגידים (משהו כזה ) .

ולעשות יום משקולות יום אירובי (3 אירובי 3 אנאירובי) .

מה אתם חושבים ? לא להעלות משקלים ללמוד יותר את הטכניקות ?

אני בן 18 התאמנתי לפניי שנתיים וחצי בערך וקצת פה ושם

מה כוונתו של הרמבו ב"תקופה קרובה"? שבוע? שבועיים? חצי שנה?
אם לא תשים משקל על המוט, לא תוכל לדעת האם הטכניקה שלך טובה או לו. אתה צריך להתחיל עם מוט ריק (בהנחה ואתה מתחיל גמור) ומשם להוסיף כל אימון, בהתאם להתקדמות ולהרגשה שלך. אבל אין טעם לעבוד בלי משקל, אחרת תרגיש שאתה מבזבז את זמנך ותפזול לתוכניות אחרות ואז אלכס, רן ומישל יבואו להרביץ לך, כך שתפסיד מכל הכיוונים.
בקשר לאירובי בימי המנוחה: חבל לך על הזמן. יותר גרוע מלעבוד ללא משקל.

יש לי שימוש מעולה לרמבו שלך: היות והוא מסיבי כל כך, הוא בטח יציב מאוד; בקש ממנו לצלם אותך כדי שתוכל להעלות סרטונים לקבל בקורת על הטכניקה ותרוויח חצובה יותר חכמה מהרגיל (אבל רק במעט).

בהצלחה ואל תשכח לצלם.

• פותח/ת השרשור
סבבבה לא חסרים אנשים שיצלמו אותי .

האמת שהרבה בנות עושות לי כל הזמן פפרצי כזה שאני יוצא מהבית אז אני כבר רגיל .

הוא אמר לי להוסיף אירובי ביגלל שאני רוצה עוד 3 חודשים ככה אחרי שאני מסיים עם התוכנית לעבור ל MMA (שילוב של אומניות לחימה)

ובקשר לזמן הוא התכוון ל 5,6 אימונים לא להעלות משקל בצורה משמעותית כאילו בקטנה אולי פה ושם.

אבל אתה צודק אחשלי הי'קר אני צריך לצלם אותי עושה את התרגילים ככה אני יוכל לקבל ביקורת מיקצועית מאנשים שהם לא פקינג כמו המאמנים המזדיינים שלי במכון (מצטער על המילה) .

תודה לילה טוב והמשך גלישה מהנה!!

נערך לאחרונה:
גם העלאה של 2.5 קילו תעשה את העבודה. ככל שתתחזק יותר בתוכנית, תהיה חזק יותר בקרבות.
כשיגיע הזמן ותרצה להתחיל MMA, תחשוב על אירובי, אם כי אני בטוח שתהיה מותש מספיק מהאימונים עצמם שלא יהיה לך חשק לרוץ בנוסף. מעבר לכך, ב- MMA לא צריך כושר אירובי של רץ למרחקים, אלא לשפר את היכולת לשחרר מכות מהירות וחזקות בפרק זמן קצר. זה שונה בתכלית.

• פותח/ת השרשור
גם העלאה של 2.5 קילו תעשה את העבודה. ככל שתתחזק יותר בתוכנית, תהיה חזק יותר בקרבות.
כשיגיע הזמן ותרצה להתחיל MMA, תחשוב על אירובי, אם כי אני בטוח שתהיה מותש מספיק מהאימונים עצמם שלא יהיה לך חשק לרוץ בנוסף. מעבר לכך, ב- MMA לא צריך כושר אירובי של רץ למרחקים, אלא לשפר את היכולת לשחרר מכות מהירות וחזקות בפרק זמן קצר. זה שונה בתכלית.

אחי בקרב של 15 דקות שאתה נותן את כול הנשמה בהתקפות מתפרצות בכל הכח עד הסוף בלי שניה מנוחה תאמין לי שצריך להיות בכושר שיאאא . אתה נופל על הריצפה נאבק ניכנס לקלינצ'ים צריך להגן להתכופף להטיל ...זה מורכב .

זה גומר אותך פשוט גומר אותך ! אני שהייתי בשיא שלי (12 קילומטר פעמים בשבוע ) עדין הייתי ניגמר בקרבות .

אין קשר בין ריצת 12 ק"מ לקרב שיש בו מאמץ של כמה שניות וכמה שניות מנוחה. אתה צריך להתאמן בשיטה שתתאים לקרב - מטקונים בעיקר.
אתה תגמר בקרב בכל מקרה כי אתה נותן את הכל בלי קשר לרמת הכושר שלך.

• פותח/ת השרשור
אין קשר בין ריצת 12 ק"מ לקרב שיש בו מאמץ של כמה שניות וכמה שניות מנוחה. אתה צריך להתאמן בשיטה שתתאים לקרב - מטקונים בעיקר.
אתה תגמר בקרב בכל מקרה כי אתה נותן את הכל בלי קשר לרמת הכושר שלך.

אני מבין אותך יכול להיות שאתה צודק
אמממ סליחה על הבורות אחי אבל מזה מטקונים ? .

met-con קיצור של metabolic conditioning. במחשבה שנייה אולי יהיה עדיף להתמקד בtabata במקום.
דוגמאות לאימוני מטקון אתה יכול למצוא בפורום קרופיט באתר שלהם או שלנו תחת הworkout of day או בקיצור WOD(תתעלם מהאימוני כח).
tabata זה 8 סטים של 20 שניות עבודה ו10 שניות מנוחה של תרגיל אחד או יותר (רצוי תרגיל שכולל הרבה שרירים לטווח תנועה גדול).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית