הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תסמינים של קרע ברצועה בברך

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
אז לפני שבועיים בערך נקעתי את הרצועה בברך, הייתי אצל האורטופד ואתמול חזרתי לתפקוד ספורטיבי, כדורסל לא אימוני כח עוד נגיד סקוואט אני עדייו לא יכולתי לעשות.
אתמול בערב החלקתי בבית, התקפלה לי הרגל ועכשיו אני לא יכול ליישר אותה. כשאני מיישר את הרגל אני מרגיש מין כאבים בצידיי הברך בצד שמאל (הפציעה בברך שמאל), יש סיכוי לקרע ברצועה ? או שהמצב חזר לקדמותו ויש לי נקע שוב ?

אם לא התנפחה לך כל הברך ושמעת "קנאק" ולא יכולת ללכת אז לא, לא קרעת את הרצועה.

ואני לא יודע מה זה נקע ברצועה

• פותח/ת השרשור
אם לא התנפחה לך כל הברך ושמעת "קנאק" ולא יכולת ללכת אז לא, לא קרעת את הרצועה.

ואני לא יודע מה זה נקע ברצועה
תגגל נקע ברצועה, בכל מקרה שמעתי קנאק קטן שישרתי את הרגל פעם ראשונה ואני לא יכול ללכת וליישר את הרגל אבל הברך לא התנפחה.

תגגל נקע ברצועה, בכל מקרה שמעתי קנאק קטן שישרתי את הרגל פעם ראשונה ואני לא יכול ללכת וליישר את הרגל אבל הברך לא התנפחה.

לא יודע מה זה נקע ברצועה, אולי מתחת אותה בכל מקרה בתוך אחד שקרע צולבת בעיות ביישור הרגל זה בדרך כלל מיניסקוס. אבל לדעתי כדאי שתתחיל ללכת לאורטופד ולבקש MRI

במיוחד אם אתה רוצה להמשיך לשחק כדורסל

• פותח/ת השרשור
לא יודע מה זה נקע ברצועה, אולי מתחת אותה בכל מקרה בתוך אחד שקרע צולבת בעיות ביישור הרגל זה בדרך כלל מיניסקוס. אבל לדעתי כדאי שתתחיל ללכת לאורטופד ולבקש MRI

אמא שלי לא רוצה שאני אעשה MRI כי זה מלא קרינה, נקווה שזה נקע

• פותח/ת השרשור
סבבה תדבר איתי שתקרע את הצולבת אני אתן לך טיפים אצל מי להיות מנותח וכו', תגיד את זה גם לאמא.
דיברתי איתה, אני מנסה לקבוע תור לאורתופד להיום. נראה מה הוא יגיד, למרות שהיינו אצלו אתמול.

דיברתי איתה, אני מנסה לקבוע תור לאורתופד להיום. נראה מה הוא יגיד, למרות שהיינו אצלו אתמול.

בעיקרון אם אין לך חופש במפרק כנראה שלא קרעת כלום, אבל אולי יש לך מיניסקוס בעייתי או מתיחה בצולבת.
תבדוק איתו תגיד לו שאתה רוצה שיאבחן אותך כמו שצריך שתדע על מה לעבוד כדי לחזק את זה ולמנוע את זה שתהיה לך פגיעה יותר רצינית בהמשך

• פותח/ת השרשור
בעיקרון אם אין לך חופש במפרק כנראה שלא קרעת כלום, אבל אולי יש לך מיניסקוס בעייתי או מתיחה בצולבת.
תבדוק איתו תגיד לו שאתה רוצה שיאבחן אותך כמו שצריך שתדע על מה לעבוד כדי לחזק את זה ולמנוע את זה שתהיה לך פגיעה יותר רצינית בהמשך
לפני יומיים הוא בחן אותי, חופש במפרק זאת אומרת הרגשה את מפרקים קצת מנותקים אחד מהשני? כי אין לי את זה, הוא בחן לי טווחי תנועה ואת המפרק ואמר שיש לי נקע (קרע חלקי) בצולבת, אחרי שהוא בחן יום אחרי החלקתי והתקפלה לי הרגל. אבל אמי לא מרגיש את המפרקים מנותקים, והוא נתן לי תרגילים ומה לחזק...

תגיד, כמה זמן לקח עד שיכולת לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה ?

ועכשיו אתה 100 אחוז חדש?
איך אפשר להימנע מקריעה של מיניסקוס ודברים כאלה.

אי אפשר להמנע מקריעה של כלום זה פשוט חוסר מזל לא משנה כמה השרירים שלך חזקים אם תיפול לא נכון או תעשה תנועה לא נכונה או מישהו יפול עליך אין מה לעשות ולא אני לא 100 אחוז חדש אני סוחב כאבים ודלקות והמיניסקוס שלי כבר הספיק להקרע שוב אבל כנראה זה כי אני אף פעם לא הפסקתי לעשות ספורט תחרותי מאז שחזרתי מהפציעה (הייתי בכדורסל , פוטבול ועכשיו הרמת משקולות).

מה שכן, למדתי שמאד מאד חשוב להיות א. גמיש וב. חזק. גם שיש לי דלקות או שיש לי פציעות קטנות ומציקות ושכואב לי בגלל המיניסקוס הקרוע תמיד השרירים שלי ברגליים מחזיקים אותי ואני חוזר מהר מאד לתפקוד מלא, עכשיו הייתה לי פציעה מאד מציקה בברך שמשכה אותי חודשיים וחצי בערך ולא יכולתי אפילו לרדת לסקוואט הלכתי לטיפולים וכו', עשיתי קצת סקוואטים, עשיתי 2 אימונים על קלין דחיקה משקל נמוך יחסית ופעם ראשונה אחרי חודשיים וחצי שעשיתי אימון כבד היה את זה:

אי אפשר להמנע מקריעה של כלום זה פשוט חוסר מזל לא משנה כמה השרירים שלך חזקים אם תיפול לא נכון או תעשה תנועה לא נכונה או מישהו יפול עליך אין מה לעשות ולא אני לא 100 אחוז חדש אני סוחב כאבים ודלקות והמיניסקוס שלי כבר הספיק להקרע שוב אבל כנראה זה כי אני אף פעם לא הפסקתי לעשות ספורט תחרותי מאז שחזרתי מהפציעה (הייתי בכדורסל , פוטבול ועכשיו הרמת משקולות).

מה שכן, למדתי שמאד מאד חשוב להיות א. גמיש וב. חזק. גם שיש לי דלקות או שיש לי פציעות קטנות ומציקות ושכואב לי בגלל המיניסקוס הקרוע תמיד השרירים שלי ברגליים מחזיקים אותי ואני חוזר מהר מאד לתפקוד מלא, עכשיו הייתה לי פציעה מאד מציקה בברך שמשכה אותי חודשיים וחצי בערך ולא יכולתי אפילו לרדת לסקוואט הלכתי לטיפולים וכו', עשיתי קצת סקוואטים, עשיתי 2 אימונים על קלין דחיקה משקל נמוך יחסית ופעם ראשונה אחרי חודשיים וחצי שעשיתי אימון כבד היה את זה:

הבנתי, יפה שאתה חוזר מפציעות כאלו.
אני שואל בתור בנאדם שעוסק בליפטינג, איך אפשר להמנע כמה שניתן? גמישות? חימום טוב?

הבנתי, יפה שאתה חוזר מפציעות כאלו.
אני שואל בתור בנאדם שעוסק בליפטינג, איך אפשר להמנע כמה שניתן? גמישות? חימום טוב?

אתה לא תקרע צולבת מליפטינג, אל תדאג.

אבל כן מוביליטי חשוב מאד בקטע הזה

• פותח/ת השרשור

עשית ניתוח ? וואו חמישה חודשים אני גמור אם יש לי קרע, היום יש לי תור לאורטופד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית