הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה תרגילים מורכבים כל כך חשובים?

tomer330

משתמש פעיל
479
131
נק' מוניטין:
134
479
131
אני מבין שהתרגילים האלה הכי חשובים אבל לא מצאתי לזה שום הסבר, מעניין אותי לדעת

תרגיל מורכב זה תרגיל שמערב יותר ממפרק אחד בתנועה, ולכן גם יערב יותר מסת שריר, וככל שהמסה השרירית שמעורבת בתנועה גדולה יותר, ככה יהיה יותר קל להתקדם בה בצורה פרוגרסיבית ולפתח כוח ומסת שריר.

• פותח/ת השרשור
תרגיל מורכב זה תרגיל שמערב יותר ממפרק אחד בתנועה, ולכן גם יערב יותר מסת שריר, וככל שהמסה השרירית שמעורבת בתנועה גדולה יותר, ככה יהיה יותר קל להתקדם בה בצורה פרוגרסיבית ולפתח כוח ומסת שריר.

אוקיי, אז לפי מה שאתה אומר, לעשות תרגיל מורכב זה בדיוק כמו לעשות כמה תרגילים שביחד עובדים על אותם שרירים כמו התרגיל המורכב?
בקיצור אז המטרה של תרגילים מורכבים זה פשוט לקצר את האימונים?

אוקיי, אז לפי מה שאתה אומר, לעשות תרגיל מורכב זה בדיוק כמו לעשות כמה תרגילים שביחד עובדים על אותם שרירים כמו התרגיל המורכב?
המטרה של תרגילי הבסיס היא לעשות אותך חזק.
לגביי תרגילים מורכבים, תשובה מעולה של לוטם. אדגיש לך את מה שאולי לא הצלחת להבין:
תרגיל מורכב זה תרגיל שמערב יותר ממפרק אחד בתנועה, ולכן גם יערב יותר מסת שריר, וככל שהמסה השרירית שמעורבת בתנועה גדולה יותר, ככה יהיה יותר קל להתקדם בה בצורה פרוגרסיבית ולפתח כוח ומסת שריר

הייתי גם מוסיף את החשיבות של תרגילים כמו סקוואט ודדליפט כיוון שהם משחררים GH
מה ש4 תרגילים מבודדים שיעבדו על אותם שרירים לא יעשו

מה ש4 תרגילים מבודדים שיעבדו על אותם שרירים לא יעשו
יש לך רפרנס על זה?
מכיר את האגדה האורבנית הזאת.. הגיוני שהם יעודדו גדילה משמעותית ברוב פלג הגוף התחתון וגם קצת בעליון, אבל תרגילים שמשחררים GH?

היה פה דיון בעניין והמסקנה שהגיעו אליה היא שכמות הGH המשוחרר במהלך ולאחר ביצוע התרגילים הללו לאומת הכמות המשוחררת בזמן שינה כל כך זניחה שאפשר לגמרי להזניח אותה והפקטור הזה לא רלוונטי.

יש לך רפרנס על זה?
מכיר את האגדה האורבנית הזאת.. הגיוני שהם יעודדו גדילה משמעותית ברוב פלג הגוף התחתון וגם קצת בעליון, אבל תרגילים שמשחררים GH?

Acute hormonal responses to heavy resistance exercise in younger and older men - Springer

Growth Hormone Release Following Single Versus Multiple Sets... : The Journal of Strength & Conditioning Research

Regulation of growth hormone during exercise by oxygen demand and availability - Springer

Influence of Resistance Exercise Volume on Serum Growth Horm... : The Journal of Strength & Conditioning Research

קראתי בעיקר את הABSTRACT והRESULTS של כל מחקר ולא התעמקתי לעומק בכל אחד מהם כי אני קצת עסוק עכשיו
אבל בעיקרון מדברים שם על זה שיש עלייה בGH בבדיקות שעשו ב5,10,15,30 דקות אחרי אימון לעומת אותו זמנים לפני אימון
אם אני טועה תתקן אותי בבקשה

עריכה:
https://www.researchgate.net/profil...e_exercise/links/02e7e51d35cba2d8d8000000.pdf

מצאתי גם את זה שזה מעניין לא קראתי כלום רק הסתכלתי על הטבלאות 😭 אז יכול להיות שאני בכלל טועה עם המאמר הזה

הכי חשוב ב"תרגילים מורכבים" זאת העובדה שהגוף פשוט יהיה מסוכרן בין השרירים והמפרקים וזה מאד חשוב וגם נראה יותר טוב.

זה בדיוק מה שאני לא אומר, תרגיל פשוט לא מאפשר התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן, כי הוא מערב מעט מסת שריר, לכן לעשות הרבה תרגילים פשוטים לא שווה ללעשות תרגיל מורכב אחד ולהתקדם בו.
אני דיי בטוח שזה בולשיט.
אני לא חושב שזה בולשיט, אבל גם אם זה נכון, זה מזערי בשביל להיות משמעותי.

תרגיל פשוט לא מאפשר התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן, כי הוא מערב מעט מסת שריר
לא הבנתי את ההנמקה. נניח שאני כותב "תרגיל מורכב לא מאפשר התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן, כי הוא מערב הרבה מסת שריר" - איך אפשר להכריע בין שתי הטענות ההפוכות שלנו? אני יכול אפילו לנמק את הטענה שלי: בתרגיל מורכב הכוח מוגבל ע"י החוליה החלשה בשרשרת, וכך החוליות החזקות יותר אינן מקבלות גרוי מספיק. מה אתה עונה לי (התשובה היחידה שאני מכיר: בדקו את זה אמפירית, וההתקדמות בתרגילים מורכבים מהירה יותר. הפניה למחקר או שניים לא היתה מזיקה, ואני בטוח שיש מחקרים כאלה)?

לא הבנתי את ההנמקה. נניח שאני כותב "תרגיל מורכב לא מאפשר התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן, כי הוא מערב הרבה מסת שריר" - איך אפשר להכריע בין שתי הטענות ההפוכות שלנו? אני יכול אפילו לנמק את הטענה שלי: בתרגיל מורכב הכוח מוגבל ע"י החוליה החלשה בשרשרת, וכך החוליות החזקות יותר אינן מקבלות גרוי מספיק. מה אתה עונה לי (התשובה היחידה שאני מכיר: בדקו את זה אמפירית, וההתקדמות בתרגילים מורכבים מהירה יותר. הפניה למחקר או שניים לא היתה מזיקה, ואני בטוח שיש מחקרים כאלה)?
לקבל הנמקה לזה זה כמו לקבל הנמקה לזה שיש כוח משיכה, זה ברור מאליו.

קח לדוגמא תרגיל כמו כפיפת מרפקים ותשווה אותו לסקוואט, איפה תוכל להתקדם יותר מהר בעומסים? אני מקווה שהתשובה ברורה לשנינו.

ככל שיש יותר מסת שריר שמעורבת בתנועה, מוסיפים לה עומסים מהר יותר.

וכמו שכתבת ובצדק, התנועה המורכבת מוגבלת על ידי החוליה החלשה וזה בדיוק למה היא עדיפה, כי אם אתה מתקדם בתנועה מורכבת זה מחייב שכל מסת השריר שמעורבת בה התחזקה, אחרת הייתה מסת שריר שהייתה מגבילה אותך.

לקבל הנמקה לזה זה כמו לקבל הנמקה לזה שיש כוח משיכה, זה ברור מאליו.

קח לדוגמא תרגיל כמו כפיפת מרפקים ותשווה אותו לסקוואט, איפה תוכל להתקדם יותר מהר בעומסים? אני מקווה שהתשובה ברורה לשנינו.

ככל שיש יותר מסת שריר שמעורבת בתנועה, מוסיפים לה עומסים מהר יותר.

וכמו שכתבת ובצדק, התנועה המורכבת מוגבלת על ידי החוליה החלשה וזה בדיוק למה היא עדיפה, כי אם אתה מתקדם בתנועה מורכבת זה מחייב שכל מסת השריר שמעורבת בה התחזקה, אחרת הייתה מסת שריר שהייתה מגבילה אותך.

כן רק שהוא צודק במה שכתב לך.
אני מקוה שלא התבלבלת לחשוב שהטענה של יהושע מציעה שבכפיפת מרפקים תעלה ביותר מסה באופן אבסולוטי.
היא מציעה שאין סיבה מנומקת להניח כי אימון ספציפי של כפיפות מרפקים יפתח פחות מסה/התקדמות בדו-ראשי בהשוואה למסה/התקדמות שתתפתח בו באימון מורכב.

היא מציעה שאין סיבה מנומקת להניח כי אימון ספציפי של כפיפות מרפקים יפתח פחות מסה/התקדמות בדו-ראשי בהשוואה למסה/התקדמות שתתפתח בו באימון מורכב.
זה בדיוק מה שאני טוען, שתרגיל מורכב יפתח מסת שריר יותר מתרגיל פשוט לאותה קבוצת שרירים שמעורבת בשניהם, בדיוק בגלל ההתקדמות הליניארית בעומסים, שמייצרת הסתגלות שוב ושוב לעומסים שגדלים וגדלים, בתרגילים פשוטים העומסים לא גדלים בצורה שמאפשרת תכנון אימונים לאורך זמן

זה היופי בתרגילים מורכבים, החוליות החלשות משלימות את הפערים כשהכל מבוצע נכון. חוליה חלשה זה גם מונח די בעייתי כי לא כל החוליות עובדות באותה צורה במהלך כל התנועה.

לדעתי המושג תרגילים מורכבים הוא מטעה. סקווט, דדליפט, בנץ׳,פרס, מתח. הם תרגילי בסיס שהיתרון הגדול שלהם הוא שביצוע התרגיל הוא יותר מ׳סתם׳ לבצע את התנועה אלא נדרשת יציבה ואיזון שמערבים שרירים נוספים.
בנוסף בהשוואה למרבית התרגילים המשקל שאפשר להרים גבוה יותר מאשר בתרגילים מקבילים ואז אפשר להתקדם יותר בקלות במשקלי העבודה כי הדלתא באחוזים קטנה יותר בהשוואה להתקדמות בדאמבלים או פלטות במכשיר
ומעבר לכל הליהוג שעושים את התרגילים האלה מייד מבינים למה הם עדיפים על אחרים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית