עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תרגיל מורכב זה תרגיל שמערב יותר ממפרק אחד בתנועה, ולכן גם יערב יותר מסת שריר, וככל שהמסה השרירית שמעורבת בתנועה גדולה יותר, ככה יהיה יותר קל להתקדם בה בצורה פרוגרסיבית ולפתח כוח ומסת שריר.
המטרה של תרגילי הבסיס היא לעשות אותך חזק.אוקיי, אז לפי מה שאתה אומר, לעשות תרגיל מורכב זה בדיוק כמו לעשות כמה תרגילים שביחד עובדים על אותם שרירים כמו התרגיל המורכב?
בקיצור אז המטרה של תרגילים מורכבים זה פשוט לקצר את האימונים?
תרגיל מורכב זה תרגיל שמערב יותר ממפרק אחד בתנועה, ולכן גם יערב יותר מסת שריר, וככל שהמסה השרירית שמעורבת בתנועה גדולה יותר, ככה יהיה יותר קל להתקדם בה בצורה פרוגרסיבית ולפתח כוח ומסת שריר
יש לך רפרנס על זה?הייתי גם מוסיף את החשיבות של תרגילים כמו סקוואט ודדליפט כיוון שהם משחררים GH
מה ש4 תרגילים מבודדים שיעבדו על אותם שרירים לא יעשו
אני דיי בטוח שזה בולשיט.הייתי גם מוסיף את החשיבות של תרגילים כמו סקוואט ודדליפט כיוון שהם משחררים GH
מה ש4 תרגילים מבודדים שיעבדו על אותם שרירים לא יעשו
היה פה דיון בעניין והמסקנה שהגיעו אליה היא שכמות הGH המשוחרר במהלך ולאחר ביצוע התרגילים הללו לאומת הכמות המשוחררת בזמן שינה כל כך זניחה שאפשר לגמרי להזניח אותה והפקטור הזה לא רלוונטי.הייתי גם מוסיף את החשיבות של תרגילים כמו סקוואט ודדליפט כיוון שהם משחררים GH
😭לאומת
תהיה חזק יום אחד אני אלמד.
יש לך רפרנס על זה?
מכיר את האגדה האורבנית הזאת.. הגיוני שהם יעודדו גדילה משמעותית ברוב פלג הגוף התחתון וגם קצת בעליון, אבל תרגילים שמשחררים GH?
זה בדיוק מה שאני לא אומר, תרגיל פשוט לא מאפשר התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן, כי הוא מערב מעט מסת שריר, לכן לעשות הרבה תרגילים פשוטים לא שווה ללעשות תרגיל מורכב אחד ולהתקדם בו.אוקיי, אז לפי מה שאתה אומר, לעשות תרגיל מורכב זה בדיוק כמו לעשות כמה תרגילים שביחד עובדים על אותם שרירים כמו התרגיל המורכב?
בקיצור אז המטרה של תרגילים מורכבים זה פשוט לקצר את האימונים?
אני לא חושב שזה בולשיט, אבל גם אם זה נכון, זה מזערי בשביל להיות משמעותי.אני דיי בטוח שזה בולשיט.
לא הבנתי את ההנמקה. נניח שאני כותב "תרגיל מורכב לא מאפשר התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן, כי הוא מערב הרבה מסת שריר" - איך אפשר להכריע בין שתי הטענות ההפוכות שלנו? אני יכול אפילו לנמק את הטענה שלי: בתרגיל מורכב הכוח מוגבל ע"י החוליה החלשה בשרשרת, וכך החוליות החזקות יותר אינן מקבלות גרוי מספיק. מה אתה עונה לי (התשובה היחידה שאני מכיר: בדקו את זה אמפירית, וההתקדמות בתרגילים מורכבים מהירה יותר. הפניה למחקר או שניים לא היתה מזיקה, ואני בטוח שיש מחקרים כאלה)?תרגיל פשוט לא מאפשר התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן, כי הוא מערב מעט מסת שריר
לקבל הנמקה לזה זה כמו לקבל הנמקה לזה שיש כוח משיכה, זה ברור מאליו.לא הבנתי את ההנמקה. נניח שאני כותב "תרגיל מורכב לא מאפשר התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן, כי הוא מערב הרבה מסת שריר" - איך אפשר להכריע בין שתי הטענות ההפוכות שלנו? אני יכול אפילו לנמק את הטענה שלי: בתרגיל מורכב הכוח מוגבל ע"י החוליה החלשה בשרשרת, וכך החוליות החזקות יותר אינן מקבלות גרוי מספיק. מה אתה עונה לי (התשובה היחידה שאני מכיר: בדקו את זה אמפירית, וההתקדמות בתרגילים מורכבים מהירה יותר. הפניה למחקר או שניים לא היתה מזיקה, ואני בטוח שיש מחקרים כאלה)?
לקבל הנמקה לזה זה כמו לקבל הנמקה לזה שיש כוח משיכה, זה ברור מאליו.
קח לדוגמא תרגיל כמו כפיפת מרפקים ותשווה אותו לסקוואט, איפה תוכל להתקדם יותר מהר בעומסים? אני מקווה שהתשובה ברורה לשנינו.
ככל שיש יותר מסת שריר שמעורבת בתנועה, מוסיפים לה עומסים מהר יותר.
וכמו שכתבת ובצדק, התנועה המורכבת מוגבלת על ידי החוליה החלשה וזה בדיוק למה היא עדיפה, כי אם אתה מתקדם בתנועה מורכבת זה מחייב שכל מסת השריר שמעורבת בה התחזקה, אחרת הייתה מסת שריר שהייתה מגבילה אותך.
זה בדיוק מה שאני טוען, שתרגיל מורכב יפתח מסת שריר יותר מתרגיל פשוט לאותה קבוצת שרירים שמעורבת בשניהם, בדיוק בגלל ההתקדמות הליניארית בעומסים, שמייצרת הסתגלות שוב ושוב לעומסים שגדלים וגדלים, בתרגילים פשוטים העומסים לא גדלים בצורה שמאפשרת תכנון אימונים לאורך זמןהיא מציעה שאין סיבה מנומקת להניח כי אימון ספציפי של כפיפות מרפקים יפתח פחות מסה/התקדמות בדו-ראשי בהשוואה למסה/התקדמות שתתפתח בו באימון מורכב.
לא הבנתי את ההנמקה. נניח שאני כותב "תרגיל מורכב לא מאפשר התקדמות פרוגרסיבית לאורך זמן, כי הוא מערב הרבה מסת שריר" - איך אפשר להכריע בין שתי הטענות ההפוכות שלנו? אני יכול אפילו לנמק את הטענה שלי: בתרגיל מורכב הכוח מוגבל ע"י החוליה החלשה בשרשרת, וכך החוליות החזקות יותר אינן מקבלות גרוי מספיק. מה אתה עונה לי (התשובה היחידה שאני מכיר: בדקו את זה אמפירית, וההתקדמות בתרגילים מורכבים מהירה יותר. הפניה למחקר או שניים לא היתה מזיקה, ואני בטוח שיש מחקרים כאלה)?
יכול להיות, אבל זאת טענה אמפירית, וזאת כל הנקודה שלי. אני משער (מעולם לא בדקתי) שהיא מגובה מחקרית.החוליות החלשות משלימות את הפערים כשהכל מבוצע נכו