ייעוץ טכניקה בסקוואט(יש סרטון)

• פותח/ת השרשור
נראה סבבה.. נעליים לא טובות לסקוואט.
תאר את הכאבים. מתי כואב, איפה, איך, כמה זמן..
זה הנעלי ספורט היחידות שיש לי
והכאבים הם כבר חודשיים,זה מרגיש כמו לחץ על החוליות בגב התחתון וזה אחרי שאני יושב\עומד\הולך\מתאמן הרבה זמן זה קורה
אני חייב לומר שבזמן אימון כוח אני לא מרגיש את הכאב אבל בזמן אירובי ריצה\אליפטיקל.... מרגיש אותו.
בנוסף גם אחרי סקוואט יש לי צוואר תפוס וכאבי צוואר[
ועוד דבר בכללי הצוואר שלי כל הזמן תפוס וכואב
אתה מקפיד על נשימה וכיווץ כמו שצריך?
אתה מתכוון לכווץ את הבטן(להפעיל קוביות חח) ולשאוף בירידה לנשוף בעלייה?

אתה מתכוון לכווץ את הבטן(להפעיל קוביות חח) ולשאוף בירידה לנשוף בעלייה?
אני מתכוון לקחת הרבה אוויר לפני תחילת התנועה לשמור אותו בבטן, לכווץ את הבטן חזק (עם כל האוויר בפנים), ובסוף החזרה לשחרר.
אם אתה לא מבין בכלל על מה אני מדבר תראה סרטונים או משהו..

אגב, תעשה את זה גם בהוצאה של המוט

• פותח/ת השרשור
אני מתכוון לקחת הרבה אוויר לפני תחילת התנועה לשמור אותו בבטן, לכווץ את הבטן חזק (עם כל האוויר בפנים), ובסוף החזרה לשחרר.
אם אתה לא מבין בכלל על מה אני מדבר תראה סרטונים או משהו..

אגב, תעשה את זה גם בהוצאה של המוט
אתה מתכוון לולסבה?אם כן שמעתי שזה יכול ליצור בקע

אתה מתכוון לולסבה?אם כן שמעתי שזה יכול ליצור בקע
אני לא בדיוק יודע מזה וולסבה. כשאתה מכווץ את הבטן עם אוויר בפנים הלחץ תוך בטני גדול יותר ולבטן יותר קל להחזיק את הגוף. לא יהיה לך בקע מזה

• פותח/ת השרשור
אני לא בדיוק יודע מזה וולסבה. כשאתה מכווץ את הבטן עם אוויר בפנים הלחץ תוך בטני גדול יותר ולבטן יותר קל להחזיק את הגוף. לא יהיה לך בקע מזה
כן,אבל שמעתי שזה יכול ליצור בקע

אין צורך לתקן את הסקוואט שלך, אלא ללמד אותך מהתחלה (שום דבר קטסטרופלי מהוידאו, אבל הרבה דברים שלא נלמדו וצריכים להלמד).

תתחיל מזה, ואחרי 2 אימונים שאתה מנסה ליישם, תעלה לכאן וידאו נוסף ויהיה מה לתקן ככל הנראה:

• פותח/ת השרשור
ממי שמעת?, אין פאוורליפטר או וויטליפטר בעולם שלא עושה את זה.
חוץ מזה למה שלכווץ את הבטן יעשה לך בקע?

המאמן במכון אמר לי לא לעשות את זה כי זה יכול ליצור לי בקע בגלל הלחץ תוך בטני

אין צורך לתקן את הסקוואט שלך, אלא ללמד אותך מהתחלה (שום דבר קטסטרופלי מהוידאו, אבל הרבה דברים שלא נלמדו וצריכים להלמד).

תתחיל מזה, ואחרי 2 אימונים שאתה מנסה ליישם, תעלה לכאן וידאו נוסף ויהיה מה לתקן ככל הנראה:

אז אתה יכול למקד אותי בערך מה הדברים שאני עושה לא כמו שצריך? ולמה כואב לי הצוואר אחרי סקוואט?
וראיתי את הסרטון של מארק ריפטו ואני עושה כמו שהוא אומר לא? וראיתי שבסרטון יש המון משקל מהמוט על שורש כף יד זה לא יעשה בעיות?

נערך לאחרונה:
אני שואל אחי,יש לך מאמר שאומר שצריך לכווץ?
כי בוא נודה שהמאמן במכון כנראה יודע דבר אחד או שניים יותר מאיתנו
אני לא מתכוון לחפש בשבילך מאמרים, אם זה מטריד אותך תחפש לבד. אני חוזר שוב, אם אין לך בעיות לב, אין שום סיבה שתהיה בעיה כלשהי.
והדבר הכי חשוב, למאמן ממוצע בחד"כ אין חצי מושג יותר מלרוב חברי הפורום (אלה שפה יותר מכמה חודשים לצורך העניין)

• פותח/ת השרשור
אני לא מתכוון לחפש בשבילך מאמרים, אם זה מטריד אותך תחפש לבד. אני חוזר שוב, אם אין לך בעיות לב, אין שום סיבה שתהיה בעיה כלשהי.
והדבר הכי חשוב, למאמן ממוצע בחד"כ אין חצי מושג יותר מלרוב חברי הפורום (אלה שפה יותר מכמה חודשים לצורך העניין)
לא ביקשתי שתחפש שאלתי אם אתה אתה מכיר מאמר כזה
ושאלה למה צריך להשתמש בזה?אי אפשר לנשום בצורה שנוחה לי?

לא ביקשתי שתחפש שאלתי אם אתה אתה מכיר מאמר כזה
ושאלה למה צריך להשתמש בזה?אי אפשר לנשום בצורה שנוחה לי?
אני הסברתי לך כבר,
זה לא עניין של לנשום טוב כמו שזה עניין של לכווץ טוב. אם אתה רוצה שהבטן תעבוד כמו שצריך ולא יהיו לך כאבי גב אתה צריך לדעת איך להשתמש בא(בבטן).
כשיש אוויר בבפנים לבטן יותר קל ליצור לחץ ולהחזיק את הגב, אבל בשביל זה אתה צריך לקחת אוויר ולשמור אותו עד סוף התנועה (החזרה).

• פותח/ת השרשור
אני הסברתי לך כבר,
זה לא עניין של לנשום טוב כמו שזה עניין של לכווץ טוב. אם אתה רוצה שהבטן תעבוד כמו שצריך ולא יהיו לך כאבי גב אתה צריך לדעת איך להשתמש בא(בבטן).
כשיש אוויר בבפנים לבטן יותר קל ליצור לחץ ולהחזיק את הגב, אבל בשביל זה אתה צריך לקחת אוויר ולשמור אותו עד סוף התנועה (החזרה).
תודה רבה
נב:אבל ניסיתי את זה אימון קודם והיה לי סחרחורת אחרי זה נורמלי?

תודה רבה
נב:אבל ניסיתי את זה אימון קודם והיה לי סחרחורת אחרי זה נורמלי?
דבר ראשון, תנשום בין חזרה לחזרה!!
דבר שני, אם כל כך קשה לך להחזיק אוויר חזרה אחת בלי לנשום תוציא אוויר לאט לאט בעליה וזה יוריד את הסחרחורת(תשאיר את הבטן בכיווץ).

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון, תנשום בין חזרה לחזרה!!
דבר שני, אם כל כך קשה לך להחזיק אוויר חזרה אחת בלי לנשום תוציא אוויר לאט לאט בעליה וזה יוריד את הסחרחורת(תשאיר את הבטן בכיווץ).
אני כמובן נושם שוב כל חזרה תודה
ולגבי הטכניקה של הסקוואט היא טובה?מה לשפר? ואל תתבייש לומר על כל פרט קטן אם יש בעיה בטכניקה?

אני כמובן נושם שוב כל חזרה תודה
ולגבי הטכניקה של הסקוואט היא טובה?מה לשפר? ואל תתבייש לומר על כל פרט קטן אם יש בעיה בטכניקה?
שמע, קשה לראות בסרטון, בגדול אתה בסדר.
ברגע שתכווץ את הבטן כל המנח של הגב יהיה הרבה יותר טוב. צלם סרטון של הסקווט באימון הבא ונראה מה עוד לשפר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית