הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם פחמימה מעכבת את ספיגת החלבון?

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
נניח אם אני אוכל בבוקר כשאני קם חלבון ביצים שכידוע הוא מתעכל ונספג די מהר (סביבות שעה אאל״ט ) ואחרי כמה דקות אוכל דייסת קוואקר האם העיכול האיטי של הקוואקר בעצם מעכב את העיכול של הביצים ?

שאלה טובה.
הניחוש המושכל שלי הוא שאינסולין מכיוון שנחשב גם כהורמון אנאבולי סה"כ, כן אמור דווקא לגרום לסנתוז טוב יותר של החלבון.
אבל מכיוון שהעלית כאן פחמימה בעלת סיבים תזונתיים שהעיכול שלה הוא איטי יותר, אז שאלה טובה.

@יהושע64

זה עונה לך?
Post-exercise supplementation with whey proteins when compared to carbohydrates or combination of proteins and carbohydrates did not have a major effect on muscle size or strength when ingested two to three times a week. However, whey proteins may increase abdominal fat loss and relative fat-free mass adaptations in response to resistance training when compared to fast-acting carbohydrates.

תזונה ותוספים - מאמר מלא - The effects of whey protein with or without carbohydrates on resistance training adaptations

• פותח/ת השרשור
לא ממש (אלא אם לא הבנתי), הניסוי הזה מתייחס לאבקת חלבון ולא לביצים טריות, יחד עם זאת לא ראיתי שמדובר פה על פחמימות בעלי אינדקס גליקמי נמוך ודבר אחרון, הניסוי התבצע אחרי אימון ולא כארוחת בוקר (אחרי צום של לילה)
אקח את השאלה צעד קדימה, אם נניח בדייסת קוואקר שלי אני שם גם כף אבקת קקאו (קקאו מכיל סביבות 45% שומן), האם זה יעכב את עיכול וספיגת החלבון ?

על הנייר, הסיבים והשומן שתוסיף אמורים לעכב מעט את ספיגת החלבון, אבל זה כל כך מינורי ולא רלוונטי.

חלבון באופן כללי לא נחשב לאב מזון שנספג מהר, דווקא בדיוק להפך, אם כבר אפשר להגיד שהביצים יעכבו את קצב ספיגת הפחמימות.

על הנייר, הסיבים והשומן שתוסיף אמורים לעכב מעט את ספיגת החלבון, אבל זה כל כך מינורי ולא רלוונטי.
או לא מספיק חשוב כדי שבן אדם יחקור את התשובה לעומק באמת

• פותח/ת השרשור
סתם סיקרן אותי.

לגבי עיכול וספיגת חלבון זה נכון אבל חלבון ביצה מתעכל ונספג יחסית מהר, יותר מהר מפחמימה עם אינדקס גליקמי נמוך.

בניגוד להגיון הבריא אם אתה אוכל הרבה מאוד או מזון נפחי שסופח נוזלים כמו קוואקר זה יכול להאיץ קצת את קצב הריקון של הקיבה כי כשהקיבה מרגישה שהיא מלאה מאוד היא נוטה לשחרר יותר מהר את האוכל ואז חלק גדול יותר מהמזון מתפרק במעיים אם על ידי האנזימים או החיידקים שם.

בעיקרון עיכול חלבון ע"י חיידקי מעיים הוא איטי יותר אבל זה בעיקר רלוונטי לזקנים חולים וכמעט לא רלוונטי לאדם צעיר ובריא שלא לוקח חוסמי חומצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית