הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט בנוגע לשירות צבאי-שריון/גדוד מעורב(קרקל,אריות הירדן,ברדלס)

• פותח/ת השרשור 72IDF
  • פורסם בתאריך

72IDF

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
מתלבט מה לסמן במנילה,רוצה מאוד כמה שיותר קרבי אבל לצערי פרופיל נמוך (72) בגלל מספר גבוה במשקפיים.
תודה רבה על העזרה!

אין לך יותר מדיי אפשרויות,הנדסה,שריון,תותחנים,פיקוד העורף.
לפי דעתי הנדסה.

• פותח/ת השרשור
אין לך יותר מדיי אפשרויות,הנדסה,שריון,תותחנים,פיקוד העורף.
לפי דעתי הנדסה.
למה לא ציינת את הגדודים המעורבים? לפי מה שהבנתי הם פועלים כמו כל גדוד ח"יר..
בגלל הפרופיל התחום היחיד בהנדסה קרבית שאני יכול זה "לוחם אב"כ",תחום שלא מעניין אותי בכלל,נפסל.

סביר להניח שתהיה לוחם רגיל בגדודים של הנדסה.
בתקופתי לא היו גדודים מעורבים,הם לא פועלים כמו כל גדוד חיר.
תופסים גזרה קלה כל השירות,חברים ששירתו בקרקל אמרו שזה סיוט.

קרקל זה הסתימת חורים של הצבא , איפה שצריך כביכול כוח קרבי אבל אין סד"כ דוחפים קרקל . הרבה מהקווים גם בבקעה , לא מעניין .
אני הייתי שריונר בשירות שלי , אני אישית אהבתי אבל אני יכול להגיד לך שלנתק את הדעה האישית שלי זה לא כיף מהבחינה שאתה תתעסק הרבה בגריז ושמנים ובברזלים (מהסוג שאני לא יודע אם אתה אוהב) ,תהיה בבוץ בחורף ,תהיה מלוכלך כל הזמן ,ומבחינת הכשר אין מה להגיד , החיילים בחיל הזה בכשר די ירוד ולא מקפידים על דברים כאלו . יהיו איתך הרבה חברה ממורמרים שהגיעו לשריון כי ככה גייסו אותם ואין להם ביצים לצאת מזה .
מה שכן ,זה חיל הרבה יותר קרבי מבחינת פעילות מאשר שאר חילות קרביים מדרג כזה (שזה שריון ,תותחנים ,ונ"מ) . בלי להיעלב 😃 .

לך לשריון, זה האופציה האידיאלית ע"פ הקריטריון שקבעת.

אין מלחמה שאין בה שריון,בצוק איתן הטנקיסטים עבדו חזק.

גדודים מעורבים- יותר מעצרים וכאלה בגבול של סודנים סמים וכולי , ברעיון זה מגניב מאוד גדוד מעורב שוויון והכל אבל אם ישלך אפשרות שיריון לך שיריון חברה טובים ופעילות טובה

אני הייתי בשירות מעורב עם בנות,ברגע שאתם זרוקים בשטח והיא מקבלת מחזור אתה תעשה את העבודה שלה.
יש עבודות שלא מתאימות לבנות,מה לעשות,גם אני לא יכול ללדת ואני משלים עם זה.

תבדוק אם תוכל להיות במסיעות של שריון עם פרופיל כזה, אני כרגע בקורס עם כמה משמה ועושה רושם שזה מקום די טוב.

אתה מתכוון לפלסר 7 ו401?
האמת אני לא כל כך מבין איך זה הולך אבל אם אני לא טועה הפלס"רים זה היח"טיות בעצם של שריון שאתה מגיע אליהם דרך גיבוש לאחר הגיוס לשריון.
אני דיברתי על המסייעות שזה כמו פלגת חי"ר בתוך שריון (הם בגדודים כרגיל אבל הם לא טנקיסטים). מן הסתם שאם אתה יכול עם הפרופיל שלך לנסות להגיע לפלס"רים זה יהיה הרבה יותר טוב.

תבדוק אם תוכל להיות במסיעות של שריון עם פרופיל כזה, אני כרגע בקורס עם כמה משמה ועושה רושם שזה מקום די טוב.
לצערי כנראה האופציה לפלסר שריון סגורה בפניי (פרופיל 82 מינימום) אבל כנראה שאלך על שריון.. תודה רבה לכולם!

למה לא ציינת את הגדודים המעורבים? לפי מה שהבנתי הם פועלים כמו כל גדוד ח"יר..
בגלל הפרופיל התחום היחיד בהנדסה קרבית שאני יכול זה "לוחם אב"כ",תחום שלא מעניין אותי בכלל,נפסל.
פלוגת אב"כ של גדודי הנדסה נסגרה.
זה הייתה פלוגה מעפנה עם הכשרה גרועה.

העבירו את הטיפול בכל נושא הנשק הכימי לידי יהל"ם.
מקימים צוות חדש ביהל"ם השנה שיקרא "צייפן" שיקבל הכשרה הרבה יותר מתקדמת.

אני יגיד לך בתור משוחרר מלפני כמה חודשים עבדתי עם כול היחידות והייתי מדבר עם המון לוחמים קצינים וחיילים סדירים. אני הייתי הולך או על גדוד מעורב או על הנדסה.

אני יגיד לך בתור משוחרר מלפני כמה חודשים עבדתי עם כול היחידות והייתי מדבר עם המון לוחמים קצינים וחיילים סדירים. אני הייתי הולך או על גדוד מעורב או על הנדסה.
אפשר עוד הסבר? לפי מה שהבנתי מהמון אנשים הגדודים המעורבים זה בעיקרון בולשיט.. על תקן לוחם אבל לא עושים כלום חוץ מלטחון שמירות.
אם זה באמת ככה אני מעדיף יותר אקשן בשריון.. למרות הרובאי הנמוך יותר שאולי אני יתבאס עליו מאוחר יותר באזרחות אם אלך לכיוון האבטחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית