הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דד ליפט 50 קילו + פרס טכניקה.

דבר ראשון, שאתה מצלם סרטונים תדאג שיראו אותך מכף רגל ועד ראש לכל אורך התרגיל, כדי שיהיה אפשר לתת לך הערות נכונות ומדוייקות יותר.

ממה שאפשר לראות:
בדדליפט המשקל ממש קל וקשה לשפוט, כי במשקל כבד מגלים בדרך כלל את הלקויות בטכניקה, תצלם סט של 5 חזרות עם דגש על טכניקה ולא על המהירות (שגם יכולה לחרבש את הטכניקה).
יש סיכוי שאתה עומד טיפה רחוק מהמוט, קשה לראות את זה במדוייק.
שים לב שהרגליים ברוחב מותניים (ולא כתפיים).
ברכיים ננעלות לפני האגן (אמורים להינעל ביחד)
מנח צוואר - תסתכל על נקודה ברצפה כמטר וחצי ממך, ולא על המראה.
בקשר לגב לאורך התנועה אי אפשר לראות את זה בסרטון...

בקשר לפרס
מהצד זה נראה שהאחיזה שלך במוט לא טובה, זה נראה כאילו אתה מתכוון לאחוז במוט כמו שצריך אבל בביצוע הסט מהצד זה נראה לא טוב.

אחיזה בפרס אמורה להיות כך: (מדקה 1:53)

נערך לאחרונה:
אי אפשר לראות כלום מזווית הצילום של הדדליפט, וגם לא הבנתי אם אתה עושה סינגלים רבים או שזה אמור להיות סט? אם זה סט, תכנס לסט אפ ותבצע חזרה, אם אתה נח בין לבין כל כך הרבה זמן זה כבר לא סט. אתה לא נועל למעלה, והמוט מתנתק לך מהגוף, אתה גם נשאר מעל המוט יותר מדי זמן - הברכיים שלך ננעלות ומתיישרות הרבה לפני הנעילה של הגב. מרכז הכובד שלך מושען קדימה.

• פותח/ת השרשור
אי אפשר לראות כלום מזווית הצילום של הדדליפט, וגם לא הבנתי אם אתה עושה סינגלים רבים או שזה אמור להיות סט? אם זה סט, תכנס לסט אפ ותבצע חזרה, אם אתה נח בין לבין כל כך הרבה זמן זה כבר לא סט. אתה לא נועל למעלה, והמוט מתנתק לך מהגוף, אתה גם נשאר מעל המוט יותר מדי זמן - הברכיים שלך ננעלות ומתיישרות הרבה לפני הנעילה של הגב. מרכז הכובד שלך מושען קדימה.
זה בגלל שכל פעם אני צריך לסדר את המשקולת ולישר את עצמי כי אחרי כל חזרה הכל מתהפך ולוקח לי זמן לעשות את זה כמו שאתה רואה. מה אתה מציע ?

זה בגלל שכל פעם אני צריך לסדר את המשקולת ולישר את עצמי כי אחרי כל חזרה הכל מתהפך ולוקח לי זמן לעשות את זה כמו שאתה רואה. מה אתה מציע ?

אני לא מסכים, אתה מעביר הרבה מאוד זמן בהסתכלות קדימה על המראה ואני לא רואה שאתה עושה משהו מעבר לזה. תלמד לבצע סט אפ ראוי, גם בתנאים שלך עם הצורך בהגבהה, זה לא אמור לקחת יותר מ-2 שניות. אם אתה צריך לתרגל את זה עם מוט ריק או מקל, תעשה את זה. ותתייחס גם לנקודות הכמעט זהות שאני והמגיב מעלי העלנו.

• פותח/ת השרשור

@White Walker

שים לב שבדדליפט הסט אפ שלך לא טוב. המוט ממוקם רחוק מדי מהגוף. הוא צריך להיות מעל מרכז הכובד שלך - מעל אמצע כף הרגל. זה גם יגרום למוט לגעת בשוקיים שלך. זה מתבטא בכך שאיך שאתה מתחיל למשוך, המוט נמשך אליך במקום לעלות ישר למעלה. כמו כן, אתה עדיין מושך עם המוט רחוק מהגוף, והוא מנותק מהגוף לאורך כל התנועה. אתה גם לא נועל את הגב/אגן עד הסוף בסוף התנועה.

אני ממליץ לך לראות סרטונים מומלצים על טכניקה בדדליפט ועל איך לבצע סט אפ נכון. כי בדדליפט סט אפ נכון וטוב יגרום לך למשוך נכון. כרגע זה נראה שאתה לא מבין את התנועה ופשוט מנסה למשוך מוט מהרצפה לפי איך שאתה מבין את זה ולא לפי איך שזה אמור להיות.

כמו כן, תפסיק להסתכל על עצמך במראה. זה לא עוזר לך.

• פותח/ת השרשור
שים לב שבדדליפט הסט אפ שלך לא טוב. המוט ממוקם רחוק מדי מהגוף. הוא צריך להיות מעל מרכז הכובד שלך - מעל אמצע כף הרגל. זה גם יגרום למוט לגעת בשוקיים שלך. זה מתבטא בכך שאיך שאתה מתחיל למשוך, המוט נמשך אליך במקום לעלות ישר למעלה. כמו כן, אתה עדיין מושך עם המוט רחוק מהגוף, והוא מנותק מהגוף לאורך כל התנועה. אתה גם לא נועל את הגב/אגן עד הסוף בסוף התנועה.
מה עם הפרס?

כמו שאמרו לך כבר המוט מאוד רחוק בדדליפט, במקום למשוך אותו אלייך באמצע התנועה תתחיל עם המוט צמוד לשוקיים ואז הוא רק צריך לעלות למעלה.

בפרס האחיזה שוב לא טובה, וגם לא בטיחותית - למה האגודל שלך לא מקיף את המוט? במצב כזה המוט יכול להחליק לך באמצע התנועה אולי אפילו בסוף התנועה ואז זה יהיה כואב...

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרו לך כבר המוט מאוד רחוק בדדליפט, במקום למשוך אותו אלייך באמצע התנועה תתחיל עם המוט צמוד לשוקיים ואז הוא רק צריך לעלות למעלה.

בפרס האחיזה שוב לא טובה, וגם לא בטיחותית - למה האגודל שלך לא מקיף את המוט? במצב כזה המוט יכול להחליק לך באמצע התנועה אולי אפילו בסוף התנועה ואז זה יהיה כואב...
בפרס האגודל לא צריך להקיף את המוט כמו בבנץ' פרס

בפרס האגודל לא צריך להקיף את המוט כמו בבנץ' פרס
כי ראית את זה בסרטון של אלן ת'רל ?
אני לא יודע למה הוא עושה ככה, אבל זו לא הדרך לאחוז בפרס.
הסרטון של ריפטו מלמד בצורה יפה איך לאחוז.

• פותח/ת השרשור
כי ראית את זה בסרטון של אלן ת'רל ?
אני לא יודע למה הוא עושה ככה, אבל זו לא הדרך לאחוז בפרס.
הסרטון של ריפטו מלמד בצורה יפה איך לאחוז.
תאמת שלא אני ראיתי את ריפטו וחשבתי שככה הוא מחזיק אבל עכשיו ראיתי שוב והבנתי שלא ראיתי נכון..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית