הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט בנוגע לשירות צבאי-שריון/גדוד מעורב(קרקל,אריות הירדן,ברדלס)

• פותח/ת השרשור 72IDF
  • פורסם בתאריך
אפשר עוד הסבר? לפי מה שהבנתי מהמון אנשים הגדודים המעורבים זה בעיקרון בולשיט.. על תקן לוחם אבל לא עושים כלום חוץ מלטחון שמירות.
אם זה באמת ככה אני מעדיף יותר אקשן בשריון.. למרות הרובאי הנמוך יותר שאולי אני יתבאס עליו מאוחר יותר באזרחות אם אלך לכיוון האבטחה.

אם אני לא טועה למט"קים יש רובאי 05, בכל מקרה זה לא משהו להתבאס עליו אלא אם כן אתה חושב על לעשות קרירה באבטחה (לא הייתי ממליץ).
בגדול בשריון יש הרבה יותר פעילות, גם יותר מחי"ר, וגם בלחימה הם עושים הרבה יותר (לפחות בגזרת עזה) אבל זה מלווה בהרבה טחינות, יציאות חרא, עבודות של חימושניק. בתור חי"רניק אני חושב שיותר קשה להיות שריונר.

בנוגע לגדודים המעורבים, כששירתתי היה רק קרקל ואכן הם תפסו רק את הגבול עם מצרים ורוב ההתעסקויות שלהם היו עם סודנים ומבריחים. בנוגע לגדודים חדשים שפתחו אין לי יותר מדי ידע... מה שכן אני יודע זה שאם אתה מחפש זיונים לך לגדוד מעורב.

ד"א מה עם מגב? לא מקבלים פרופיל 72?

אם אני לא טועה למט"קים יש רובאי 05, בכל מקרה זה לא משהו להתבאס עליו אלא אם כן אתה חושב על לעשות קרירה באבטחה (לא הייתי ממליץ).
בגדול בשריון יש הרבה יותר פעילות, גם יותר מחי"ר, וגם בלחימה הם עושים הרבה יותר (לפחות בגזרת עזה) אבל זה מלווה בהרבה טחינות, יציאות חרא, עבודות של חימושניק. בתור חי"רניק אני חושב שיותר קשה להיות שריונר.

בנוגע לגדודים המעורבים, כששירתתי היה רק קרקל ואכן הם תפסו רק את הגבול עם מצרים ורוב ההתעסקויות שלהם היו עם סודנים ומבריחים. בנוגע לגדודים חדשים שפתחו אין לי יותר מדי ידע... מה שכן אני יודע זה שאם אתה מחפש זיונים לך לגדוד מעורב.

ד"א מה עם מגב? לא מקבלים פרופיל 72?
מג"ב לא ממש מעניין אותי,הוראות פתיחה באש בזיוניות.
לא כיוונתי על קריירה רצינית באבטחה אבל אני חושב שזה תחום נחמד כעבודה אחרי שחרור לפי דברים ששמעתי..
בנוגע לטחינות ויציאות אין בעיה,אני אישית חושב שזה רק ישפר אותי בתור אדם עצמאי,אבל אשמח אם תסביר יותר על "עבודות של חימושניק" אני צעיר פעור.

אתה חושב שהוראות פתיחה באש לשריון הן שונות?
סהכ חייל מגב ישפטו בבית דין אזרחי ומח''ש יחקרו,חייל מצ''ח יחקרו.

אפשר עוד הסבר? לפי מה שהבנתי מהמון אנשים הגדודים המעורבים זה בעיקרון בולשיט.. על תקן לוחם אבל לא עושים כלום חוץ מלטחון שמירות.
אם זה באמת ככה אני מעדיף יותר אקשן בשריון.. למרות הרובאי הנמוך יותר שאולי אני יתבאס עליו מאוחר יותר באזרחות אם אלך לכיוון האבטחה.
איזה אקשן?
לגרז ולהחליף זחלים ולהיות עם גריז על הפרצוף?

עוד לא התגייסת אתה כבר חושב על איפה לעבוד אחר כך ומה ההוראות פתיחה באש? חמוד אתה.

בכל מקרה מה שהצעתי לך זה מהיכרות שלי עם כל יחידות השדה ועבדתי עם כולם חיר שריון הנדסה פלחץ ועוד.זה לא שחור או לבן יש כאלה שברחו מהנדסה ויש כאלה שברחו משריון השאלה מה יותר מעניין אותך ואיפה תעביר את השירות בצורה יותר נעימה.
לדעתי העבודה של הנדסה יותר מעניינת מהשאר-במיוחד של פלוגת הצמה אז אני הייתי לוקח את זה או גדוד מעורב

כן. מרכבה 4ב.
ההבדלים בין החטיבות הם דגמי הטנקים.
תודה רבה!
עוד לא התגייסת אתה כבר חושב על איפה לעבוד אחר כך ומה ההוראות פתיחה באש? חמוד אתה.

בכל מקרה מה שהצעתי לך זה מהיכרות שלי עם כל יחידות השדה ועבדתי עם כולם חיר שריון הנדסה פלחץ ועוד.זה לא שחור או לבן יש כאלה שברחו מהנדסה ויש כאלה שברחו משריון השאלה מה יותר מעניין אותך ואיפה תעביר את השירות בצורה יותר נעימה.
לדעתי העבודה של הנדסה יותר מעניינת מהשאר-במיוחד של פלוגת הצמה אז אני הייתי לוקח את זה או גדוד מעורב
ברור לי שזה לא שחור ולבן.. אבל אני מנסה לכוון לסיכוי הכי גבוה שאמצא את עצמי ביחידה,כרגע לאור דברים שנאמרו על ידי אנשים ששירתו בשריון זה תחום שמאוד מתאים לי אישית.
וכן לצערי יש לי דאגה מאוד גדולה מהעתיד..
תודה!

הנדסה זה לא 82+ ? בכל מקרה לדעתי תילך להנדסה ותנסה להגיע משם לפלוגות הצמ"ה אחלה שירות יהיה לך
השירות בשיריון/תותחנים זה שירות קשה ושחור משום שאתה עובד הרבה עם כלים ויש מלא הנפצות אבל אף אחד לא מעריך אותך...
אתה יכול להתגייס לשיריון ואם אתה מבין בטירונות שזה לא מתאים לך אתה יכול לצאת לקורס חובשים ולא להיות קשור לטנקים יותר

מג"ב לא ממש מעניין אותי,הוראות פתיחה באש בזיוניות.
לא כיוונתי על קריירה רצינית באבטחה אבל אני חושב שזה תחום נחמד כעבודה אחרי שחרור לפי דברים ששמעתי..
בנוגע לטחינות ויציאות אין בעיה,אני אישית חושב שזה רק ישפר אותי בתור אדם עצמאי,אבל אשמח אם תסביר יותר על "עבודות של חימושניק" אני צעיר פעור.

דבר ראשון, קצת מוקדם בשביל לדבר על טחינות ויציאות.
אבטחה עבודה סבבה לאחרי שחרור אבל לא שווה לבחור איפה תהיה ב-3 שנים האלה רק בשביל זה.
ומג"ב זה אחלה, לא יודע מה ההוראות פתיחה באש שלהם אבל מבחינת שירות הם משרתים באיזורים הכי חמים היום והתנאים שלהם לרוב טובים יותר מצה"ל. גם רובאי 05.
עבודות של חימושניק זה כל מה שקשור לטיפול בטנק - להחליף ולבדוק שמנים, מים, גריז, לזווד, לנקות. והכל תמיד מלא פודרה.
גם צמ"ה זה אחלה לגמרי ד"א, אבל נראה לי צריך 82 בשביל ההכשרה של הנדסה.

הייתה לי תקופה שהייתי חימושניק בגדוד של שריון(חטיבה 7),אני ראיתי איך השריונרים נטחנים ועד כמה השירות שלהם מזעזע,הם עובדים יותר מהחימושניקים וסוגרים יותר מהחימושניקים אפילו שהם כביכול תמיד ביחד(חימושניקים בגדודים יכולים להשלים לרובאי 03)
אני לא יודע איך זה בשאר המקומות אבל בגדודים של חטיבה 7,השריונרים היו קמים ממש מוקדם 5-6 בבוקר ועובדים על הטנקים עד 6 בערב פלוס מינוס,הרבה גריז,לכלוך ובוץ.
זה גם מתחלק לסוגי קווים שהגדוד תופס,ברוב הקווים זה עבודה על טנקים כמו חמורים,הקפצות,שמירות ודי הרבה שבתות,והם בקושי נחשבים ללוחמים(רובאי 03) או שהם תופסים קו חי"ר שהם נמצאים בשמירות ומעצרים אם אני לא טועה ששם הם עוד עוזבים את הטנקים לתקופה מסוימת.
הרבה מהשריונרים שאני פגשתי,היו בראש של "הצבא תקע אותי בשריון אבל קשה מדי לצאת משריון" אז הם פשוט מקווים שהשירות שלהם יסתיים כמה שיותר מהר.
אני מקווה שכבר הבנת שאני ממש לא ממליץ לך ללכת לשריון...
לעומת זאת,שירות הרבה יותר מעניין עם אופציות הרבה יותר טובות זה באמת מג"ב,ואם הוראות פתיחה באש זה מה שמפריע לך אז אל תחשוב בכלל על ללכת לשריון/תותחנים.
ואם באמת תרצה מג"ב ולא תקבל בסופו של דבר,עדיף לך ללכת לגדוד מעורב או אפילו לרדת לג'וב.

נערך לאחרונה:
או שתעשה ניתוח לייזר להסרת משקפיים ותדחה את הגיוס בחצי שנה ואז תוכל להתגייס לאן שאתה רוצה.
זה מה ש3 חברים שלי עשו, אחד לעוקץ, אחד למגלן ואחד לסיירת צנ"פים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית