הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לשכנע את אמא לאכול הרבה ביצים

מצב
השרשור נעול

RDX_nBq

משתמש מתחיל
268
14
נק' מוניטין:
31
268
14
היום הייתי אצל הרופא בגלל איזה סיפור שקרה לי בבוקר, לפני שבאתי לצאת אמא שלי נזכרה שאני אוכל 5 ביצים כל יום ושאני כל פעם אומר לה שאין בעיה עם זה והיא שאלה את הרופא אם זה בסדר שאני אוכל 5 ביצים כל יום.
הוא אמר שממש לא, ושהוא מסכים איתי שאין בעיה עם השומן הרווי והכל אבל שיש בזה הרבה כולסטרול ואסור לי יותר מ1-2 ביום.(דרך אגב אני בן 14)
התווכחתי איתו קצת אבל בסוף לא הצלחתי לעשות כלום.
הוא שלח אותי למיון סתם בגלל איזה משהו שקרה לי בבוקר ושהגעתי למיון בסוף אמא שלי גם שאלה את הרופאה שמה אם זה בסדר והיא אמרה שלא ושזה הרבה כולסטרול וגג 2 ביום.
סעמק כל הרופאים בארץ חיים על מיתוסים
וההורים שלי לא מסכימים בשום פנים ואופן לאכול עכשיו יותר מ2 ביום.
לא באלי להוסיף עוד חזה עוף או גבינות/דגים כי ביצים זה המקור שהכי קל לי להשיג חלבון וזה מאוד טעים לי.
מה לעשות?

היום הייתי אצל הרופא בגלל איזה סיפור שקרה לי בבוקר, לפני שבאתי לצאת אמא שלי נזכרה שאני אוכל 5 ביצים כל יום ושאני כל פעם אומר לה שאין בעיה עם זה והיא שאלה את הרופא אם זה בסדר שאני אוכל 5 ביצים כל יום.
הוא אמר שממש לא, ושהוא מסכים איתי שאין בעיה עם השומן הרווי והכל אבל שיש בזה הרבה כולסטרול ואסור לי יותר מ1-2 ביום.(דרך אגב אני בן 14)
התווכחתי איתו קצת אבל בסוף לא הצלחתי לעשות כלום.
הוא שלח אותי למיון סתם בגלל איזה משהו שקרה לי בבוקר ושהגעתי למיון בסוף אמא שלי גם שאלה את הרופאה שמה אם זה בסדר והיא אמרה שלא ושזה הרבה כולסטרול וגג 2 ביום.
סעמק כל הרופאים בארץ חיים על מיתוסים
וההורים שלי לא מסכימים בשום פנים ואופן לאכול עכשיו יותר מ2 ביום.
לא באלי להוסיף עוד חזה עוף או גבינות/דגים כי ביצים זה המקור שהכי קל לי להשיג חלבון וזה מאוד טעים לי.
מה לעשות?
לאכול 2

• פותח/ת השרשור
למה לא 5? מה רע?
הרבה יותר קל לי להשלים חלבון ככה, ולשלב עם זה את המנות שלי(עם הביצים אני מוסיף פריכיות טונה גבינה וירקות).
אם באמת יש בעיה עם זה, אני ירד ל2-3.
אבל ממה שהבנתי, זה מיתוס וזה בסדר גמור לאכול יותר מ2 ביום.

חחח גם אצלי ההורים עשו ככה
הקיצר שמתי זין קניתי את הביצים מהכסף שלי ואכלתי
אחרי חודשיים הלכתי לבדיקת דם וכשהתוצאות הגיעו צחקתי להם ולרופא בפנים והם שתקו והבינו שטעו

בכל מקרה אם אתה באמת כפוף להורים שלך אז תאכל 2, תוסיף חלבון אחר
יש גם אפשרות לקנות גם תבנית ביצים ולבשל לבד, לא עבודה קשה.

• פותח/ת השרשור
חחח גם אצלי ההורים עשו ככה
הקיצר שמתי זין קניתי את הביצים מהכסף שלי ואכלתי
אחרי חודשיים הלכתי לבדיקת דם וכשהתוצאות הגיעו צחקתי להם ולרופא בפנים והם שתקו והבינו שטעו

בכל מקרה אם אתה באמת כפוף להורים שלך אז תאכל 2, תוסיף חלבון אחר
יש גם אפשרות לקנות גם תבנית ביצים ולבשל לבד, לא עבודה קשה.
חחח עכשיו אם הם יגלו הם יהרגו אותי.
הם דואגים לי בכל החרא הזה,
אבל עכשיו קראתי דיונים באינטרנט ועוד הרבה דברים ויש גם הרב שאומרים שזה לא מיתוס ושכמות גדולה כמו 4-5 כן יזיקו.
לא יודע למה להאמין כבר..

חחח עכשיו אם הם יגלו הם יהרגו אותי.
הם דואגים לי בכל החרא הזה,
אבל עכשיו קראתי דיונים באינטרנט ועוד הרבה דברים ויש גם הרב שאומרים שזה לא מיתוס ושכמות גדולה כמו 4-5 כן יזיקו.
לא יודע למה להאמין כבר..
ניסוי וטעייה - כל המחקרים הראו שכולסטרול מן התזונה לא משפיע על הכולסטרול בדם
אבל, לפי מה שאני זוכר יש חלק קטן מהאוכלוסייה שרגיש לכולסטרול מהתזונה
תאכל תזונה עשירה בכולסטרול ואחרי חודשיים בערך לך לבדיקת דם, סביר להניח שהכל יהיה תקין
אם הכל תקין תאכל גם 10 ביצים ביום

אל תאכל את הצהוב תאכל רק את הלבן כל הכולסטרול זה בצהוב .

לא קריטי, 2 זה סבבה.
זה לא שכל ביצה מכילה 30 גרם חלבון... תגוון אחי.

מצטער
אבל כל הפוסטים של לשכנע הורים וכאלה בצורה כ"כ ישירה מורידות את הרמה של הפורום, אני נאלץ לנעול

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית