הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בהתקדמות תכנית (abc)

• פותח/ת השרשור Miata
  • פורסם בתאריך

Miata

משתמש מתחיל
140
4
נק' מוניטין:
92
140
4
שלום לכולם !
רציתי לבקש ייעוץ מהמבינים יותר ממני לגבי ההתקדמות שלי באימונים והתכנית שלי
קצת נתונים על עצמי :
גיל 20
משקל 84
1.73
אחוז שומן דיי גבוהה באזור ה 19-20
מתאמן כ שנה וחצי

כרגע בעקבות פציעה בברך מנוטרל מעבודת רגליים (עמכם הסליחה תותחים )...כבר חצי שנה שאני סוחב את הפציעה הזאת וזה סיוט

בכל מקרה,כרגע עובד עם תכנית שמחולקת בצורת abc ולא מתקדם יותר מדיי כבר תקופה
משקלי העבודה שלי לא גבוהים במיוחד..
בנץ 80 ל 4-5 חזרות
פרס 45 4-5 חזרות
סקוואט...אני כבר לא זוכר :(((((
דדליפט התחלתי לעשות בדיוק בזמן הפציעה ומאז זה נגמר

התכניץ שלי מחולקת היום כך:
חזה יד אחורית:
בנץ (משקולות כרגע ) 4×6-8
עליון (3 ×8-10)
שכיבות סמיכה (3 ×כשל (2 דק מנוחה))
פרפר קבל 2×12

מקבילים 4×8
לחיצה צרפתית 3×8-10
פולי עליון 2 סטים דרופ סט 12 חזרות
---------------
גב יד קדמית:
מתח (גרוע) 5*3
חתירה דאמבל 12*4
T bar רחב 8*3
פולי עליון רחב 12*3

מוט w כומר 10*3
משקולות 3*12-15

(בעיה קשה בשריר היד הקדמית...חלש מאוד ולא מתפתח...הצעות? מתח בספונציה?)
-------------------
כתפיים:
מדלג בזמן האחרון ממילטרי-לחיצת משקולות -לחיצה מאחורי הראש סמית משין
(כנסו בי זה בסדר)
המילטרי היה 6*4
לחיצת משקולות 4*8
סמית מאחורי הראש 4*8

בכל מקרה,אחרי המילטרי היה בא לחיצת משקולות...אחרי הסמית משין היה בא הרמה לסנטר ל10*3

לאחר מכן,הנפת לצדדים עם כבל קרוס מאחורי הגוף...תנועה איטית ל 12 חזרות

רגליים : לא.

חברים,סליחה גדולה על החפירה ...כל דעה תתקבל...אשמח לשמוע עצות בנות וללמוד !!!

שלום לכולם !
ברוך הבא 😃

כרגע בעקבות פציעה בברך מנוטרל מעבודת רגליים (עמכם הסליחה תותחים )...כבר חצי שנה שאני סוחב את הפציעה הזאת וזה סיוט

אפשר לשאול איזו פציעה?
גם אצלי יש פציעה לצורך העניין בברך, כבר 3-4 חודשים שלא מאפשרת לי סקוואט אבל דדליפט כן.
בדקת את זה?

בכל מקרה,כרגע עובד עם תכנית שמחולקת בצורת abc ולא מתקדם יותר מדיי כבר תקופה

בנץ 80 ל 4-5 חזרות
פרס 45 4-5 חזרות

אם אתה מעוניין להתקדם, הגעת למקום הנכון.
קודם כל זרוק את תוכנית ה ABC לפח.
שנית, אילו תרגילי רגליים אתה כן מסוגל לעשות? חשוב להבין

• פותח/ת השרשור
היי תודה על התגובה !
הכאב שלי הוא לא בדיוק בברך עצמה...זה מין כאב שנמצא בחלק האחורי של הברך שכואב בדרכ כשהברך מקווצת
לצורך העיניין אם אני ארד חצי סקוואט לא ארגיש כאב...אבל אם ארד סקוואט שלם הכאב יגיע
תרגיל כמו לאנצים אני מאמין שאני מסוגל לבצע...הרגל לא מקופלת לגמרי כמו לדוגמא בלחיצות
פשיטת ירך אני גם מסוגל לבצע..תאומים ושלל שטיות גם כן..כל מה שגורם לקיפול חזק של הרגל ולכיווץ כל.מה שנמצא בחלקה האחורי של הברך גורם.לי לכאבים...מין כאב כזה של שריר או גיד...לא משהו שקשור למפרק או עצם זה בטוח
אני משתדל להיתאמן עם גרב כזאת ששמים על הברך שמונעת לי תזוזה וזה מקל עליי קצת

מה אתה מציע לעשות? איך לעבוד מעכשיו? באמת אני מרגיש תקוע המון זמן :/

הכאב שלי הוא לא בדיוק בברך עצמה...זה מין כאב שנמצא בחלק האחורי של הברך שכואב בדרכ כשהברך מקווצת
בדקת את זה רפואית?

לצורך העיניין אם אני ארד חצי סקוואט לא ארגיש כאב...אבל אם ארד סקוואט שלם הכאב יגיע
מזכיר את הכאב שיש לי.
וזה מגביל אותך בדדליפט גם?

• פותח/ת השרשור
כן...כשאני מקשיח את הגב ומתכוננן לעליה אני בעצם יושב בצורה כזאת שמכאיבה לי :(
מקווה לחזור לזה כמה שיותר מהר!!!!

ובנתיים...יש לך עצות בשבילי? שיטות עבודה אחרות..נורא הייתי רוצה להצליח להישתפר במתח...וגם היידים שלי לא גדולות במיוחד ביחס לגוף...הזכרתי את הבעיה עם היד הקדמית מקודם..הינה כמה תמונות :
20151206_185304-1.jpg
20151206_185245-1.jpg

בכיף אשמח לשמוע עצות לשיפור...רחוק מלהיות מושלם... 20151201_222611-1.jpg
20151206_185235-2.jpg

?

ובנתיים...יש לך עצות בשבילי? שיטות עבודה אחרות..נורא הייתי רוצה להצליח להישתפר במתח...וגם היידים שלי לא גדולות במיוחד ביחס לגוף...הזכרתי את הבעיה עם היד הקדמית מקודם..הינה כמה תמונות :
הידיים בסדר גמור, יש לך אחלה בסיס וגנטיקה לא רעה בכלל. אל תוריד מעצמך.
עזוב את ה ABC הזה, FBW קלאסית תיהיה טובה בשבילך.
כדי שנדע לכוון אותך יותר טוב, איזה תרגילים אתה יכול לעשות?
לאנג'ים? לג פרס? דדליפט רומני, יכול?

כן...כשאני מקשיח את הגב ומתכוננן לעליה אני בעצם יושב בצורה כזאת שמכאיבה לי 😭
אולי תעלה סרטון שאתה עושה עם מוט ריק או משקל נורא קל, יכול להיות שהטכניקה לא טובה וגורמת לכאב.

• פותח/ת השרשור
מחר באימון אבדוק את העיניין...זה כל כך מרגיז שאתה רוצה ולא יכול!!

סליחה שאני שואל אני פשוט כמו רוב האנשים מקובע כנראה קצת בחשיבה...אבל מתאמן כמוני שהוא לא מתחיל...לעבוד במתכונת fbw? לא עדיף כדי לבנות מסה בצורה מהירה וטובה יותר (וכמובן עם תזונה מתאימה ) לעבוד עם תכנית מחולקת עם קצת יותר נפח?

כרגע המטרה שלי היא בילדנג,אני כל הזמן רואה ושומע על תכניות abcd abcde abcdefghi וכל מני שטויות...לא חושב שזה מה שנחוץ אבל הייתי בטוח שנפח של תכנית בא עם הוותק של המיתאמן...שוב,יכול להיות שאני טועה בגדול!!
עם תזונה נכונה,נתונים כמו שלי ,מטרה כמו שלי ורצון מטורף כמו שלי...עבודה במתכונת fbw שאני משער 3 פעמים בשבוע תהיה טובה ??

מתאמן כמוני שהוא לא מתחיל
ברגע שתבין שמתאמן מתחיל לא נמדד בפז"מ או במסת השריר, אלא ביכולת להתאושש ולהתקדם פרוגרסיבית בין אימון לאימון.. תדע להתאים לעצמך תוכניות בצורה טובה יותר.
גם SS שהיא תוכנית שמיועדת למתחילים, תתאים לך.
כידע כללי.

כרגע המטרה שלי היא בילדנג,אני כל הזמן רואה ושומע על תכניות abcd abcde abcdefghi וכל מני שטויות...לא חושב שזה מה שנחוץ אבל הייתי בטוח שנפח של תכנית בא עם הוותק של המיתאמן...שוב,יכול להיות שאני טועה בגדול!!
נפח מגיע ככל שצריכים אותו עבור התקדמות, לפחות באימוני כוח.
אימונים שמראש בעלי נפח גבוה, יכולים לעשות את העבודה לא רע בכלל.. בתנאי שמתוכננים טוב וקצב ההתקדמות במשקלי העבודה הוא עקבי.

עם תזונה נכונה,נתונים כמו שלי ,מטרה כמו שלי ורצון מטורף כמו שלי...עבודה במתכונת fbw שאני משער 3 פעמים בשבוע תהיה טובה ??
מה לדעתך יתרום גדילה מירבית יותר במסת השריר - סקוואט של 140 ק"ג או סקוואט של 100?
ולצורך העניין, לחיצת חזה של 100 ק"ג לנפח גבוה או 80 קג ל 3x8 ?
כמובן שאת המספרים סתם זרקתי.. אבל עיקר הכוונה שלי היא שכל מתאמן, ברגע שיגיע לבסיס טובה במשקלי העבודה יוכל להרוויח מכך לאחר מכן כשיחליט לעבור לתוכנית בעלת נפח גבוה יותר, מאשר מראש להתחיל בתוכנית כזו ולהתקדם אחת לשבוע..וגם זה לא בהצלחה יתרה מידיי.
(ההתייחסות היא כמובן למתאמן מתחיל שיש בו פוטנציאל התקדמות גבוה מאימון לאימון ויהיה חבל לוותר על זה. ולא משנה אם המטרה היא פיתוח גוף או אימוני כוח)

• פותח/ת השרשור
אז מה אתה מציע לי? לעבוד כוח עד הגעה למשקלים גבוהים יותר ולהתחיל תכנית בילדינג עם בסיס משקלים טוב יותר?

אני באמת תקוע במשקלי העבודה כבר 3 חודשים...זה דיי מתסכל אבל בעבר הדבר היחיד שעיניין אותי זה משקלים בגלל זה גם לא הצלחתי לגדול כי הטכניקה הייתה נוראית ולא ירדתי מטווח חזרות גבוהה של 8 ומעלה כי לא הכרתי משהו אחר

ברגע שהחלטתי שאני עוזב את המשקלים ומשקיע בתנועה ובמספר חזרות התחלתי לראות קצת תוצאות...אני דיי מבולבל כרגע

אגב,ניסיתי אתמול לבצע תרגילי רגליים
לאנצים אני מסוגל לעשות...לחיצת רגליים בדומה לסקאווט לא יכול לבצע במלוא התנועה...פשיטת ירך יכול, דדליפט רומני שהבנתי מה זה לא ניסיתי אבל לא מאמין שתהיה בעיה...
כל עוד אין כיווץ לגמרי של הרגל אני יכול לבצע את התרגיל...

אז....מה עושים ?

אז מה אתה מציע לי? לעבוד כוח עד הגעה למשקלים גבוהים יותר ולהתחיל תכנית בילדינג עם בסיס משקלים טוב יותר?
בהחלט, לא חייבים להתאמן כל החיים בתוכניות כוח.
אבל לבסס כוח שאחכ יעזור לך להתקדם בתוכניות עם נפח גבוה זה תמיד מומלץ.

אני באמת תקוע במשקלי העבודה כבר 3 חודשים...זה דיי מתסכל אבל בעבר הדבר היחיד שעיניין אותי זה משקלים בגלל זה גם לא הצלחתי לגדול כי הטכניקה הייתה נוראית ולא ירדתי מטווח חזרות גבוהה של 8 ומעלה כי לא הכרתי משהו אחר
עבור טכניקה מעלים סרטונים לפורום PL ומקבלים כיוון ועזרה, וזה שווה המון. האמן לי 😃

ברגע שהחלטתי שאני עוזב את המשקלים ומשקיע בתנועה ובמספר חזרות התחלתי לראות קצת תוצאות...אני דיי מבולבל כרגע

ענית לעצמך.

אם אתה עושה לאנג'ים אז מעולה, לאנג'ים + דדליפט רומני ייתנו לך את העבודה שאתה צריך על השרשרת האחורית ועל הארבע ראשי.
אני הייתי חושב לכיוון הלינארית של ביל סטאר, עם קצת התאמות במקום סקוואט ודדליפט עד שהפציעות יעברו.
הלינארית תספק לך התקדמות שבועית + האפשרות להוסיף מעט תרגילי עזר ונפח.

זה התרגיל הכי מעצבן בחדר הכושר. כל ילדי הבייספס עטים עליו למרות שהוא עובד כמעט אך ורק על הברכיאליס!

וכולם נפצעים בו בסוף...

למשל לכך שהכנסת תרגילים פוצעים כמו פריצר או לחיצת כתפיים בסמית ושיש לל 12 סטים של לחיצות לכתפיים? יש לך יותר עבודה על הכתפיים מלשרירים הגדולים!

או למשל שאתה עושה שרירים קטנים אחרי שעבדו בגדולים בפיצול עם נפח מוגזם....

תעזוב את החרא הזה ותעבור לFBW.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית