ייעוץ אחיזה בסקוואט

itayzl

משתמש קבוע
1,621
451
נק' מוניטין:
2,265
1,621
451
פאנצ
אני עושה מאז ומתמיד high bar (ככה כותבים את זה לא?) ואני רואה פה הרבה דיבורי םעל חבר'ה שעושים low bar עכשיו זה נראה כאילו העומס על הגב קטן לא ככה? ואם מישהו ישמח להסביר לי אם אני צריך לשנות את הצרוה שאני סקוואט ואם כן איך.

וכן עשיתי חיפוש בפורום לא מצאתי בידיוק מה שאני מחפש

• פותח/ת השרשור
אני לא הולך לקורא ספר על זה באמת שאין לי זמן עם כל הלימודים והמחויבות אישית והכל ואני עוד קורא ספר...

אם יש איזה מאמר בעברית אני אשמח כי באנגלית פה אני לא מבין את כל המושגים שאומרים

ריפטו אומר שכן, אלא אם כן מאמץ (strain) ועומס זה דברים שונים לגמרי :S

לא לגמרי.
אבל ככה או ככה, פחות מאמץ לגב תחתון בשביל בני העם זה אותו דבר כמו פחות עומס.
כי לא ממש מעניין אותנו אם יש יותר עומס דחיסה על הגב או פחות כל עוד זה בגבולות שלא גורמות למאמץ מיוחד של הגב התחתון, וזה אומר שהעומס לא בעייתי עד כמה שאני מבין.

לא הוא לא. חוץ מזה, עומס על הגב זה טוב.
גם אני חושב שעומס על הגב זה טוב, אבל תלוי מתי ולמי.

תראה ב1:20 - 1:43

Rip:
i want them to do low bar squats... why?

guy from the crowd:
maximum weight.

rip: one... yes, one. keep going.

guy from the crowd: less stress on the back.

rip: there's already a bunch of stress on the back because of all the pulling that they do, alright? anything you'd do to minimize a whole bunch of more back strain, the better.

או שיש לי בעיה בשמיעה, או בעיה בהבנת הנשמע באנגלית, או שניתן להסיק מזה שהוא אומר שלואו באר מעמיס על הגב פחות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זו בעיה כשמראים לך קטעים מהסמינר. הכוונה שלו היא שכשאתה מאבד את הזווית הנכונה של הגב, וזה יקרה אצל כל מתחיל שעושה היי באר, הדבר גורם יותר עומס מלואו באר. כשהם מבוצעים נכון, אי אפשר להגיד את זה. זה פשוט לא נכון מבחינת מומנטים.
הוא הסכים עם זה בפורום שלו (אתה יכול לחפש) ואמר שזה יוסבר טוב יותר בגרסה הבאה של הספר.

אוקיי הבנתי, אבל חשבתי שהוא מדבר על מרימי משקולות אולימפיים... הכוונה למרימי משקולות אולימפיים מתחילים? 😳

אני מדבר על הסרטון ששמתי שבו הוא אומר שהוא רוצה שמרימי משקולות אולימפיים יעשו לואו באר כשלפי דבריו אחת מהסיבות היא שזה מפחית את העומס על הגב, אני שואל אם לדעתך הוא מתכוון למרימי משקולות אולימפיים מתחילים בסרטון. אני לא בא להתווכח או משהו, פשוט הסרטון הזה די סותר את מה שאתה אומר...

זו בעיה כשמראים לך קטעים מהסמינר. הכוונה שלו היא שכשאתה מאבד את הזווית הנכונה של הגב, וזה יקרה אצל כל מתחיל שעושה היי באר, הדבר גורם יותר עומס מלואו באר. כשהם מבוצעים נכון, אי אפשר להגיד את זה. זה פשוט לא נכון מבחינת מומנטים.
הוא הסכים עם זה בפורום שלו (אתה יכול לחפש) ואמר שזה יוסבר טוב יותר בגרסה הבאה של הספר.

עוד גירסה לStarting Strength? מה הפעם לליצנים?

אני מדבר על הסרטון ששמתי שבו הוא אומר שהוא רוצה שמרימי משקולות אולימפיים יעשו לואו באר כשלפי דבריו אחת מהסיבות היא שזה מפחית את העומס על הגב, אני שואל אם לדעתך הוא מתכוון למרימי משקולות אולימפיים מתחילים בסרטון. אני לא בא להתווכח או משהו, פשוט הסרטון הזה די סותר את מה שאתה אומר...

אתה שוכח שלא מדובר בהכרח על הגב התחתון. היי באר דורש יותר מאמץ לשמור על זווית הגב, ויותר עבודה של הגב העליון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית